Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Identifikovane žrtve "tuzlanske kolone"  (Pročitano 59273 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
ti golobradi vojnici su veselo pucali po prolaznicima iz svojih nenaoružanih kamiona..
uz to se još vidi i na snimku kolone,kako jedan od pijanih golobradih momaka diže flašu u zrak..
pored toga su dan ranije orgijali po kasarni i provocirali..
vidi se na snimku kako transporter golobradih mladića ne skreće prema Bijeljini nego se sasvim slučajno uputio prema centru grada..
i na kraju,u kamionima sa golobradim mladićima(koji su pored svega bili rezervisti s Vukovara) putovala je velika količina eksplozivnih sredstava,što je zabranjeno po svim vojnim pravilima i što govori o tome o kakvoj se komandi radilo a i o vojsci,kao i to da je komandujući kao prvi napustio Tuzlu..
u koloni su putovali predstavnici tuzlaka,škola na brčanskoj malti je radila taj dan..
otac moje prijateljice je taj dan poginuo na brčanskoj malti pri pokušaju da spasi ranjenog srpskog vojnika..
ne znam šta još više reći..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
ti golobradi vojnici su veselo pucali po prolaznicima iz svojih nenaoružanih kamiona..

Apsolutno netacno. Imas li podatke o povredjenim civilima iz Tuzle? To sto ti pricas je olicenje mrznje prema Srbima. To sto pominjes cesto "golobradi" to je samo znak da si ti ipak jedan protalibanski dzihad vorior...

uz to se još vidi i na snimku kolone,kako jedan od pijanih golobradih momaka diže flašu u zrak..
pored toga su dan ranije orgijali po kasarni i provocirali..

Na kom se to snimku vidi? Pokazi taj snimak. Koga su dan ranije provocirali i gde je to dokumentovano i da li zbog provokacija treba ubiti coveka?

vidi se na snimku kako transporter golobradih mladića ne skreće prema Bijeljini nego se sasvim slučajno uputio prema centru grada..

Odlicno se vidi da su tuda morali da prodju da bi dosli do izlaska iz grada pa dalje prema Bjeljini. Pogledaj malo bolje mapu puta u Tuzli.

i na kraju,u kamionima sa golobradim mladićima(koji su pored svega bili rezervisti s Vukovara) putovala je velika količina eksplozivnih sredstava što je zabranjeno po svim vojnim pravilima i što govori o tome o kakvoj se komandi radilo a i o vojsci,kao i to da je komandujući kao prvi napustio Tuzlu..

Takodje netacno. Vojska se povlacila iz kasarne. Nema govora o rezervistima nego o mladim vojnicima i njihovim podoficirima i oficirima.

u koloni su putovali predstavnici tuzlaka,škola na brčanskoj malti je radila taj dan..
otac moje prijateljice je taj dan poginuo na brčanskoj malti pri pokušaju da spasi ranjenog srpskog vojnika..
ne znam šta još više reći..

Jos nesto, kazes golobradi mladici, a pominjes vukovarske rezerviste?!?!?!

Kazes, bili su do zuba naoruzani, znaci onakva kolona realno moze pobiti bar 1/4 grada sa tolliko eksploziva i oruzja??? Da su svi imali oruzje (samo oficiri i podoficiri su imali bojevu municiju) kao sto ti kazes dosta bi ljudi taj dan poginulo. Ovako, nisu imali oruzje pa je dosta njih zivih izgorelo u kamionima.

Kazes da ti je otac poginuo spasavajuci srpskog ranjenika??? Zao mi je zbog toga... Zna li se ko ga je ubio?

Dok sam ja bio u vojsci, svako saznanje da idem kuci sutradan dovodilo je do toga da castim celo drustvo u kantini alkoholom, a neretko i da se napijem.

Zasto su dzihad ratnici posle masovnog masakra vojske JNA doveli komunalne sluzbe i po hitnom postupku oprali ulice da slucajno neko ne sazna za taj krvavi pir?

