Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 22:52:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I bi reklama na CNN-u  (Pročitano 4631 puta)
10. Jan 2007, 12:23:13
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Dakle pocelo je sa prikazivanjem famoznog spota na CNN-u u okviru turisticke kampanje, pod sloganom "Trenuci za pamćenje":

Preuzmite spot: cnn_serbia.wmv (11mb)

Moj utisak - promasena poenta, nije prikazano nista od onog po cemu se razlikujemo od drugih.  Gomila kadrova sa lepim pejzazima koji se vrte PREBRZO da bi bilo sta zapamtio,  dakle jednom recju - diletantizam na delu  (dobro to su tri reci al nema veze Smiley

Da cujem vase utiske
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
 Počinje akcija promovisanja turizma
Srbija danas na Si-En-Enu

Reklamni spot o turističkoj ponudi Srbije će na Si-En-Enu biti premijerno prikazan danas u 7.40 po srednjoevropskom vremenu i to u emisiji američke televizije „Si-En-En tudej“.

Danas će dva spota u trajanju od po 40 sekundi biti emitovana devet puta, dok će tokom januara spotovi biti prikazani 107 puta. Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Srbije, izjavio je da izrada i četvoromesečno emitovanje 507 spotova koštaju 500.000 evra. Novac je obezbeđen iz nacionalnog investicionog plana. Početak emitovanja spotova, kako su juče saopštili u TOS, zavisio je od uplate prve rate od 250.000 evra.

U TOS kažu da je spotovima bio zadovoljan i predsednik države Boris Tadić.

Spotove je uradila ekipa Si-En-Ena i to od sirovih materijala koje su snimile agencija „Publicis“ iz Beograda i srpske lokalne turističke organizacije.

- Reč je o dva spota od po 40 sekundi. U prvom spotu je, između ostalog, prikazan noćni život u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima. U drugom spotu naglasak je stavljen na netaknutu prirodu, arhitekturu, kulturno i istorijsko nasleđe. Inače, cela akcija nosi naziv „Zvuci i prizori“ - navode u TOS.

Ukoliko spotovi budu imali pozitivne efekte, saradnja sa Si-En-Enom će se nastaviti, pre svega u vezi sa detaljnim prikazivanjem srpske turističke ponude u koju spadaju, na primer, „Egzit“ i Sabor u Guči.

M. Cvejić

Satnica emitovanja

Spotovi koji promovišu turističke destinacije Srbije pojaviće se danas u „Si-En-En tudeju“ i u 9.05, zatim u „Si-En-En vorldu“ u 11.05, a takođe će biti prikazani i u emisiji Larija Kinga u 12.10. Jedan spot biće emitovan u emisiji „Biznis 1“ u 13.05, zatim tokom trajanja „Vorld njuza“ u 14.40, kao i dva puta tokom emisije „Jor vorld“ u 18.40 i 19.10. Poslednji spot će danas biti prikazan u 23.45 tokom emisije „Vorld sport“.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
cula sam juce na vestima,spot nisam jos uvek videla,ali smatram da ce to mozda doprineti razvoju turizma u srbiji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Reakcije na spot srbije na Si-En-Enu
Moglo je i bolje

Srbija se konačno juče predstavila na američkom Si-En-Enu. Dok marketinške agencije mahom pozdravljaju ovu akciju promovisanja turizma u Srbiji, za građane i forumaše B92 bilo je to samo veliko razočaranje. U pitanju je bio spot koji predstavlja našu prirodu, a na sekund i neka naša kulturno-istorijska blaga.

Profesor doktor Vladimir Krulj, generalni direktor i partner agencije „Pristop“, smatra da je veoma značajno da imamo spot koji će reklamirati Srbiju na izuzetno gledanoj globalnoj mreži kao što je Si-En-En, ali skreće pažnju da je trebalo uložiti više kreativnog i produkcijskog napora.

- Muzika koja se čuje u pozadini nije tipično naša. Šteta je što nema nacionalno prepoznatljivih elemenata kao što su Ušće, Đavolja kapija, Guča, „Egzit“, nije naglašen noćni život, što je svojevrsna oaza za strance i zemlje u regionu, nema logotipa. Ima dosta praznih pejzaža. Poruka nije dovoljno jaka i ne odražava mirise, ukuse i duh Srbije. Dobro je da smo konačno krenuli u ovakve akcije, ali je potrebno to podići na profesionalniji nivo. Očigledno je da za sada nedostaje kreativna strategija, produkcijski napor. Ipak, iako to možda sve nije savršeno, veliki je pomak. Pažnja koju je spot izazvao u samoj Srbiji ukazuje na to da je ljudima jako bitno kako će njihova kuća da izgleda pred drugima. To takođe govori da građani Srbije nisu izgubili interes za budućnost - izjavio je Krulj.

