Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:15:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I Hrvati puške za trku imaju...  (Pročitano 47583 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Pa OK, kad na Discoveryiu vidiš da se HS 200 proizvodi u USA javi Kalibru, meni i ljudima na forumu.Pošteno.
Treći i zadnji put;HS 2000 se ne proizvodi u USA ,kao niti TXD ,niti XD niti bilo koja inačica. Jasnije kazati ne mogu.

Kad jasnije ne mozes da kazes onda bar jasnije procitaj.
Ja nista nisam ni rekao za HS. Ne verujem u taj proizvod a ponajvise jer su polimerske konstrukcije najvise napljuvali americki vojnici koji su koristili takva oruzja a zbog njih su  i napravljena. To isto kazu i nasi koji su u Iraku.

Takvi proizvodi su izuzetno osetljivi, zbog toga i nepouzdani ( min tolerancija na prljanje) i radni vek im je  kao rok trajanja pavlaka.
Ameri i dalje laka pesadijska naoruzanja prave od istog materijala i pored kritika samih korisnika. Jedini razlog po meni je lova. Na ovaj nacin mora cesto da se  obnavlja pesadijsko naoruzanje sto je dobro za fabrike oruzja u USA koji su medju najjacim lobistima.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 14:10:03 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ovo što si napisao nije tačno.

Kod "polimerskih" pištolja navlaka je izrađena od istog materijala kao i kod klasičnih, znači od čelika. Ram pištolja se izrađuje od polimera, ali su na kritičnim mestima rama tj. na mestima gde navlaka kilzi po ramu i na drugim mestima gde ram trpi naprezanja, uliveni delovi od metala.
Ovi pištolji su ne samo jeftiniji za proizvodnju, već su i lakši za održavanje. O preciznosi ne treba trošiti reči, jer i pojedini takmičari u IPSC-u koriste ove pištolje. O pouzdanosti govori i činjenica da ih veliki boj specijalnih jedinica u svetu koristi.

Svaki pištolj u svetu koji se odlikuje vrhunskom preciznošću, bez obzira od kojeg materijala je izrađen, osetljiv je na prljavštinu. Razlog je taj da su kod takvih pištolja tolerancije među delovima svedene na minimum i svaka nečistoća utiče na preciznost ili dovodi do zastoja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Samsung S7
 Smile Smile   ajte malo ... Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ericsson 

Pod sankcijama se sasvim normalno  izvozila struja ( zbog izvoza smo i trpeli restrikcije), lekovi ICN Galenike i sve sto im je trebalo od kvalitetnih proizvoda... ( a nisu svi postovali sankcije kao USA, CZ se prodavao na 5 kontinenata)
Ali nema veze to. Stojadine, sta ti zaista imas protiv Srbije i srpskih proizvoda? Kazes da nisi hrvat... da nisi Slovenac? Smiley
Sta drugo da covek da pomisli kad pljujes po necemu proverenom i priznatom kao sto je CZ? Pa jos ona nebuloza o polimerima kojih se i izumitelji Ameri ogradjuju ( takodje izvor  Discovery)

Lekovi su se izvolili jer nam je bilo dozvoljeno da ih izvodimo. Oružje je potpuno druga stvar.

Hajde, lepo nadji mi neki izvor u kom se navodi koje zemlje su uvezle de stotine hiljada pištolja za vreme sankcija, kada su to uradile i sl...
To što bi ti voleo da je to tako je druga stvar.

Sve od izvoza je bilo ovo sada u Iraku, i nešto u Ameriku nešto malo pre par godina..

Još nešto, ja ne tvrdim da je CZ loš pištolj, već da polako zastareva, da "Zastava" nije konstruisala moderno kratko oružje već dvadeset godina, i da je vreme da se napravi nešto modernije. A, Hrvati su to skapirali pre nas i sad uzimaju fine pare....

Što se tiče onoga, jesam li Srbini ili ne ... idi, brate, na drugi forum pa prebrojavaj krvna zrnca......meni nećeš
« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 19:07:06 od stoyadin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52

Bilo je upravo OBRNUTO! P-220 je imao navlaku iz jednog dela

Ajde potkrepi nečim ovu svoju tvrdnju.