Na kraju:

Da li treba ubiti nekoga ko podize flasu u "zrak"? Ni na jednom snimku se ne vidi da je bilo ko iz kamiona pucao pre napada na kolonu. Ako ima, pa sto do sada nije objavljivano? Ucini svima uslugu pa ga ti postavi ovde.

Trebao bi malo vise postovanja da imas prema mrtvim neduznim ljudima, veseli djecace....

« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 21:51:25 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Linux
Browser
Mozilla (Debian-1.0.6-1)
mob
Ericsson T28
Ma hajde najbolje se vidi na kutiji soli koju si pokazao na slici da što je kod nas bijelo kod njih je crno i obratno! b11 samo ponavlja riječi svojih vođa sada će početi pričati o Tuzli kao gradu ljubavi što obori rekord!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
prvo ne znaš čitati,nije mi otac pogino već moje jaranice..
drugo,pregledaj cijeli snimak i vidjećeš kada vojnik iz kamiona policajcu koji se nalazio na trotoaru pokazuje flašu..
nisam reko da ih treba ubiti zato što su provocirali,nego sam samo htio reći o kome se radilo u toj koloni,brkaš stvari..
a istina je da su cijelu noć pili i pucali o čemu postoje iskazi svjedoka,a nije snimano,jer se zna da je bilo zabranjeno snimati vojne objekte..
pucali su po prolaznicima,postoji dokumentacija o tome,ja nisam arhivista,potraži u udruženju istina,pravda,pomirenje iz Tuzle,a uostalom biće iznijeto na sudu..
nije tačno da su morali da prođu jer su skrenuli prema južnoj magistrali koja vodi u grad a ne u Bijeljinu..
znači trebali su vječno ostati spaljeni kamioni na putu..
vojska se povlačila iz kasarne,pa zar ne bi u tuzlanskoj kasarni biti tuzlnski vojnici,kuda su se onda povlačili..
radi se o ratnicima s Vukovara koji su bili premješteni u Tuzlu..
a ne znam ko je ubio oca moje jaranice,pošto i sam znaš da se pucalo sa svih strana..
uz to ja ne znam da je ona snimatelj škorpiona pozvo građane da izđu i pomognu ranjenicima..
kamioni su bili puni eksploziva,vidi se po detonacijama iz samih kamiona..
ne mrzim srbe već četnike i nacionaliste koji mrtve ljude prodaju za ugled koljača..
napad nije bio planiran već izazvan..
ja se protivim ubijanju nedužnih,pa makar bili i vojnici,i osuđujem svaki zločin koji se ikad desio u ime mog naroda,ali ovdje je jasno da se ne radi o zločinu,već o herojskoj akciji branilaca Tuzle..
a na kraju krajeva riječ čovijeka koji je snimo sav događaj http://www.youtube.com/watch?v=2zm5QxmaFxs

igore Tuzla je grad soli,i jeste ja volim Tuzlu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
LG Nexus 5
prvo ne znaš čitati,nije mi otac pogino već moje jaranice..

Ispricavam ti se, odista....

drugo,pregledaj cijeli snimak i vidjećeš kada vojnik iz kamiona policajcu koji se nalazio na trotoaru pokazuje flašu..
nisam reko da ih treba ubiti zato što su provocirali,nego sam samo htio reći o kome se radilo u toj koloni,brkaš stvari..

Nigde na snimku to nisam video, a cak i da jeste flasa u pitanju, pa kakve to veze sa pucanjem i ubijanjem ima??? I o kome se to radilo? O kojim ljudima?

a istina je da su cijelu noć pili i pucali o čemu postoje iskazi svjedoka,a nije snimano,jer se zna da je bilo zabranjeno snimati vojne objekte..
pucali su po prolaznicima,postoji dokumentacija o tome,ja nisam arhivista,potraži u udruženju istina,pravda,pomirenje iz Tuzle,a uostalom biće iznijeto na sudu..

