Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HTC Hero  (Pročitano 50082 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone
Red je, da posle skoro 2 nedelje koriscenja ovog telefona, napisem neke svoje utiske  Smiley

Dakle, da krenem od kvaliteta izrade samog telefona. Tipicno za nove HTC modele, sve je odradjeno prilicno kvalitetno, nista ne krcka, ne skripi, sve je prilicno dobro upakovano i zapakovano. Moj model je sive boje, i nema onaj 'teflon' koji ima beli model ali je maska i ovde presvucena nekim drugim materijalom, pa sve deluje jako kvalitetno. Deo oko display-a je od metala.

Display - kao sto znate, kapacitivni, 3.2'' i sa rezolucijom od 320 x 480 - HVGA. Prvo sto mi je bilo najvaznije je to sto ekran nije 'uvucen' kao sto je bio slucaj kod X1. Pre ovog, cackao sam i iPhone i HD2 i nije mi bio problem navici se na kapacitivni ekran posle X1. Jos da naglasim da je vidljivost na suncu iznenadjujuce dobra za razliku od X1 recimo mada i od vecine touch screen telefona koje sam cackao.

Kad sam ga uzeo, mislio sam da ce mi veliki problem biti to sto telefon nema hardversku tastaturu. I bas mi je bio problem prvih par dana da kuckam sms pipkajuci samo display, ali navikao sam se. Nije problem otkucati SMS ali poduzi email.... Ne bih da pokusavam Smiley Od ponudjenih tastatura, na raspolaganju je full qwerty, compact qwerty i phone keypad a naravno, izaslo je i par dodatnih tastatura koje mogu da se instaliraju, nista od toga nisam probao jer su mi ove tri default sasvim dovoljne.

Sto se tice kvaliteta zvuka prilikom razgovora, bio sam prijatno iznenadjen. Dosta bolja situacija od X1 (ma koji radio stavio). Takodje, i jacina zvuka preko zvucnika je, rekao bih, bolja od svakog WM telefona koji sam probao. Nisam probao jos uvek kako je preko slusalica, nisam ni isprobao slusalice.

Android OS.... Otkad se pojavio, bio mi je jako zanimljiv.... U principu sam cekao da se pojavi par nekih najosnovnijih app da bih ga isprobao. Sam OS je prilicno dobro optimizovan i odradjen, sve moze bez ikakvih problema da se odradi prstima, brz je i dobro barata RAM memorijom. Kad sam vec to spomenuo, ono sto me nervira je to sto, prilikom paljenja telefona, sam OS pokrene par aplikacija kao npr google mail, google maps i jos par stvari. I pored toga, telefon ima oko 100mb free RAMa a kad pogasim sve to, desava se da bude i oko 118 mb RAMa sto je sasvim zadovoljavajuce. Ono sto me dalje nervira su neke decje bolesti, koje se polako resavaju novijim verzijama softvera ili nekim drugim, dodatnim cackanjima: bluetooth ne radi (izgleda reseno na novijoj verziji OSa) ; svoju melodiju za zvono mozete postaviti tako sto njegov music player ima opciju 'set as ringtone'.... nisam nasao nacin da stavim svoj zvuk za sms/mail itd. ; programi ne mogu da se instaliraju na karticu (mada, postoji nacin da se to sredi, napisacu kasnije i upustvo) ali je to izgleda reseno na novijoj verziji OSa.... Sad ne mogu da se setim da li ima jos nesto ali ako bude bilo, dodacu ovde.... Sto se tice aplikacije, ove koje dolaze uz njega rade savrseno.... gmail, gtalk, gmaps, youtube, htc mail i ostale stvari, sve to stvarno radi sjajno. U marketu dnevno izlazi dosta aplikacija, moze da se tu probere nesto zanimljivo i korisno.... Mada, mnogo vise ima zanimljivijih programa Smiley Izleceni programi malo slabije izlaze ali se snalazimo vec nekako, imam proverene prodavce od kojih pazarim vec par godina Wink
Ono sto moram da posebno izdvojim i ono sto me je prilicno iznenadilo je njegov Browser - sa sigurnoscnu tvrdim da je skoro uz rame sa Safarijem na iPhone-u. Dakle, bolji od Opere Mobile, IE (naravno, to makar nije problem   Smile). Ne pusta flash i to mu je jedina mana po meni.

