Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I da Srbija prizna Kosovo, neće postati član EU!  (Pročitano 9870 puta)
07. Apr 2015, 15:47:46
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
I da Srbija PRIZNA KOSOVO, neće postati član EU!

14:15 07. April 2015.
- Srbija i kada bi priznala Kosovo, ne bi bila u EU, jer bi uvek postojali neki novi uslovi - izjavio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije

Samit u Beogradu, Ivica Dačić
Foto: Marko Todorović

Ivica Dačić je u intervjuu Sputnjiku, rekao da ne želimo da prihvatimo više politiku postavljanja novih uslova. Dačić se ne slaže sa izjavom predsednika Tomislava Nikolića, koji je rekao da kada bi Srbija priznala Kosovo, za mesec dana bi bila u Evropskoj uniji.

Dačić smatra da se to ne bi dogodilo jer bi postojali neki novi uslovi.

– Kad je bio isporučen, uhapšen Ratko Mladić, posle mesec dana se pojavilo pitanje Kosova. Do tada to nije bilo na dnevnom redu. Ali, mi apsolutno ne želimo više da prihvatamo tu politiku pokretnih ciljeva, to stalno postavljanje novih uslova… i mi ne želimo uopšte da razgovaramo više o toj temi. Jasno smo rekli, i nama je jasno rečeno, da nema nikakvog uslova – rekao je on.

- Možda bi neko to želeo, bilateralno te zemlje su već priznale Kosovo, ali Srbija nema nikakvu nameru da menja svoju poziciju kad je reč o nezavisnosti Kosova. Mi smatramo da smo spremni za dijalog, ali nismo spremni za nametanje bilo kakvih uslova. Niti ultimatuma – rekao je šef srpske diplomatije.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Dačić kaže da do sada nije definisan statut Zajednice srpskih opština zato što Priština misli da to treba da bude sa što manje ovlašćenja, pa stalno blokira usvajanje statuta.

– Tako da primena Briselskog sporazuma, zapravo, odgovara Srbiji, i Srbija nije ta koja koči njegovu implementaciju, već Priština – rekao je on i ponovio da Beograd neće menjati svoj stav po pitanju nezavisnosti Kosova.

Komentarišući potpisivanje Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP) sa NATO, i odnos Srbije prema Alijansi, Dačić je ponovio da Srbija nema nameru da uđe NATO, ali imajući u vidu da je okružena zemljama članicama NATO, želi da uspostavi partnerske odnose.

Upitan koliko je ta neutralna pozicija Srbije održiva, imajući u vidu, između ostalog, i nedavnu izjavu američkog ambasadora Majkla Kirbija da su Srbi šizofreni narod jer srcem gledaju prema Rusiji a glavom prema Evropi, Dačić veruje da je ta izjava održiva.

– Srbija, odnosno bivša Jugoslavija, uvek je bila neutralna. Ne znam da li je Švajcarskoj išta falilo u njenoj istoriji, iako je već dva veka neutralna. U ovom smislu, mi nismo, naravno, neutralni u odnosu na razna dnevno-politička događanja i geostrateške igre, ali mi ćemo se truditi maksimalno da naša politika ne bude ili – ili, nego da bude politika koja podrazumeva i ulazak u Evropsku uniju i dalji razvoj dobrih odnosa sa Rusijom. Mislimo da to nije međusobno suprotstavljeno – kazao je Dačić.

Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije, rekao je da nije pristalica čestih izbora i da je Srbiji potrebna politička stabilnost, ali da premijer Aleksandar Vučić ima pravo da iskoristi mogućnost rekonstrukcije Vlade kako bi omogućio njen kvalitetniji rad.

(Telegraf.rs/Tanjug)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0

- Srbija i kada bi priznala Kosovo, ne bi bila u EU, jer bi uvek postojali neki novi uslovi - izjavio je Ivica Dačić,
i ?
to je nešto novo?
za članstvo u EU treba puno više od deklarativnog priznanja bivše provincije, danas neovisne države ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Npr da ti rukovodstvo drzave bude fasisticki orjentisano, da etnicki ocistis drzavu, posedujes bar jedan logor na svojoj teritoriji u kome si za vreme holokausta potamanio par stotina hiljada ljudi, da se na medjunarodnom sudu pravde branis kao picka koja je zalutala u rat sa partije pokera.. i tak..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Nokia 6300
Да одустанемо више од тог пута у ЕУ. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Po meni je EU ekonomska unija nasledje predhodnih ekonomskih unija.

Tu su bile Hansa (unija trgovackih gradova na Baltiku i sjeveru), Beneluks, a kasnije Kolonijalne sile su se medjusobno razumijevale.

Evropa nema zajednicki kulturni kontinuitet, jezici, narodi su razliciti. Cak sa dosta ratova.

Ekonomija je baza (kapitalizam dakle) i eto usput se pokusava napraviti pomirljivi projekat da bi se ispravile revizionisticki pokusaj II rata.
I kao i svaka velika drzava/unija, pravi se ideologija dobrih vrijednosti. Da je to liberalna, prosperitetna unija.. itd.
Nije problem, moze, ali to je nebitno, periferno.