Istina je da nisu pucali celu noc i da nisu pucali ni u kakve prolaznike. To tvrdim zato sto nijednom vojniku u kasarni nije davano oruzje za bojevom municijom iz razloga sto u kasarni nisu bili samo srpski vojnici. Tako su u vukovarskoj kasarni naoruzali vojnike, pa su hrvatski vojnici koji su sluzili vojni rok, pobegli sa oruzjem i municijom. Muslimanska udruzenja za pravdu su smesna, za sve imaju opravdanje. Za taj pokolj na ulicama Tuzle nemaju nikakvo opravdanje. Ponovo te pitam imas li informaciju koliko je civila tog 15 maja povredjeno? Nemas, zar ne? A zasto? Zato sto nijednom nije falila dlaka sa glave.

nije tačno da su morali da prođu jer su skrenuli prema južnoj magistrali koja vodi u grad a ne u Bijeljinu..

Jeste, tacno je. Ne znam sto negiras informaciju koja je tacna. Sem toga, cim tvrdis da su isli svi za Bjeljinu, ocigledno je da si tu pricu cuo od nekoga i da nemas pojma o cemu se radi ali ajde da ti objasnim. Primarni cilj tadasnje JNA bio je da vojska dodje do tuzlanskog aerodroma, znaci nikakva Bjeljina nije bila u pitanju, to je bilo samo opciono resenje.

znači trebali su vječno ostati spaljeni kamioni na putu..
vojska se povlačila iz kasarne,pa zar ne bi u tuzlanskoj kasarni biti tuzlnski vojnici,kuda su se onda povlačili..
radi se o ratnicima s Vukovara koji su bili premješteni u Tuzlu..
a ne znam ko je ubio oca moje jaranice,pošto i sam znaš da se pucalo sa svih strana..
uz to ja ne znam da je ona snimatelj škorpiona pozvo građane da izđu i pomognu ranjenicima..
kamioni su bili puni eksploziva,vidi se po detonacijama iz samih kamiona..
ne mrzim srbe već četnike i nacionaliste koji mrtve ljude prodaju za ugled koljača..

Procitaj prvu recenicu ovog zadnjeg citata, pa onda reci da ti ne mrzis nekoga. Apsolutna i notorna glupost je reci da su to neki ratnici iz Vukovara, jer da jesu, sigurno se ne bi povlacili u kamionima kroz ceo muslimanski grad. Sigurno bi bili pouceni iskustvima iz Vukovara.

napad nije bio planiran već izazvan..

Notorna glupost! Napad je bio planiran danima. Dzihad voriorsi su bili rasporedjeni na pravim mestima, dosta ih je bilo rasporedjeno po zgradama. Isli su na to da vojska pocne da puca po zgradama pa da to bude opravdanje za napad. Medjutim, vojska to nije ucinila i zato su odmah posle pokolja izasle komunalne sluzbe da operu ulice od krvi.

ja se protivim ubijanju nedužnih,pa makar bili i vojnici,i osuđujem svaki zločin koji se ikad desio u ime mog naroda,ali ovdje je jasno da se ne radi o zločinu,već o herojskoj akciji branilaca Tuzle..
a na kraju krajeva riječ čovijeka koji je snimo sav događaj http://www.youtube.com/watch?v=2zm5QxmaFxs

igore Tuzla je grad soli,i jeste ja volim Tuzlu Smile

Ne. Ti upravo opravdavas ubijanje neduznih. Sem toga na tadasnju JNA su pucali civili pod oruzjem, a dobro je poznato i po Zenevskoj konvenciji da svaki civil pod oruzjem predsatavlja legitimnu vojnu metu. Na jna je tada pucala paravojna jedinica sto je zlocin bez presedana. A to sto volis Tuzlu, voli je ti slobodno, volim je i ja, mada mi ovo ne deluje na stamparsku gresku al' ajd :

Za kraj samo da napomenem i ovo:

Velika je sramota tadasnje JNA sto se ovo desilo. Govorim to iz jednog jako prostog razloga, oficiri su bili izuzetno neiskusni. Ako si dovoljno informisan, znas verovatno kako se JNA izvukla iz Zadra. Ako ne znas, dozvoli da te podsetim:

Lepo su dosli oficiri i javno rekli gradonacelniku Zadra da se niko ne usudi da napadne kolonu vojske koja se povlaci ili ce doci do vukovara br 2. Da budu uvereni da ih niko nece napasti, prvo je iz kasarni izasla celokupna artiljerija, tenkovi, topovi, samohotke i pvo sistemi prage, a posle njih kolona kamiona. Zaista ih niko nije dirao i sve je proslo maximalno kulturno.

