Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 20:22:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 106564 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
Ovde vidim da neko veruje da se zemlja , hladila , hladila , hladila pa postala neka masa pa nastale amebe itd i td....Neki pak da postoji Bog..on nas sve stvorio,on sve odlucuje i tu se sve vrti u krug..Iskreno i jedno i drugo je tesko za poverovati...mozda i ne treba da znamo..

Pa ne vidis dobro, mnogo je slozenije, ti si samo generalizovao dva stava koji su uopstavanje.
Hteo ti ne hteo generalno,tako stoje stvari..

Cak ni generalno, a generalizacija je majka svih zajeba.
Ti hoces da kazes da ovo sto sam ja reko nije tacno ? Pa u koju ti patku verujes da si se stvorio na zemlji ..objasni molim te ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
posto ne mogu znati ono sto ne mogu znati.

Evo jos jednog primera  Smiley 1 Floskula a nikakva mudrost.

Zalim te zbog toga sto mislis da nesto znas a sve mi se vise cini da zivis u nekom virtuelnom svetu koji veze sa istinom nema.

A sto se tice tvojih istina, i dalje stojim iza toga da kada pobacas gomilu tvojih reci, ne ostane malte ne nista. Krijes neku pamet iza velikih pisanija, neki navodnih analiza i cudnih prilaza koji su cas sa teoloskog, cas sa filozofskog, cak sa stanovista sociologije, cas psihologije... a kad se sve sabere to je kao oni taksisti koji sve znaju o svemu a ustvari zive samo u svom malom autu i to je ceo njihov svet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Citat: WhiteGoa

Skoro da se u potpunosti slažem.  Smile
U potpunosti nisam iznenadjen.
Slicnost izmedju stvarne materije i compjuterske simulacije ?
Pitanje je da li ti znas engleski ?
Da li medved postoji zato sto postoji sazvezdje 'Veliki Medved' ?

Takođe me ovaj post sa drugog foruma natera da još jednom napomenem lepotu i pragmatičnost agnosticizma i ono što sam već rekao na ovoj temi:

I što je još bitnije... potpuno je nebitno da l' bog postoji, jer on ni na koji način ne može ostaviti praktične posledice niti uticati na vaš život (za razliku od izmišljenog). Vaše je da budete dobar čovek, da uz pomoć nauke otkrivate i istražujete sve darove i lepote prirode bez osećaja da se ogrešujete o tamo neku božansku prirodu a da istovremeno to radeći ne ugrožavate druge ljude već da idete s ciljem da pomognete istim. Smile
Lepota i pragmaticnost necega (agnosticizam) sto nema nikakav manifest/tvrdnju, nego 'postoji' kao nedostatak manifesta/tvrdnje ?
Bog je covek koji ce stvoriti vecnost odredjenog broja ljudi, za tebe to nema nikakav znacaj ?
Znaci da je coveku svejedno da li je ziv ili mrtav ?

1. Da.
2. Ne.
3. Individualno

Samo da se još jednom podsetimo čuvenog citata koji govori o cilju nauke:

“Vrhunski domet celokupne nauke je da što više empirijskih činjenica obuhvati logičkim rasuđivanjem iz što manjeg broja hipoteza i aksioma.“
Albert Ajnštajn

Koja nauka nije teorija, nego je istina ?

Kad naučiš šta je teorija (hint: Sveštenik pretukao ljubavnicu ) možemo razgovarati o ovome. Ovako nema smisla, uzaludno trošimo vreme i habamo tastaturu.  Smile

Ja kod tebe to ne vidim i stvarno, i pored zelje da ucestvujem u diskusijama sa tobom, ovakav nacin nema svrhu.

Odavno sam to primetio kod njega, tako da nisam ni pokušavao nešto drastično da uletim u diskusiju s njim.  Smile
Od sada samo u kratkim crtama.