I pored toga što su mnogi laici i forumaši na internetu bukvalno iskritikovali spot, mnogi marketinški stručnjaci spot ili nisu želeli da komentarišu, zato što i sami rade promocije državnih institucija ili su prikazivanje spota ocenili pozitivno.

Cvijetin Milivojević, iz marketinške agencije „Pragma“, smatra da je spot o promociji Srbije dobar potez, kao i da je sa Si-En-Enom posao dobro ugovoren.

- Prvo, dobro je pogođen medij koji nas je svih ovih godina satanizovao, a sad prikazuje spotove koji promovišu našu zemlju. Drugo, za 507 prikazivanja plaćeno je oko pola miliona evra, što dođe oko hiljadu evra po prikazanom spotu koji traje 40 sekundi. Dovoljno je samo reći da se na najgledanijim televizijskim stanicama u Srbiji za hiljadu evra može dobiti samo pet-šest sekundi prostora za reklamu. Pored toga, ako je istina da je spot uradila ekipa Si-En-Ena, onda im treba verovati da su našli pravi način kako da našu zemlju predstave prosečnom Amerikancu - smatra Milivojević.

T. N. Đaković- M. Cvejić

Eto, to smo mi

Evo, odgledao sam ga tri puta i nemam šta reći - dosadno. Mislim da bih i sam napravio kvalitetniji spot. I šta znači kada ona ptica na kraju odleti?!?! Da svi beže iz Srbije, pa i ptice? Smiley).

Odgledah malopre onaj spotić, kuku lele, ako neko želi tako da predstavi Srbiju. Ispade, maltene, kao da u zemlji nema živih ljudi. Kadrovi su suviše brzi, jeste lepa priroda, ali ima i lepših stvari, a vrhunac mi je kadar manastira nad rekom (mali beli manastir nad vodom) što je snimak manastira koji se nalazi na rumunskoj strani Đerdapa.

Ja bih ovaj spot nazvao „eto to smo mi, mi smo Srbija, vidite da se više ne puca, ne treba ništa više da znate o nama“.

Drugi spotovi u poređenju s našim izgledaju bolje i to je tako normalno jer smo u tim spotovima videli nešto različito, nešto što kod nas nismo imali prilike da vidimo (da ne zaboravim i more). Očekujem da se u narednim spotovima osim prirode više prikazuju naši pravi turistički potencijali, kao što su „Egzit“, Guča, „kobasicijada“, lovni turizam, banje, egzotičan noćni život i planinski turizam. Nažalost (ili na sreću), to je sve što imamo da ponudimo u ovom trenutku.

forum B92

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Bezeee! Za Bosnu su uradili 3x bolje... nema prirode, al ima onog sto narod veseli, dobrih cevapa i dobre muzike...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Grub previd u promociji na Si-En-Enu
U spotu o Srbiji crkva u Rumuniji

U spotu o promociji Srbije, koji je po mišljenju građana, ali i struke, ne baš tako vešto urađen, a čije je prikazivanje počelo na američkom televizijskom kanalu Si-En-En, po svemu sudeći, potkrala se i jedna greška. Od obilja crkava koja naša zemlja ima, u jednoj sekvenci spota vidi se i crkva na rumunskoj strani Dunava.

- Igrom slučaja, često idem u Kladovo, odakle mi je žena i tačno znam da se crkva, koja se nalazi maltene na ivici provalije pored reke, u stvari nalazi na rumunskoj strani Dunava. Da je barem reč o nekoj staroj crkvi, a ne o novosagrađenoj. Pomenuti objekat se može lepo videti sa naše strane Dunava, odnosno sa poznatog srpskog izletišta Hajdučka vodenica koje se nalazi na pola puta između Kladova i Donjeg Milanovca. Iako se ta crkva, praktično, vidi samo sa naše strane i stvarno predstavlja lep prizor, ipak, ona se ne nalazi na srpskoj strani Dunava. Pitam se samo da li je u promociji učestvovalo i rumunsko ministarstvo turizma - jedna je od primedbi čitaoca „Blica“ koji se juče javio našoj redakciji.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Srbije, potvrdio je za „Blic“ da je u pitanju crkva koja se nalazi na rumunskoj strani, smatrajući da nema ništa loše u tome što je stavljena u spot koji promoviše našu zemlju.

- Crkva se nalazi na drugoj strani Dunava, a pola reke je naše. Šta je trebalo da uradimo, da zamaglimo crkvu? Jednostavno, prikazali smo Dunav na čijoj se drugoj strani nalazi crkva. To smo stavili jer je prizor sa tom crkvom prosto lep - izjavio je Miodrag Popović.

Detaljnim pregledom snimka se, ipak, može videti da je crkva zumirana, kao i to da je prikazana druga polovina Dunava, odnosno rumunska, a ne naša strana reke. I pored svega, Popović kaže da mu je drago što je toliki broj ljudi reagovao na pomenuti spot.