U Tuzli su takodje prvi tenkovi izasli iz kasarne ali na vucnim kamionima, a tada su ti isti tenkovi neupotrebljivi. Sumnjam da bi se bilo sta desilo 15 maja da su tenkovi prvi izasli i delovali kao skortna pratnja nesretnim "golobradim" vojnicima.

Pricas o cetnicima i rezervistima iz Vukovara, a neprekidno se razbacujes terminima "golobradi mladici"?! Ajde ispeci pa reci, jesu bili golobradi ili su bili bradati cetnici sa kuburama i sa krvlju do lakata?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
"Dođite kod nas da mi ne bi došli kod vas": Srbija uputila sudske pozive Seadu Avdiću, Zlatku Dukiću, Sinanu Aliću...

24SI - Na adrese nekoliko uglednih Tuzlaka iz Beograda su stigli pozivi da se u svojstvu svjedoka u krivičnom predmetu protiv Selima Bešlagića i ostalih 27. septembra u 12 sati pojave u Okružnom sudu u Beogradu, u Vijeću za ratne zločine, u sudnici 216.

Pozivi da svjedoče u istrazi o tzv. slučaju "Tuzlanska kolona", u sklopu koje već mjesecima u beogradskom pritvoru leži Ilija Jurišić, kako smo saznali, do sada su stigli Seadu Avdiću, Zlatku Dukiću, Sinanu Aliću, Faruku Prciću i Milenku Miličeviću.

Neće se odazvati

Na pozivu koji je potpisao istražni sudija Milan Dilparić navodi se da "ako uredno pozvani svjedok neopravdano izostane, može se narediti da se prinudno dovede, a može se i kazniti novčano do 50.000 dinara".

Pozvanim Tuzlacima, naravno, ne pada na pamet da se odazovu, a razlozi su brojni. Avdić kaže kako je slanje poziva iz Srbije na ovakav način, kao i činjenica da se u Beogradu uopšte vodi istraga o onome što se dogodilo u Tuzli, direktno podrivanje suvereniteta BiH.

"Gdje još na svijetu ima da jedna država šalje sudske pozive građanima druge države i još im prijeti privođenjem i drugim sankcijama?! To samo govori da Srbija još nije suštinski priznala suverenitet, nezavisnost i međunarodni integritet BiH", kaže Avdić.

Slanje ovakvih poziva, dodao je, nije iznenađenje i samo potvrđuje da Beograd i Banja Luka odlično sarađuju na podrivanju BiH.

Bezobrazluk Beograda

"Šokiran sam nivoom bezobrazluka i primitivizma svojstvenim srednjem vijeku, a koji dolazi iz Beograda. Ovo nije 1987., već 2007. godina i SFRJ više ne postoji, niti je BiH dio Srbije, što pravosudni organi iz Beograda, očigledno namjerno, previđaju. Ne postoji nijedna država osim moje, kojoj je sjedište u Sarajevu, a ne u Beogradu, koja me može pozvati da svjedočim pred njenim pravosudnim organima", kaže Zlatko Dukić, novinar koji je na tuzlanskoj televiziji FS komentirao direktan prijenos događaja od 15. maja 1992. godine.

Slabost i sramota BiH

"Sve ovo što se događa je slabost i sramota za državu BiH. Da su bh. pravosudni organi ranije tretirali događaj na Brčanskoj Malti, ništa od ovoga ne bi se događalo. Niko se u Tuzli ne plaši suđenja, jer će, kada god da dođe do njega, biti utvrđena nevinost svih kojima se taj događaj stavlja na teret", kaže Dukić.

(avaz.ba)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
Prekršeni Međudržavni ugovor i Evropska konvencija: Čolak šalje Srbiji pismo upozorenja!