Jesi primetio da vodis monologe a da se niko i ne trudi da te shvati za ozbiljno? Kazes da govoris istinu? A gde? Kazes meni da osporim, sta da osporim? Sta si ti uopste igde rekao? Ponavljas kao papagaj da sve pise u Bibliji i sve je istina, a ne pominjes uopste sta. Iznesi jednom da neko zna o cemu govoris a ne neka opsta mesta i floskule zacinjene sa "to je tako". Smesan si ako mislis da neko lovi neku tvoju istinu u moru reci koje su nekoherentne, nemaju logicku celinu a potkrepljene su nekim citatima van konteksta i sustine.

Ne mogu da verujem da se i dalje trudiš...  Smile

Ovde vidim da neko veruje da se zemlja , hladila , hladila , hladila pa postala neka masa pa nastale amebe itd i td....Neki pak da postoji Bog..on nas sve stvorio,on sve odlucuje i tu se sve vrti u krug..Iskreno i jedno i drugo je tesko za poverovati...mozda i ne treba da znamo..

Smile

(šala) Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2009, 20:56:23 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Od cetiri dokaza o postojanju Boga koje je sistematizovao Lajbnic, kosmoloski dokaz, koji je varijacija Aristotelove misli o nepokretnom pokretacu, mi je nekako najblizi.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
posto ne mogu znati ono sto ne mogu znati.

Evo jos jednog primera  Smiley 1 Floskula a nikakva mudrost.

Zalim te zbog toga sto mislis da nesto znas a sve mi se vise cini da zivis u nekom virtuelnom svetu koji veze sa istinom nema.

A sto se tice tvojih istina, i dalje stojim iza toga da kada pobacas gomilu tvojih reci, ne ostane malte ne nista. Krijes neku pamet iza velikih pisanija, neki navodnih analiza i cudnih prilaza koji su cas sa teoloskog, cas sa filozofskog, cak sa stanovista sociologije, cas psihologije... a kad se sve sabere to je kao oni taksisti koji sve znaju o svemu a ustvari zive samo u svom malom autu i to je ceo njihov svet.
Floskula ? Ljudi koji su rodjeni, ziveli i umrli u Evropi, nisu mogli da znaju kako je ziveti u Australiji, je floskula ?
Znanje je energija koja stvara dozivljaj, kako neko moze da ima dozivljaj koji ne moze da ima ?
Kako slep covek moze da dozivi boje, sliku koje dozivljava onaj koji ima vid ?
To sto se tebi cini ima veze sa onim sto ja zivim ?
Gde sam ja ovde prcao o nekom virtualnom svetu ?

Kakve moje istine ? Ja kazem svaki covek ima jedan zivot, dise, pije tecnost, jede hranu... da bi ziveo, i to je
"moja istina" ? Ja sam izmislio istinu/postojanje ?
Nemam apsolutno nista sa teologijom, Biblija nema apsolutno nikakve veze sa teologijom, sem "apostolskih" poslanica, koje jesu - teologija.
Proucavam to 25 godina, i sada ce neko kao ti, koji prosao pored Biblije nije meni da govori sta ja o tome govorim ?
Ti apsolutno ne shvatas da ja nikome nista ne naturam, nego jednostavno kao i svaki drugi ucesnik u Forumu na
temama ucestvujem sa onim sto ja znam, sto takodje veliki broj ljudi ovde zna, ali to necim i nekako zanemaruje.
Uopste ne shvatas sta ja pricam, niti pitas za objasnjenje zasto sam nesto rekao, kako ovo, zasto ovo, nego
samo osipas paljbu zbog pogresnog shvatanja uzrokovanim nepazljivim citanjem.
Nista novo ja nisam doneo na sto, nego podsecam na zaboravljeno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Nista novo ja nisam doneo na sto, nego podsecam na zaboravljeno

Oprosti mesijo, nisam te prepoznao. Zanimljivo, toliko ljudi a ti jedini prosvetljujes zaboravljenim.  Smile

Citat
Proucavam to 25 godina, i sada ce neko kao ti, koji prosao pored Biblije nije meni da govori sta ja o tome govorim ?