Khm ... Ja čekam odgovor .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
@ Stojadin

Koja su se to revolucionarni pomaci desili na polju balistike i industrije rucnog naoruzanja u poslednjih 50 godina ? Smiley
I dalje kapisla pali barut koji stvara pritisak i onda "pljucne" zrno kroz metalnu cev ( u boljem slucaju) . To se koristi skoro 100 godina i sve dok ne izmisle laserske zrake dovoljno jake, dobar pistolj ce da bude onaj koji je precizan, pouzdan i lak za upotrebu. Bas sve ono sto gaji Zastavina fabrika pod motom "Simple is better".

Kalas je nastao jos pre 4-5 decenija pa je i dalje neprevazidjena puska.
Hajde sad s milim Bogom.

Ako mozda i nisi hrvat ili neki drugi srbomrzac e onda si covek sa najvecim fiksacijama koje sam procitao Smiley
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Ovo što si napisao nije tačno.

Kod "polimerskih" pištolja navlaka je izrađena od istog materijala kao i kod klasičnih, znači od čelika. Ram pištolja se izrađuje od polimera, ali su na kritičnim mestima rama tj. na mestima gde navlaka kilzi po ramu i na drugim mestima gde ram trpi naprezanja, uliveni delovi od metala.
Ovi pištolji su ne samo jeftiniji za proizvodnju, već su i lakši za održavanje. O preciznosi ne treba trošiti reči, jer i pojedini takmičari u IPSC-u koriste ove pištolje. O pouzdanosti govori i činjenica da ih veliki boj specijalnih jedinica u svetu koristi.

Svaki pištolj u svetu koji se odlikuje vrhunskom preciznošću, bez obzira od kojeg materijala je izrađen, osetljiv je na prljavštinu. Razlog je taj da su kod takvih pištolja tolerancije među delovima svedene na minimum i svaka nečistoća utiče na preciznost ili dovodi do zastoja.

Mozda bi trebalo vise da pricas sa ljudima koji su stvarno koristili te stvarcice. Ili barem da vidis iskustva istih na Discovery tv.
Ja sam od nasih (Bosna, hrvatska, Irak) cuo i citao o njihovim iskustvima. Isto to kazu i americki vojnici koji su najveci korisnici "plastikanera" ( uslovno receno).
Itekako se cevi rade od polimera i nakon dovoljno opljenja ostaju trajno deformisana te moraju da se menjaju. Takodje i sistem okidanja za razliku od CZ-a i Kalasa ne trpi nikakva prljanja.
I sam americki expert je rekao " U rat bih otisao sa americkom puskom jer sam patriota. Ruska jepouzdanija ali bih pre i poginuo sa americkom u ruci"

To je dobra ilustracija "plastikanera" za ciju se upotrebu ne zalazu ozbiljni experti ni sami vojnici. Zato i ostaje misterija zasto USA forsira taj pristup a ja kao sto rekoh, mislim da je to zbog lobija oruzara njihovih jer tako cesce moraju da se kupuju njihovi proizvodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung S7
Bez gluposti i vredjanja .....inace stavljam kljuc. Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50

A nije li bas Kalas poznat po tome da trpi valjanje u blatu, potapanje u vodu i vukljanje po pesku i nakon toga opet "rostilja" bez pardona?
A na kalasu sve sam celik Smiley Srodno njemu i CZ je nastavak te logike da pistolj treba da bude pouzdan i izdrzava svasta.
A za ove druge pitaj Amere zasto se vise plase zaglavljivanja svojih pusaka nego bilo cega drugog:)
« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 23:14:05 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@BG Highlander, pucao sam ja iz raznog oružja, a i posedujem po koji komad lično.
Kada sam pročitao u tvom postu o "polimerskim cevima" za vatreno oružje, sve mi je bilo jasno i ne vredi da raspravljamo dalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:15:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.