24SI - Državni ministar pravde Bariša Čolak nedopustivim i nelegalnim nazvao je čin Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, koje je direktno na kućne adrese više bh. građana uputilo pozive da mu se odazovu u ulozi svjedoka u slučaju "Tuzlanska kolona".

Čolak je najavio kako će uskoro Ministarstvu pravde Srbije uputiti pismo upozorenja u kojem će ukazati da se u ovom primjeru ogleda kršenje ne samo Međudržavnog ugovora sa našom zemljom o pružanju pravne pomoći nego i Evropske konvencije u pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima.

"To pismo neće biti u cilju zaoštravanja odnosa. Naprotiv, cilj nam je da ti odnosi budu što bolji, a na tom putu slične stvari ne smiju se ponavljati", rekao je Čolak.

Istakao je da je, prema tom ugovoru sa Srbijom te Konvenciji, srbijanska strana bila dužna sarađivati putem Ministarstva pravde BiH. Konvencija, dodao je, dopušta da se u hitnim slučajevima sudski poziv može uputiti i posredstvom nadležnog suda druge države.

Prijetnje sankcijama

"Ali, ni u kom slučaju nije moguće direktno pozivanje svjedoka. Također, prijetnje sankcijama ako se osobe ne odazovu pozivu Suda, ono su što se u tim pozivima nije smjelo naći, uprkos činjenici da one ne mogu imati nikakve posljedice", rekao je Čolak.

On je sa žaljenjem kazao kako je i do sada bilo slučajeva da srbijanski pravosudni organi šalju pozive direktno na adrese bh. građana, dodajući da se iz ove prakse mogu izvući razni zaključci, počev od onih da se radilo o nestručnosti onoga koje uputio pozive ili nečemu drugom...

Odakle Beogradu adrese

Upitan kako su uopšte pravosudni organi iz Beograda došli do adresa bh. građana koje pozivaju da svjedoče, Čolak nije mogao dati odgovor.

"O tome bi se dalo nagađati, ali nemam konkretan odgovor", rekao je Čolak, dodajući da to svakako jeste tema kojom se bh. sigurnosne i pravosudne strukture trebaju više pozabaviti.

(avaz.ba)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ostala bahatost iz Juge , formulari poziva naštampani bahato , a nisu se mjenjali .......  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Pravda kuca na vrata.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Ministar pravde BiH kritikuje Veće za ratne zločine u Beogradu
Autor: Beta | 07.09.2007 - 11:58

Ministar pravde BiH Bariša Čolak izjavio je da je nedopustivo i nelegalano to što je Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu direktno na kućne adrese više bosnaskohercegovačkih građana uputilo pozive da svedoče u slučaju "Tuzlanska kolona".

Čolak je za sarajevski "Dnevni avaz" najavio da će uskoro Ministarstvu pravde Srbije uputiti pismo upozorenja u kome će ukazati na kršenje ne samo Međudržavnog ugovora s BiH o pružanju pravne pomoći, već i Evropske konvencije u pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima.
- To pismo neće biti u cilju zaoštravanja odnosa. Naprotiv, cilj nam je da ti odnosi budu što bolji, a na tom putu slične stvari ne smeju se ponavljati - naveo je on.
Prema njegovim rečima, na osnovu potpisanog ugovora i Konvencije srpska strana je bila dužna da sarađuje s Ministarstvom pravde BiH.
Konvencija, dodao je, dopušta da se u hitnim slučajevima sudski poziv može uputiti i posredstvom nadležnog suda druge države.
- Ni u kom slučaju nije moguće direktno pozivanje svedoka. Takođe, pretnje sankcijama ako se osobe ne odazovu pozivu Suda, ono su što se u tim pozivima nije smelo naći, uprkos činjenici da one ne mogu imati nikakve posledice - kazao je Čolak.
Upitan kako su pravosudni organi iz Beograda uopšte došli do adresa bosanskohercegovačkih građana koje pozivaju da svedoče, Čolak je odgovorio da bi se o tome "dalo nagađati, ali da nema konkretan odgovor".
Čolak je dodao da je to tema kojom treba da se pozabave bezbednosne i pravosudne strukture BiH.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.