Prosirivanje je vise eksperimentalno, ajde da pokusamo da ukljucimo sto vise. Ko god djeluje kompententan.

Ocigledno da se juzne zemlje bas i ne uklapaju u ekonomske tradicije sjevera.
Jednostavno je traziti krivca.. ali sustina je da su nekompatibilni ekonomski sistemi.
Ne toliko "nacin zivota" kako se cesto predstavlja u medijima.. nisu ni Grci lijeni ni Njemci hladni. Sve su to ljudi.

S tim u vezi Srbija im ne treba. Cak vise nema sta ni da se eksploatise vise u uniji nego sto mogu ovako.
Ja cak ne znam da li smo mi sposobni da iskoristimo prednosti EU, da se odupremo pritiscima kad udjemo sigurno nismo.

Ocigledno i EU posle Grcke mora da jos vise razmisli o novim clanovima, narocito raspalim kao Srbija.

Izjava Dacica nije toliko revolucionarna ni uvredljiva.. nikom. Ocigledno je dosao politicki momenat kad tako nesto i moze da se kaze.
Za ocigledno propustenu priliku za EU ne znam. Ona je mac sa dvije ostrice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Samsung 111111
Apsolutna je glupost da Srbija nije potrebna EU Smiley

Da Srbija nije potrebna Uniji..budite uvereni da se ta ista nacisticka tvorevina ni ne bi bavila nama 2%.
Ustaska drzava, EU nije nista manje nepotrebnija od nas pa opet..A ne vidim sta ce im ni Bugarska,Rumunija i sl. Smiley
Napravljen je veliki spin u glavama ljudima u Srbiji..kako smo mi nepotrebni..Nego kao kad vec hocemo EU bi nas primila.
EU kao mi uopste ne interesujemo..Bas briga EU za nas..
Pa onda pricice.."Ihh jos im samo mi falimo ovako bedni" i sl.

A sama EU trosi boga da postavlja marionetske vlade,da ne govorim koliko su novca na razne stvar a u njihov interes ulozene ovde Smiley

Realnost je sledeca..EU zeli nas u EU.Gleda da nas prevaspita,trazi saveznika u nama.Naravno EU interes je verovatno ogroman cim to rade.
EU je ozbiljna nadnacionalna unija koja ne pravi bas neke trapave greske,nisu glupi i mi siguno njih necemo da iskoristimo.Uvek su bar za 2 koraka ispred nas ako ne i vise.
« Poslednja izmena: 07. Apr 2015, 23:42:25 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118

Stavovi da su oni drugi "nacisti".. tj. svi su zli a mi smo dobri.. ne vode nekom dubljem razumijevanju kompleksne situacije.
Vrlo su ugodni i jednostavni. Time afirmisem sebe i svoju grupu (narod).. ko bi odoleo.
(ne kazem ni da smo losi)

Da, spinovanje je, ali eto ti si odoleo... 

Rumunija  i Bugarska su primljene preko kurca, samo da se ogranici Ruski domet do Srbije tj. do Balkana. Briga i Ruse i EU za Srbe ko Srbe.. bitan je geopoliticki znacaj. Prijateljski, istorijski odnosi ne mogu da skode.. ali nisu srz.
Tako je Srbija i BiH strpana u unutrasnje dvoriste EU.

Mogu oni primiti i Srbiju, tako sire svoju interesnu sferu.. ali im se bogzna i ne zuri.
« Poslednja izmena: 08. Apr 2015, 00:31:23 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Npr da ti rukovodstvo drzave bude fasisticki orjentisano, da etnicki ocistis drzavu, posedujes bar jedan logor na svojoj teritoriji u kome si za vreme holokausta potamanio par stotina hiljada ljudi, da se na medjunarodnom sudu pravde branis kao picka koja je zalutala u rat sa partije pokera.. i tak..

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Svakim danom ispiraju mozak sa tom unijom. Sve zemlje koje su usle u uniju su na kraju prosle jos gore. Uvale ih u kredite, nametnu uvoz, potisnu izvoz domacih proizvoda, ekonomski polako iscede svaku zemlju. Kome treba jos veca beda? Jel Grcka nije dobar primer?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Jer kod nas je izvoz domacih proizvoda na toliko visokom nivou, da ce ulazak u EU potpuno upropastiti ovu nama krucijalnu privrednu granu  Smile

nametanje uvoza je tek posebna prica  Smile pa mi vec 15 godina uvozimo skoro sve sto bi mogli ovde da proizvodimo u enormnim kolicinama  Smile

Grcka je clanica EU 34 godine .. ekonomsku krizu drzavnih dugova je pocela da oseca 2007 godine.. godinu i po kasnije USA je zahvatila 30 puta veca duznicka kriza.. za to vreme mnoge zemlje EU nisu zabelezile gotovo nikakav ekonomski pad..

Tako da.. to je vrlo slozeno stanje koje treba da se gleda sa mnogo raznih aspekata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.