Kada je Narcis umro, dođoše oreade, gorske vile i vidješe da se jezero pretvorilo u vrč slanih suza. - Zašto plačeš? - upitahu oreade. - Oplakujem Narcisa - reče jezero. - Ah, ne čudi nas što oplakuješ Narcisa, nastaviše one. - Konačno, unatoč tome što smo mi stalno trčale za njim po šumi, ti si jedino imalo priliku, izbliza vidjeti njegovu ljepotu. - A, Narcis je bio lijep? - upita jezero. -Tko bi to bolje od tebe mogao znati? - odgovoriše iznenađene oreade. - Naposlijetku, o tvoje se obale svakog dana naslanjao. - Na trenutak je jezero zašutjelo, konačno reče: - Oplakujem Narcisa jer sam mogao, svaki put kada bi legao na moje obale, u dubini njegovih očiju, vidjeti kako se oslikava moja vlastita ljepota.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!