- Pojedini komentari su bili na mestu i njih ćemo u budućnosti sigurno uvažiti. Mnogi od njih nisu videli drugi spot čije će prikazivanje početi ove nedelje, a koji u paru sa prvim čini potpunu sliku o našoj zemlji. Mnogi misle da su spotovi rađeni za američko tržište, što nije tačno. Spotovi su rađeni za evroazijsko tržište - izjavio je Popović.

Miroslava Cvejić

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Poznata licnost

Nef Imperatoriqus Extraordinare

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 4943
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
3 dana gledam glupavi CNN da vidim reklamu.. bolje da nisam gubila vreme..
kaaakvo  Smiley 1
Gomila mutnih  praznih slika.. razbacanih bez veze... bez zive duse.. kao da smo, ne daj boze, svi pomrli u Srbiji..
Mislila sam ajde, konacno i mi nesto da uradimo.. ali, ocigledno da nismo uradili nista.. ovo moze samo da ima kontra efekat..
Razgovarala sam pre par godina sa jednim covekom iz Hrvatske i covek kaze da je Hrvatska, te godine valjda, odvojila za reklamu svoje turisticke ponude i zemlje uopste 5 milijardi  Smile
Nije bitano koliko novca.. dobro, bitno je.. ali, je mnogo bitnija ideja. poruka.. stil..
Nije ni cudo sto smo izgubili sve medijske ratove.. Pateticni smo..
I ovi kreteni, drago im je da ljudi reaguju.. sta im je bre drago?! Sto su ljudi razocarani?  Smile
Imam utisak da bi ja bolje napravila tu reklamu.. i to dok jednom rukom kucam ovaj post, a drugom cackam uvo Smile  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6630
Reklamu za Hrvatsko primorje sam par puta uhvatio na Euro sportu... Super im je reklama, more, plaže...

Neko je pomenuo da su trebali da ubace Guču...
Namerno nisu hteli, jer će se jedna posebna reklama praviti samo za Guču...
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Reklamu za Hrvatsko primorje sam par puta uhvatio na Euro sportu... Super im je reklama, more, plaže...

Neko je pomenuo da su trebali da ubace Guču...
Namerno nisu hteli, jer će se jedna posebna reklama praviti samo za Guču...

Ma budalastine, 
Pazi, sve zemlje koje su radile ovakve kampanje na cnn su, ako nista drugo, imale svoj turisticki logo, a mi kao da smo dizajnerski retardi - umesto turistickog logoa stoji grb Srbije. Smile
Rumunska crkva je posebna prica.  A da ne spominjem sto je u svakom drugom kadru -crkva.  Kao da smo pravoslavna dzamahirija.

Onaj direktor turističke organizacije Srbije Miodrag Popović je zreo ne za ostavku, nego ga treba osuditi za narusavanje ugleda Srbije.   Koji je to stoka-majmun  ((c) by Maja VB),  Pa samo dan pred pustanje spota u CNN prica kako nije jos odgledao spotove,  a sad prica "kako smo izabrali kadar sa rumunskom crkvom jer je pejzaz jako lep", sto implicira da je ucestvovao u odabiru materijala i produkciji....

Toliko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Da li su neki (naši) ljudi toliki diletanti ili je možda CNN namerno napravio ovakve spotove da bi i dalje prikazivao Srbiju kao sad se više ne ratuje, sve je pusto, ostalo nešto lepih prizora i gomila manastira i NIŠTA VIŠE. Možda su od drugih dobili veće novce da nama naprave lošu reklamu!
Ma kakvi, pre će proći ovo prvo što sam rekao.
Kažu da su spot pogledali i ministar i premijer koštunica! Oni su odobrili spot!
Pa možda je njima i dobar ali dajte ljudi ako ste pametni obustavljajte to i dajte konkurs za najbolji spot pa da svi naprave koji misle da mogu bolje, dajte nagradni fond za najbolje spotove i onda neka trka krene. Ako smo mogli do sada bez spotova, šta znači još 2-3 meseca da se stvari poprave. Neće CNN pobeći!

Na jednom forumu neko reče VRATITE NAM MILICU!!!  (bivša direktorka TOS-a)
Slažem se!!!

E a ova glupost kako je to po ISTRAŽIVANJU američka javnost htela da vidi, il nešto u tom fazonu ima kao neko opravdanje, pa dali mi treba da pravimo spotove onako kako oni žele da nas vide ili onako kako mi želimo da nas vide. Ako je ovo prvo, dobro smo i prošli jer oni verovantno očekuju da nas vide sa nožem u zubima!! Mada možda će sada misliti da su ovi namerno skinuli ljude iz scena da nas ne bi videli sa nozem u zubima, sakrili smo se iza zbunja i crkava! I vrebamo turiste koji dodju da ih malo prikoljemo!!! JOJ, JADNI MI!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 22:52:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.