Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 04:35:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Humvee of the air"  (Pročitano 2495 puta)
22. Jun 2008, 01:19:06
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Nokia 
Frontline Aerospace calls its V-STAR (which stands for Vertical-Takeoff-and-Landing Swift Tactical Aerial Resource) the "Humvee of the air," but not because it can ferry soldiers around like one of the big jeeps. It's a versatile unmanned aerial vehicle (UAV) capable of filling a variety of roles depending on how it's loaded. With weaponry, for instance, it could provide close-range fire support for soldiers, and be able to engage enemies behind cover given its height advantage. It could also be fitted to bring units ammunition, or provide logistical support to help uncover enemy positions.

Calling it an "aerial Humvee" may make you think it's sluggish, but it's far from it: the V-STAR can fly up to an altitude of 15,000 feet, and it can carry a 400-pound load over a range of 650 miles while cruising at 330 mph. It's pretty large, too, with a 21.5-foot length and 16.5 feet in width. It's propelled by its maneuvering fans, which in turn are powered by a Rolls-Royce Model 250 engine.

Izvor!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
To, HasBiba! Smile Smile Smile Uh, meni se takve sprave svidjaju, ali u privatne svrhe umesto autonobila. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 7710
glupost neopevana Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa ne bih ja bas reako da je glupost. To je buducnost, kao Star Wars i sl. Lete roboti na sve strane. Hteli mi ne hteli to ce da bude, izgleda. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

a person who deals tactfully with others

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 384
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
BlackBerry 
Šta možete očekivati od zemlje koja je režirala i put na Mesec  Smile
IP sačuvana
social share
Diplomacy is the art and practice of conducting negotiations between representatives of groups or states...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Uh, ima jedna stara poslovica koja kaze: "za dobrim konjem prasina se dize" ili tako nekako. Pa, majku mu izgleda ta sve sto urade Ameri nije istina i nije se desilo, vec sve reziraju lazu i mazu, pa svi strucnjaci hrle tamo iz sjebanih zemalja, uglavnom uspevaju i napreduju i rade na projektima koje mi ovde mozemo da sanjamo, postaju poznati i ulaze u sam vrh, a sve zato da bi glumili i lagali, rezirali...
I sta je totako lose u ovoj letilici - mozda to sto  mi nismo u stanju da je napravimo. Mozda i jesmo, ali nas jebu nasi domaci politicari. Svaki bivo postaje politicar, smesti dupe u neku skupstinu, tamo se proserava i pije krv ovom iznemoglom narodu, ne zna dve recenice engleskog a postaje ambasador.
E, to je super, sami sebe pljackamo, ne mozemo da izgradimo jebeni autoput od Subotice do Bgd-a, a da ne pricam da se Ibarska "magistrala" uradi kao pravi autoput pa da nam vise traktori sa njive ne izlecu na put, i da do Cacka stignes za sat ipo-dva, da te boli da li zivis u gradu ili selu, vec biras sta vise volis i sta ti treba, ma idi bre..., a Ameri oni nemaju drugog posla vec da lazu i reziraju prevare.

Nemoj prijatelju. Ja prvo pogledam na travnjak ispred moje zgrade i vidim gomilu smeca: od papirica do plasticnih boca - sve to komsije bacaju, a tako uce i decu. Onda pogledam sjebane fasade zgrada, zapustene travnjake, smrdljive pijace, guzve u autobusima, vidim ljude kako pljuju po poplocanim trotoarima, cujem mlade devojke koje ljuto psuju - studentice, k. im je svaka druga rec.
Toga u Americi ima, ali u najgorim cetvrtima New Yorka gde vlada droga, a kako ne bi vladala kada se on prostire: zgrada do zgrade, blok do bloka sve trotoar-ulica, kao od Beograda do N.Sada bez prekida. Kada mu prilazis sa juga vidis ga sat vremena pre nego sto stignes na njegovu periferiju - vide se neboderi Manhatna. To je lavirint prepun ljudi. Nas ukupno ima bar 3-4 puta manje nego sto je u njemu stanovnika. To je pakao na malom prostoru. Ali u vecem delu tog grada i cele USA, stvari su sredjene, ljudi su pristojni i niko ne umislja vise nego sto jeste.
Jebe se njih da nesto izmisljaju. Oni to rade planski i to uglavnom u politici, ali politicari i jesu kurve, lopovi i prevaranti, pa neka se lazu i mazu - jedino da narod ne strada - a narod uglavnom strada i zato ja nevolim politicare. Sve su to trovaci, ovakvi ili onakvi.

Oni koji su radili i rade u svemirskom programu ipak su ljudi kojima je kosmos cilj. Takvi nikada ne bi pristali na takvu laz, uprkos bilo kakvom mogucem pritisku politike. Takva prevara bi kad tad procurila i to ne na jednoj slavini.

I uostalom, kada se nesto tako izricito tvrdi onda treba to potkrepiti cvrstim dokazima. Ne valja i lose je gubiti vreme samo radi price. Bolje ciniti nesto konstruktivno.

