Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:13:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska nema nameru da se izvini Srbiji  (Pročitano 40830 puta)
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry Torch
O čemu hoćeš?

Emocije su uvjetovale i uzročile činjenice kroz povijest.
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Емотивно прихватање чињеница је једно, а геноцид на коме се заснива нешто што је произвело међународноправне последице је нешто сасвим друго. Ако прихватимо да је геноцид елемент међународног права (што се у случају Хрватске очигледно, двапут у 50 година, догодило), да ли треба очекивати да ће геноцид у обрнутом правцу поново бити елемент међународног права? И да ли ћемо и онда говорити о чињеницама?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry Torch
Nisam jednom rekao da sam protiv onog što se desilo Srbima na području Hrvatske pa se ne bih ponavljao.
Jasenovac i slično, to nam nije trebalo...

Međutim razumijem emotivnu opredijeljenost naroda kad vidim likove koji i ovdje ili drugdje mašu nekim knjigama, mapama, prijetnjama... kako je to nekad bilo ovo ili ono ili kako će to opet biti pod Srbijom ili kao ti dođu pa relativiziraju sve nekom novom prijetnjom o reverziranom genocidu. Govorimo o krajevima gdje su krunisani Hrvatski a ne Srpski kraljevi, od Tomislava Trpimirovića (910.-925. g.o.s.) na dalje.

Jezgro konflikta između Hrvata i Srba je uglavnom onaj dio teritorije koji je prevashodno još od Seobe Slavena u ove krajeve Hrvatski!!! Mnogo prije no su se Srbi doselili u te krajeve tamo su bile naše krunionice, krstionice, vlasti. Za vrijeme Tomislava, Petra Krešimira i drugih kraljeva, tamo jednostavno nije bilo Srba... taj dio Hrvatske Hrvatima je ono što je Srbima Kosovo - srce zemlje.

Pazi, ja se, kao neki drugi ovdje, ne polažem na neke stare mape (npr. Hrvatska pod Tomislavom je bila početkom 10 stoljeća stvarno ogromna). Realno, ova iz 1991 je takva kakva jest. Pokušali ste uzeti, izgubili ste... možete jednako završiti pokušate li opet (ali bolje da se to ne desi, ne volim ratove i bok...). Za boljitak oba naroda mislim da je bolje da od sad ne diramo jedni u druge teritorije.

Nisu Hrvati išli uzimat Kosovo (koje je vaša svetinja), ni u zadnjem ratu mi nismo išli pred Niš ili slično...
« Poslednja izmena: 28. Nov 2008, 02:40:51 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Aj panini ne odmaraj se na mom kolegi bezveze, uhvati se posla a kad dodje vrijeme za ceranje nastupi brate pa da se ceramo, nije nikakav problem  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
Tako krenu, po dva, tri se sjate i pocnu da troluju...Smiley

Mnogo vam kolege pustaju, zaista mnogo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Da su Hrvati bježali od nekoga prije 500-600 ljeta a Srbi ih pustili da žive u nekom njihovom teritoriju, pa se koje stoljeće kasnije Hrvati počeli otcjepljivati sa svojom nazovimo to posta radi nekom "Hrvatskom Krajinom", kako bi vi reagirali?
Jednako?

Па нисмо ми вама ништа узели... Ви тада нисте постојали...  Smile
Границе се мењају па су се мењале и тада... Срби дошли, градили, бранили и постали већина... Толико једноставно... Мењање граница...  Smile
Само сте нашом глупошћу и наивношћу добили АВНОЈ... Да не причам о бановини...
То је што се тиче вашег "срца"...
Да ли је потребно да причамо и о јужној Далмацији?

Мени је само жао што овај сукоб може да се избегне а то очигледно ваша страна не жели...
Ја илузија немам да ћемо се тамо вратити... Вратиће се стари и завршиће... Млади остају овде углавном...
А да "освајам" територију без људи стварно немам жељу...
Значи сукоб мора бити завршен овде где је сада... Али не, ви желите да одржавате ватру, желите да нас подсећате на геноциде које сте извршили над нама и желите да нас неправда стиже кад год јој одмакнемо...
Наравно причам у глобалу (част изузцецима)...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Али не, ви желите да одржавате ватру, желите да нас подсећате на геноциде које сте извршили над нама и желите да нас неправда стиже кад год јој одмакнемо...

То је веома занимљиво, како нас не пуштају на миру мада су се, срећом, одвојили.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Tacno tako...Ostrascenost i mrznja u Hrvatkom narodu jos uvek tinja,a tinja jel upravo tu "vatru" odrzavaju novine,i televizija.Hrvatski narod istu pricu prica kao da je '91 i kao da ce Srbi kol'ko sutra da krenu da vrate krajnu,ili da krenu na Zagreb.Mislim to su neverovatne nebuloze...Oni nisu normalni po tom pitanju...
Srbi koji su najvise ubijani u Jasenovcu,Srbi koji su imali u najmanjoj meri isti broj zrtava u ratu kada se raspadala Jugoslavija,a ja verujem da su ih imali najvise,su spremni da predju preko nekih stvari.Spremni smo da priznamo zlocin i da se sa time suocim.Ovde Hrvat moze da hoda po centru grada sa Hrvatskim dresom,i verujem da mu nista ne bi bilo.A ne smem da se kladim sta bi se dogodilo u Zagrebu.Zatrovani su mrznjom koje seju i mediji,nekada Tudjmanovi
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Za boljitak oba naroda mislim da je bolje da od sad ne diramo jedni u druge teritorije.

