Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatsko zrakoplovstvo se modernizuje. A Srpsko?  (Pročitano 25697 puta)
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N70
Citat
Uh, ne furam zapadnu pricu vec kazem da postoje uhodani sistemi.

Nisam mislio nista lose.Pogresno si me razumeo.Samo ti kazem da je provizija za zapadni svet,a ne za nas.Kod moze da nestane sta god zelis,a ne nekoliko stotina hiljada evra za 3 Mi-8,ili isto toliko novca za eventualno neki avion koji bi u nekoj buducnosti prodali kao rashodovan!Nema to ko da kontrolise...

Citat
A ideja da se kupe avioni za 500 miliona a plate 1,3 milijarde je smesna...

Pomesao si loncice.Prvo sam koristio cifru od 1.3 milijarde za 8-10 aviona,a onda sam shvatio  sta sam napisao,pa sam se prebacio na cifru oko 0.5 milijardi za 8-10 aviona.Koja je logicnija! Smile

Citat
pa i da ti helici odu tako kako ti mislis digla bi se buka i to bilo iskoristeno pioliticki da ovi odu sa vlasti.

A ko bi to digao buku?Toma? Smile
Nemamo mi snge da dizemo bune...

Al odosmo previseu politiku.Preterasmo. Smile

Delimicno se slazem sa tobom.I ubedjen sam da pare za 3 helikoptera(koje verovatno nece nestati,ali ce moze u buducnosti pare od prodaje ne znam sad cega,nestati),mogu da nestanu,a da to niko ni ne primeti.Iz prostog razloga sto to nema ko da kontrolise.Verovanto te pare nece nestati,ali eto...Izbori se priblizavaju.Ko zna.Mozda nam se naprasto 5 MiG-21 pokvare,pa ih valja utopiti! Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 17:11:04 od sasa92 »
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Mi da smo pametni kao sto nismo,gledali bi da nabavimo neke polovne 29-ke,koje bi uz odredjenu modernizaciju mogle da posluze narednih desetak godina.Ima dosta zemalja koje bi prodale 12 do 16 aparata Mig-29 za prihvatljivu sumu.Malezija povlaci iz sluzbe svojih 16 aparata koji su nabavljeni polovinom devedestih i koji su u dobrom stanju.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
@sasa92

Moze i saksija da mi padne na glavu sa solitera dok setam gradom, ali ako sad odem da kukam po centru grada bez ijednog dokaza da ce da padne, znas kako bi me ljudi gledali. Smile U najmanju ruku bi rekli da nisam u vinklu.
Neke stvari ipak ne funkcionisu tako kako mislis...

A MIG-21 mozes da kupis gde god hoces. Mislim da je jedan bio i na aukciji na ebay-u. Smile Jedan tip u Ceskoj ima puno dvoriste.

@ujkaalbert

Problem sa polovnim masinama je sto na kraju izadju daleko skuplje. Takav je i stav vojske, ali i samo kazu da ako to bude bio jedini nacin da se dodje do aviona uradice se upravo to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N70
Citat
A MIG-21 mozes da kupis gde god hoces.

Nemam ja love za to,ali mislim da ako love zatreba,samo ce da "padne" koji MiG-21,pokvarice se... Smile Smile Smile Smile Smile

Salim se naravno.

Citat
Problem sa polovnim masinama je sto na kraju izadju daleko skuplje. Takav je i stav vojske, ali i samo kazu da ako to bude bio jedini nacin da se dodje do aviona uradice se upravo to.