I ti si bacio 25 godina da bi dosao do ovakvih stavova?  Smile Smile

Citat
Ljudi koji su rodjeni, ziveli i umrli u Evropi, nisu mogli da znaju kako je ziveti u Australiji, je floskula ?
Znanje je energija koja stvara dozivljaj, kako neko moze da ima dozivljaj koji ne moze da ima ?
Kako slep covek moze da dozivi boje, sliku koje dozivljava onaj koji ima vid ?
To sto se tebi cini ima veze sa onim sto ja zivim ?
Gde sam ja ovde prcao o nekom virtualnom svetu ?

Ovo tek nema veze sa vezom. Pogotovo ne tako lose umrezavanje argumenata... o dozivljaju znanja necu da pocinjem, ocigledno imamo suprotna misljenja. Porediti slepog coveka koji nema fizicku mogucnost da vidi boje i evropljanina koji moze da sazna kako se zivi u Australiji iako nije tamo otisao nije nista drugo do pojacavanja neodrzivog argumenta apsolutnom istinom ali koja nema veze sa ovim uz sta se stavlja. A da covek iz evrope moze znati kako se zivi u Australiji uopste nemam nameru da dokazujem, posto to uopste nije tesko za proveriti i dokazati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Oprosti mesijo, nisam te prepoznao. Zanimljivo, toliko ljudi a ti jedini prosvetljujes zaboravljenim.  Smile
Ja sam neko koga niko ne moze da prepozna, posto ne govorim nista sto neko drugi vec nije rekao.
Sto se tice termina "Mesija", za mene licno, jedini Mesija koji je setao ovom Planetom se zove Nikola Tesla.
Sebe licno vidim kao "Recnik", posto koristim kljucne reci, od kojuh stvaram recne kljuceve.
Citat: Coolrunner
I ti si bacio 25 godina da bi dosao do ovakvih stavova?  Smile Smile
Ne ove zakljucke (a ne stavove) donosi mehanizam logike koji se nalazi u stvarnosti.
Biblija govori samo ono sto se desilo, bez obzira da li je neko to doziveo, ili ce tek da dozivi.
Citat: Coolrunner
Ovo tek nema veze sa vezom. Pogotovo ne tako lose umrezavanje argumenata... o dozivljaju znanja necu da pocinjem, ocigledno imamo suprotna misljenja. Porediti slepog coveka koji nema fizicku mogucnost da vidi boje i evropljanina koji moze da sazna kako se zivi u Australiji iako nije tamo otisao nije nista drugo do pojacavanja neodrzivog argumenta apsolutnom istinom ali koja nema veze sa ovim uz sta se stavlja. A da covek iz evrope moze znati kako se zivi u Australiji uopste nemam nameru da dokazujem, posto to uopste nije tesko za proveriti i dokazati.
Shvatanje realnosti ti je skoro potpuno zamagljeno verovanjima i teorijama, pa nisi u mogucnosti ni da shvatis sta je napisano, i to se ponavlja iz posta u post. Covek koji zivi u Evropi i nema dozivljaj zivota u Australiji je potpuno nezavisna situacija od slepog coveka koji ne moze imati osecaj boja, kao frekvencije.
Ne postoji dozivljaj znanja, tako da o tome ne bi mogao da pocnes ni da hoces. Dozivljaj je osecaj, znanje je
misao u formi energije koja se u telu oslobadja.
Ako covek nema znanje necega, ne moze da ima dozivljaj. Znaci da je znanje energija koja ga stvara.
Mi funkcionisemo tako sto milioni hemijskih reakcija oslobadjaju energiju, koja je neophodna da bi postojao
zivot.
Covek koji je u Evropi, moze samo da vidi slike zivota u Australiji, ili da cuje price o zivotu u Australiji, on nema znanje/dozivljaj zivota u Australiji.
Da li ti to mozes da shvatis ili ne je apsolutno irelevantno.
Od cetiri dokaza o postojanju Boga koje je sistematizovao Lajbnic, kosmoloski dokaz, koji je varijacija Aristotelove misli o nepokretnom pokretacu, mi je nekako najblizi.
Sta je za Lajbnica Bog, dokazi cega ?
'nepokretni pokretac' zvuci samo kao jos jedan biser iz neiscrpne riznice Grckih bisera.
Ne postoji nista sto je nepokretno posto je sve na putu od uzroka do posledice, koja postaje uzrok.... i tako
u beskonacnost.
U Bibliji, nematerijalni aspekt Boga je rec/jezik, a materijalni aspekt Boga je jedan covek koji je Bog.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Shvatanje realnosti ti je skoro potpuno zamagljeno verovanjima i teorijama, pa nisi u mogucnosti ni da shvatis sta je napisano, i to se ponavlja iz posta u post. Covek koji zivi u Evropi i nema dozivljaj zivota u Australiji je potpuno nezavisna situacija od slepog coveka koji ne moze imati osecaj boja, kao frekvencije.
Ne postoji dozivljaj znanja, tako da o tome ne bi mogao da pocnes ni da hoces. Dozivljaj je osecaj, znanje je
misao u formi energije koja se u telu oslobadja.
Ako covek nema znanje necega, ne moze da ima dozivljaj. Znaci da je znanje energija koja ga stvara.
Mi funkcionisemo tako sto milioni hemijskih reakcija oslobadjaju energiju, koja je neophodna da bi postojao
zivot.
Covek koji je u Evropi, moze samo da vidi slike zivota u Australiji, ili da cuje price o zivotu u Australiji, on nema znanje/dozivljaj zivota u Australiji.
Da li ti to mozes da shvatis ili ne je apsolutno irelevantno.