O kameri ne vredi ni pricati jer je ocaj Smiley Slika moze da lici na nesto samo pri jakom osvetljenju. Video zapis takodje nista spec, mada to nisam ni cackao nista posebno.

O bateriji ne mogu da napisem kakvo je realno stanje i koliko drzi.... Prvih par dana je gurala jedva dan Smile Tad sam skidao sve i svasta, non-stop bio preko WiFi-ja, bilo ukljuceno automatic sync sa google servisima a sve to jede bateriju.... Sad vec mi gura jace od dan ipo ali i to nista ne mora da znaci. U principu sam zadovoljan baterijom.

Sto se tice neke slicnosti sa WMom, i kod Android telefona postoji SPL, ROM i Radio i uglavnom je ista svrha. I sam princip flesovanja telefona je isti kao i kod WMa a postoji i flesovanje preko memorijske kartice.

Raspisao sam se.... A pisao bih mozda jos nesto ali ko ce onda sve to citati Smiley I ovako ima dosta teksta. Ako vas nesto zanima, pitajte a ja cu s vremena na vreme, dodati mozda jos po nesto u ovaj review.

Hvala na paznji   Smile
« Poslednja izmena: 09. Jan 2010, 13:27:26 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Evo način za dodavanje melodija

Create folder
SDCARD/media/audio/alarms - for alarm
SDCARD/media/audio/notifications - for SMS/MMS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.5
mob
Apple iPhone
Evo način za dodavanje melodija

Create folder
SDCARD/media/audio/alarms - for alarm
SDCARD/media/audio/notifications - for SMS/MMS

Sljaka Smiley
Hvala  Smile
« Poslednja izmena: 09. Jan 2010, 20:13:50 od Mikele »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Z2
-Mikele,odličan review Smile .... još kada bi postojala mogućnost da se prebaci na prvu stranu ove teme,bilo bi super. Mislim da bi svakog člana,koga zainteresuje ovaj model,zanimalo i da pročita opširnije mišljenje korisnika..... Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2010, 19:11:31 od backarelli »
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone
Rumors Say European HTC Hero To Get Android 2.1 In February

We can't confirm this report but there's some word floating around that the European HTC Hero will receive the update to Android 2.1 in February. The timeframe we got was February 15-17 but obviously since no official word has come down, we can't be positive. The site with the news, android.com.pl details the changes:

- Android 2.1 is much faster
- One interesting option is a preview of desktops, you can zoom out two
   Finders as pages in your browser. Effect. Effectively reduce the deskop,
   brillant view.
- Icons have clear coat
- At the bottom of the menu we have: phone, menu, contacts
- HTC added a nice transition when you quit the application and move around
   the options.
- Lock screen is not rounded.
- Faster-running HTC keyboard.
- New widgets from HTC.
- Improved flashplayer. Operates smoothly.
- Graphic change in the gallery and video player
- We have more RAM. About 130-140mb after killing the process.

Of course things get lost in translation (they are Polish) but if this is at all true, we bet you Hero users are super excited. With all the Android attention having gone to the Droid and the Nexus One recently, it'll be good to be back in the spotlight. Now if only that US HTC Hero can get some 2.1 update love..

Izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.64
mob
Samsung Galaxy S2
jedva čekam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple iPhone
Nisi jedini  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple iPhone
HTC Hero Android 2.1 update scheduled for March

HTC has been talking about Android 2.0 and 2.1 for a long time now.  If you own an HTC Magic, you’re most likely running on Android 1.6 already, but if you’re a proud owner of HTC’s flagship HTC Hero, you’ve been stuck on Android 1.5 since launch.  Meteor (an Irish mobile operator) has just announced that HTC will be rolling out Android 2.1 to the Hero in late March.

Citat
Just got another update on this and HTC have said they are releasing 2.1 on the Hero and we are hoping to have this available by the end of March.

This will be available via the HTC website and we are also looking at other ways to make this update easier to access for our customers. As soon as I hear any more on this I’ll let you all now because I know the release of 2.1 is something that everyone is looking forward to.

This is great news for Meteor customers and those who purchased an unlocked GSM HTC Hero.  Now let’s just hope that Sprint and Verizon and give us an update on when they plan on rolling out their OTA android 2.1 releases for their CDMA  DROID Eris and Hero handsets.

Izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ala smaraju sa ovim odlaganjima, na kraju neće ni izaći.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple iPhone
Slazem se ali.... Samo nek izbace update  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.