Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jul 2025, 11:52:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Povezivanje kompa?  (Pročitano 1464 puta)
20. Maj 2006, 00:05:35
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia N70,6303,K610...
Promenio sam plocu na jednom starijem kompjuteru, pa mu sada spajam zicke za usb i speaker, power led atx power... pa me zanima da li ima nekih pravila oko tih zicka?? Koliko sam ja skontao crvena je +5 a ako nema crvene, koja boja zicke je menja, a ako nema ni te koja onda nju menja? Koje je boje ground, koja +, koja -? Evo konkretnog primera kako sam povezao i radi ispravno - za power led. - je bela a + je zelena! Znaci da li postoje neka pravila oko tih zicka povezano s bojama?
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zasto?

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2225
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia 6600
Trebalo bi da pise na ploci odma tu pored gde namestas.
Ako nema u knjizici koju si dobio uz plocu (ako si dobio) sve pise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
mob
HTC Touch Pro
uredu je to sa tim sto si povezo...
ali pripazi sa spajanjem usb-a posto mozes spaliti plocu!
koja je ploca u pitanj-konsultuj se sa knjizicom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia N70,6303,K610...
Ne, nisi me razumeo. Na ploci pise gde je - gde je + gde +5, ground, ali mene zanima kada kacim zicke na plocu koje boje je koja zicka? Recimo na ploci pise +5 i ja nadjem iz kucista power dugme izvod zica i medju njima crvenu i crvenu kacim na +5 na ploci! Postoje li neka pravila oko tih zicka povezano s bojama?  za power led. - je bela a + je zelena?
P.S. znam da je u redu kada radi, ali mene zanima ono gore sto sam pitao, za speaker kada vezujem ground je recimo crna a kada vezujem za atx power crna bude recimo +???
« Poslednja izmena: 20. Maj 2006, 00:43:13 od Saleboy »
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
SonyEricsson K800i
Idi na sajt proizvodjaca ploce i skini upustvo. Ako kojim slucajem npr. naopacke prikljucis reset dugme, nece biti nista strasno, jer ono samo nece raditi, tako da ces znati da treba da "ga okrenes".
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia N70,6303,K610...
Ma znam to... Znaci izgleda nema pravila vec vidis ako nesto ne radi okrenes raspored...
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sto se tice Power Up i Reset tastera nema veze koji kraj konektora okrenes to su svakako tasteri!
Sto se tice Leed dioda na kucistu takodje nema frke! Ako okrenes naopako nece svetleti a nece se ni ostetiti nista na ploci jer led dioda provodi samo u jednom smeru a ako pogodis smer ona ce svetleti!
Sto se tice zvucnika opet sve jedno jer ako imas piezo zvucnik (izgleda kao dugmence) pistace jer se ponasa kao kondezator a ako imas obican, sve jedno je jer nema veliku snagu a pisti samo kad mora tj. veci deo radnog veka provodi cuteci. Polaritet kod zvucnika je bitan samo u HI-FI kutijama jer kod velikih snaga tj. kada membrana ima max hod moze doci do ostecenja kalotne...

Uh! ala sam se raspricao....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1787
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ma Zires, slobodno ti pricaj, kad vec imas sta pametno da kazes  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jul 2025, 11:52:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.174 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.