Posto nema svrhe obrazlagati jer sta god da ucinim isto je... ako ti cinjnicno odgovorim opet ces negirati jel si ti jedini u pravu, ako ne odgovorim reci ces da sam preskocio jer ne znam sta bih odgovorio.

Ukratko - ovo sto iznosis se da primeniti i na tvoje stavove koji su u vezi sa Biblijom (a ne vidim da van nje imas ikakvo uporiste)... ti mozes procitati to sto je u Bibliji i na osnovu toga steci utisak o napisanom kao sto evropljanin kako kazes ne moze znati o zivotu vec samo steci utisak.

Samim tim, kako nisi proziveo nista iz te Biblije, tacnije ne znas nista o tome osim utiska/impresije ti nemas nikakvo znanje o tome o cemu pricas vec samo svoju interpretaciju odnosno verovanje/uverenje.

I samim ovim odgovorom si sve o cemu i sam pricas bacio u vodu.

P.S. A ti sad nastavi o tome kako je tamo istina, kako si ti shvatio a ja ogranicen nisam, obrazlazi kako su to sve istine... i dalje dokazuj da ti mozes da znas sve sto se desilo u jednom velikom vremenskom razdoblju od vise vekova cija se poslednja rec zavrsava pre nesto manje od 2.000 godina, da je to znanje i istina ali da u danasnje vreme covek ne moze da zna ili poseduje istinu o tome kako se zivi u Australiji. Ovo je do sada najveca kontradiktornost kada se sve sumira i sta god psle ovoga ti napisao, svakom na forumu je jasno da je tvoj stav iskljuciv a da ti zivis u zabludi da si jedini koji ocigledno ima neke neverovatne saznajne sposobnosti.

Putuj igumane  Smile
« Poslednja izmena: 30. Apr 2009, 16:06:35 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Gosn. Pravopis eno u mom potpisu pa citaj
Све великим, а? Smile
Yess srrrrr
Ma pricamo o bogu, a ono covek poteze pravopis.
Sta sad bog je u pravopisu?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 111111
Ne razumem sto se raspravljate....Neka veruje svako u sta hoce,to nemoze niko da mu zabrani...A i raspravljanje na internetu je kao i specijalna olimpijada - i da pobedis i dalje si retardiran.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 20:22:48
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.