Oprostite svi sto ovoliko i svasta napisah, ali mnogo je tih zavera, prevara, prosto toliko da se upitas da li to ima ikakve logike. Mozda treba razmisliti da i mi sami nismo "odlepili" pa pucamo u pogresnu metu - teorije zavere etc. Nije sve teorija zavere. Naravno da toga ima ali jeb. nije sve i svaka stvar. Mi smo dobili po p. pa sada lako verujemu u sve teorije zavere, a u stvari ne mozemo da podnesemo poraz, koji u stvari i nije nas, nego poraz politike.

Zato odvojte se od jebene politike i gledajte cistog razuma, dobronamerno ali i pronicljivo. Niko ne treba slepo da veruje, ali niti kome i niti cemu, bilo odakle da to dolazi.

Ajd', dosta je i ja sam ga pretero.
Pozdrav, i ziveli i samo veselo, pozitivna energija, vazno je da diskutujemo. Mozda sam ponegde bio malo ostar, ali verujem da je to za nase dobro, da vidimo svoje mane, a ne samo tudje.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 384
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
BlackBerry 
Papalu braniš ovoj projekat kao i da ti učestvuješ u njemu  Smile
IP sačuvana
social share
Diplomacy is the art and practice of conducting negotiations between representatives of groups or states...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ahh, dobro, preterao sam. Smile ,verovatno zato sto mi se veoma svidja ideja da moze tako lako da slece i polece, na malom prostoru, da je brz isl. Zamisli da imas jednog tako malog transportnjaka pod telekomandom, koji ti prenosi stvari gde treba - divota.
A, ja bi najvise voleo da moze da se vozi i da to nije komplikovano, te da je dvosed "kabriolet" i jos sporac. Bez jurnjave.
Krenes na izlet u neku planincinu, letis lagano, vetric carlija - jebe se tebe ko ce, gde ce i kada da bude izabran za nesto!
Stavis ga da leti automatski (GPS autopilot), otvoris termos sa kahvom, pa supas kahvu sa "kockom", tu se nadje i malo rahatlokuma, casa vode... To je budcnost!!! Smile Smile Smile

Ajd' ziv i veseo bio! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Hebi ga, Ameri i Nemci prave auta koja misle svojom glavom a ovamo Yugo od koga samo boli glava vlasnika. Na kraju bi mogli i da kazemo da ono sto je Tesla u Americi izmislio sve laz, mozda cak ni taj Tesla ne postoji pa su ga izmislili, mislim, ko je cuo za nekog tipa iz Smiljana, pricam ti pricu.
A kolko Ameri samo odgaje svojih i kupe tudjih genija, pokupovali su pola ruskih naucnika posle sloma SSSR-a i istocne Evrope. Kolko je samo strucnjaka oslo tamo sa Balkana od pocetka rata. A da ne zaboravimo da su to ipak bili dorbi strucnjaci jer Yu industrija je planirala pre rata nadzvuci lovac, a danas se tesko remontuje i M 84 il helikopter.
Imaju pare, uslove, organizaciju i rade ljudi. Svako je zaduzen za neki modul, sraf i slicno, neko iznad toga koordinira sve grupe pa nakon par godina izadje nesto na videlo, nema tu neke velike filozofije.
Na faksovima u zapadnoj Evropi i Americi se izucavaju predmeti za koje se na Balkanu nije ni culo a i da krenes sa katedrom, nemas uslova ni novaca ni kadra.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 384
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry 
Hebi ga, Ameri i Nemci prave auta koja misle svojom glavom a ovamo Yugo od koga samo boli glava vlasnika. Na kraju bi mogli i da kazemo da ono sto je Tesla u Americi izmislio sve laz, mozda cak ni taj Tesla ne postoji pa su ga izmislili, mislim, ko je cuo za nekog tipa iz Smiljana, pricam ti pricu.
A kolko Ameri samo odgaje svojih i kupe tudjih genija, pokupovali su pola ruskih naucnika posle sloma SSSR-a i istocne Evrope. Kolko je samo strucnjaka oslo tamo sa Balkana od pocetka rata. A da ne zaboravimo da su to ipak bili dorbi strucnjaci jer Yu industrija je planirala pre rata nadzvuci lovac, a danas se tesko remontuje i M 84 il helikopter.
Imaju pare, uslove, organizaciju i rade ljudi. Svako je zaduzen za neki modul, sraf i slicno, neko iznad toga koordinira sve grupe pa nakon par godina izadje nesto na videlo, nema tu neke velike filozofije.
Na faksovima u zapadnoj Evropi i Americi se izucavaju predmeti za koje se na Balkanu nije ni culo a i da krenes sa katedrom, nemas uslova ni novaca ni kadra.
Kod nas će se uvek naći neko, ko će hteti svu slavu za sebe, i u takvoj radnoj atmosferi se ovakve napredne tehnološke ideje ni neće realizovati. Rešenje su mali razvojni timovi, i bar jedno veliko ulaganje na godišnjem nivou od strane države. Tek tada možemo očekivati napredak, ali niko nam ne garantuje da baš ti Ameri, neće otkupiti i naš projekat...
« Poslednja izmena: 06. Dec 2008, 19:33:24 od Diplomat »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 04:35:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: air Humvee sraf lovac

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.