Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:49:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska sledeća država koja ulazi u EU  (Pročitano 23356 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
aha  Smile Smile Smile
i kakve sad to opet ima veze sa tim sto je Hrvatska drzava stara 17 godina Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
aha  Smile Smile Smile
i kakve sad to opet ima veze sa tim sto je Hrvatska drzava stara 17 godina Smile

Pa kako moze biti stara 17 godina...kada je prije vec postojala samostalna kraljevina...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
pa tada UN nisu postojale i niste mogli nikako biti u losem medjunarodnom polozaju Smile ili mozda jeste Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
pa tada UN nisu postojale i niste mogli nikako biti u losem medjunarodnom polozaju Smile ili mozda jeste Smile

Znaci samo od kad UN postoji jedna drzava moze biti u losem polozaju...uh! UN odredjiva tko je u losem polozaju a tko ne...prije tako necega nije bilo...jao jao!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
pa da odprilike ... tada nisi mogao biti u losoj medjunarodnoj situaciji jer medjunarodna zajednica nije postojala  Smile Smile mogao si biti sa konkretno nekom drzavom u losem odnosu  Smile ...

lepo pise sve medjunarodni polozaj znaci u prevodu polozaj u medjunarodnoj zajednici iliti UN  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mi smo pravni naslednici jugoslavije Smile

Da, zato sto su se svi ostali od vas odcjepili a ne vi od njih...jedino radi toga... Samostalni ste tek od 2006..prije toga Yuga II, Yuga I, pa turci 500 godina...uhhh! Ima tu svasta i svacega...

Tiger, malo podsećanja iz istorije. Kraljevina Srbija je postala nezavisna i suverena država 1878. godine na berlinskom kongresu. Isto tada i Kraljevina Crna Gora. Znači, 40 godina pre prve Jugoslavije, Srbija je bila nezavisna i suverena država.

Izuzev Rusije, Srbija i CG su jedine slovenske države koje su imale nezavisnost i samostalnost još u 19. veku.

Zemunac to jos u 19. vjeku je trajalo ali veoma malo... ali opet ne razumijem koja je to svrha sto ste 40 godina bili sada samostalni i nezavisni, kada ste opet iz nezavisnosti otisli u savez... 40 godina za drzavu nista ne predstavljaju Zemunac, ti barem veoma dobro znas kada je se stvorila Hrvatska drzava pa tako da je ovo o cemu sada diskutiramo ja i ti totalno bezveze...

Tiger, moderne evropske države svoju političku i nacionalnu državnost računaju od 18 i 19 veka. To o čemu ti govoriš su feudalne države iz srednjeg veka i to nisu bile nacionalne države u današnjem smislu.

Te feudalne države su bile bukvalno privatno vlasništvo kneza/kralja/cara i ni jedan savremeni evropski narod svoju državnost ne vuče iz srednjeg veka. Hrvatska iz doba Trpimirovića ili Srbija iz doba Nemanjića nisu bile nacionalne ili građanske države već doslovno privatno vlasništvo vladajuće dinastije.

Tako da je bespredmetno diskutovati o državnosti modernih država Srbije i Hrvatske. Srbija je nezavisna država od 1878. godine i prva Jugoslavija je stvorena na osnovu srbijanske i crnogorske državnosti, i kad se raspala SFRJugoslavija Srbija je automatski nasledila svoju državnost koju je unela u Jugoslaviju još 1918. godine.

Hrvatska je tek 1992. postala nezavisna i međunarodno priznata država. Vi ste morali da tražite priznanje od drugih država, Srbija nije to morala jer je priznata pre tačno 130 godina.

To se zove državni kontinuitet, mi smo nedavno proslavili 125 godina punih diplomatskih odnosa Srbije sa SAD. Baš je američki ambasador istakao činjenicu da je Srbija jedna od prvih država koje su imale pune diplomatske odnose sa SAD još u 19. veku. Pre 125 godina u Vašingtonu je bilo samo 20-ak stranih ambasada, srpska ambasada je bila jedna od tih. Koliko je stara hrvatska ambasada u Vašingtonu?
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Ok po tome sam ja onda pogrijesio...razumijem Zemunac...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
zanimljivo izlaganje  Smile
svaka cast ja ne  bih umeo to tako jasno da objasnim Smile Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ok po tome sam ja onda pogrijesio...razumijem Zemunac...

Pa nisi pogrešio istorijski, već konceptualno. Hrvati u Tomislavovoj državi nisu bili slobodni ljudi već su bili bukvalno kmetovi odnosno sluge kralja Tomislava. Isto tako i Srbi kod Nemanjića su bili kmetovi (sluge) cara Dušana.

To nisu bile nacionalne države u modernom shvatanju nacije, već klasične feudalne tvorevine.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Такође... свака част  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:49:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.