Отели нам оно што је наше, и ајд сад да не дирамо једни друге у територије... Први сте дирали у територије, а сад сте за то да се у територије више не дира. Па не може то тако само како вама одговара!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Nisam jednom rekao da sam protiv onog što se desilo Srbima na području Hrvatske pa se ne bih ponavljao.
Jasenovac i slično, to nam nije trebalo...

Međutim razumijem emotivnu opredijeljenost naroda kad vidim likove koji i ovdje ili drugdje mašu nekim knjigama, mapama, prijetnjama... kako je to nekad bilo ovo ili ono ili kako će to opet biti pod Srbijom ili kao ti dođu pa relativiziraju sve nekom novom prijetnjom o reverziranom genocidu. Govorimo o krajevima gdje su krunisani Hrvatski a ne Srpski kraljevi, od Tomislava Trpimirovića (910.-925. g.o.s.) na dalje.

Jezgro konflikta između Hrvata i Srba je uglavnom onaj dio teritorije koji je prevashodno još od Seobe Slavena u ove krajeve Hrvatski!!! Mnogo prije no su se Srbi doselili u te krajeve tamo su bile naše krunionice, krstionice, vlasti. Za vrijeme Tomislava, Petra Krešimira i drugih kraljeva, tamo jednostavno nije bilo Srba... taj dio Hrvatske Hrvatima je ono što je Srbima Kosovo - srce zemlje.

Pazi, ja se, kao neki drugi ovdje, ne polažem na neke stare mape (npr. Hrvatska pod Tomislavom je bila početkom 10 stoljeća stvarno ogromna). Realno, ova iz 1991 je takva kakva jest. Pokušali ste uzeti, izgubili ste... možete jednako završiti pokušate li opet (ali bolje da se to ne desi, ne volim ratove i bok...). Za boljitak oba naroda mislim da je bolje da od sad ne diramo jedni u druge teritorije.

Nisu Hrvati išli uzimat Kosovo (koje je vaša svetinja), ni u zadnjem ratu mi nismo išli pred Niš ili slično...
Od kad ste vi Hrvati paljevine na istoriju? To je srpska osobina, hrvatska je nešto drugo. Upravo taj element kod nas ne dozvoljava pomirenje, jer smo narod koji ima dugo pamćenje i izuzetno teško prašta, tj nikako. Mada ... kad se setimo kolko Hrvata ima sa jakim srpksim poreklom i ne čudi tolki broj "istoričara" među vama. Pomenuta teza o vraćanju duga je i razlog da sam protivnik oživljavanju jugoslovenstva i povezivanja i zajedničkog delovanja Srba i Hrvata. Da se nije desio taj Jesenovac, lako bi se mi pomirili. Međutim, desio se, i sad više nema nazad. Srpska ambicija da se napravi poravnanje je normalna i potpuno u skladu sa nekim srpskim nacionalnim identitetom. Međutim Hrvatsko "preventivno" neprijateljstvo je čista mafijaška filozofija, tj dotuci žrtvu da se ne bi osvetila. Iako nisam protivnik osvete za NDH, ne želim ni da Hrvati izumru, a izumrećete ako se budete držali mafijaškog pristupa, jer on nikom dobra nije doneo. Zapamtite, vi Srbima dugujete, a ne mi vama. Najbolje rešenje su dobro obezbeđene granice na obe strane, i što manje mešanje. Prijateljstvo koje je među našim narodima postojalo više od 1000 godina, pokvareno je radom KundK i RKCa u vremenu kad je nastajala moderna srpska država. Nepovratno je umrlo 1941, a razlog je naša okrenutost preživljenom istorijskom iskustvu. Jednostavno smo narod koji ništa ne zaboravlja i ne oprašta, tj "istoričari". Mi smo narod koji gleda u prošlost, kao što su Hrvati narod koji gleda u nešto drugo. Osobine nacionalnog identiteta, zbog kojih su Srbi Srbi, a Hrvati Hrvati. Da sad pričamo da je naš pristup loš, a vaš dobar, i obrnuto, je podcenjivanje i omalovažavanje jedne i druge nacije. Što manje budemo imali zajedničkog posla, to bolje i bezbolnije za jedne i druge. Inače mislim da je ovakav rasplet velika šteta za oba naroda, jer smo jedni drugima mogli da budemo najbolji oslonac na Balkanu, a i šire, što je otprilike bio slučaj sa našim precima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:13:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.