Mislim da Malezijske 29ke,nisu u losem stanju!Nije to losa sansa za nas,da dodjemo do valjanih aviona...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
@sasa

ajde ko hoces da diskutujes o ovim temama malo da se usavrsis. prozivas bez razloga.

mozemo mi da pricamo i o spoljnim dugovima u vrem milosevica i sad... ali ovd je prica o tome da nasa vojska ima uglavnom krs koji je od 25 god pa stariji u svakom pogledu.
druga stvar... vidi se i da nisi ni vojsku sluzio pa ne znas kako izgleda kad se jedan ceta postroji a svi imaju razlicite uniforme a kompleta. e to je nasa zalost...

vojska je rekla da nece nista polovno... hoce novo ili nikako. tu su u pravu, krsa imaju dovoljno... i sto je najvaznije resavaju ga se.
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
vojska ne moze da kupi nove avione pa da se svi mi na glavu postavimo i to je realna chinjenica . chak i najjeftiniji nov avion (kineski JF-17) koshta 20 miliona dolara ,a 10 komada je neka minimalna porudzbina . u ekonomskoj situaciji u kojoj je sad nasha drzava (iz poznatih razloga  Smile ) od toga nema nishta .

ja znam da ce sad neki da krenu sa prichama o ofsetima  Smile i kako je to sve super u nekoj tamo ceshkoj , pa ih molim da uzalud ne troshe rechi . jednostavno , najbolje shto mozemo da ochekujemo je remont par aviona i to je sve .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Nokia N70

ajde ko hoces da diskutujes o ovim temama malo da se usavrsis. prozivas bez razloga.

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju... Smile Smile

Citat
i sto je najvaznije resavaju ga se.

Resavaju se krsa,a para nema za novo,znaci vojska nam propada,sto vama prozapadnjacima,koji sve veci prozapadnjaci i od same Amerike ili Engleske odgovara... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
@sasa
e da znas da da... jer znam da nece nositi one grpard cizme. da nece nisti uniforme koje nebi dao ni neprijatelju...  i znam da niko od pilota nece poginuti u nekom od tih mi-8 jer nisu vise sigurni za letenje.

zao mi je sto zelim dobro vojsci srbije... jako mi je zao... mozda je bolje da joj zelim lose!!!!
ali ti si ipak strucnjak koje se kanda razume u sve.
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
Hm...Sta je toliki problem oko razlicitih uniforma?Ako samo ti i ja na vojnom roku,i idemo na vezbu da se valjamo po blatu,znojimo kao kreteni,trcimo do iznemoglosti,jako je bitno sto je moja uniforma malo zeleni,a tvoja malo sivija od moje.To je od kljucne vaznosti za tvoju i moju obuku.

Ako ce neko da nam snima vojsku u blatu,da pokazemo kako smo mi opasna vele sila(kao sto nece),onda cemo skunaturiti 3 iste uniforme za 3 vojnika koja ce biti u kadru.
Ako nam se snima garda ili svecane uniforme,tada svi imaju iste(kao sto imaju),a to u blatu cija je lepsa,meni licno ne predstavlje problem.Ako ko voli lepo da se obuce,onda sam to ja.I markirano,i skupo,ali kad idem na fudbal,trcanje,pomazem dedi,ili ortacima u selu,idemo na rostilj,tada idem u pocepanim majicama,jer cu ih i ovako da prostis sjebati,tako da...

Avijacija je odraz zemlje.Kakva ti je avijacija,takva ti je i zemlja.Nama je nekim cudom avijacija u boljem stanju od zemlje.

Mi-8 kao sto stegonosa rece,nisu u losem stanju.Na kraju godine cemo imati 9 remontovanih.
Apaci su imali prvi let '75,ajde sve da ih posaljemo u staro gvozdje(pricam za Amere),matori su 35 godina.To su krsevi,jel da...? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
Pa nisu ni svi Apaci iz 1975.  Smile niti je to isto sto i 1965. (prvi let MI-8 1961.)
MI-8 je dobra ptica, ali ti matori koji se povlace nisu rentabilni, odnosno morali bi svaki cas na remont i cena odrzavanja bi bila prevelika za vojsku. A u svakom slucaju moraju na temeljan remont pre civilne upotrebe (naravno u civilnoj reziji).

Sto se tice uniforme bitna je kako za moral tako i za prezivljavanje, bolji kvallitet materijala, bolji kroj, bolja sara (maksiranje), vrlo su bitne karakteristike (nije svejedno u cemu si na minus dvadeset).
« Poslednja izmena: 24. Maj 2010, 18:52:20 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.