Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:20:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska i Albanija pozvane u NATO  (Pročitano 39734 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
@bulajka jesi li pročitao ovo: Srbija najmanji izvoznik u Evropi

jesi li skoro bio u prodavnici ??? jesi li pogledao cene ???

Recimi ako još malo te cene porastu hoćemo li moći da živimo od
te tvoje "duhovnosti i religije" je li ?

A komšije, se trude i napreduju....

stvarno ne razumem tvoj mazohizam...ako ti ovde ne valja...pravac kod komsija da im sapunjas macore...zasto se mucis ovde? :-kjesu li te mozda zlostavljali kao malog pa ti se tokom godina svidelo? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@bulajka ma da bitno je da vodite borbu, u inat celom svetu,
e sad što komšiluk napreduje i jača, kao što vidiš to nije bitno.

A još manje je bitno što ćemo usled te tvoje borbe još malo više
stradati ljudski, materijalno, finansijski i teritorijalno. To je
nebitno jeli tako ? Bitno je "da pokažemo ko smo" ?
Какве везе има ово што причаш са било чиме што сам рекао? Јесам ли наше комшије поменуо у негативном контексту? Нека напредују,желим им од свег срца да напредују,као што желим и нашем народу! Покушао сам ,на најједноставнији начин,да објасним оно што мислим али изгледа да је то некоме претешко!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
@ murinhoo

Ovo je tačno, ali kakve to veze ima sa NATO paktom i vojno-političkim pitanjima uopšte.

Na kraju, vaša Vegeta je jeftinija u Ljubljanii nego u Zagrebu, tako da i vaši proizvođači preferiraju domaće tržište gde imaju veću zaradu. I vi ste manje-više u qrcu kad je u pitanju odnos uvoz-izvoz (2/1), jedino imate zaradu (suficit) u trgovini sa Srbijom i BiH.

Šta misliš koji je razlog što ste najzaduženija nacija u Evropi (po glavi stanovnika) i zašto vam dug konstantno raste unatoč "rekordnim" zaradama od turizma?

ima veze u širem kontekstu euro-atlanstkih integracija.

u hrvatskoj svašta ne štima, ali ovo su propagandni podaci o najvećoj zaduženosti u europi. to nije istina, hrvatska je eventualno prva među tranzicijskim zemljama. kod nas su banke u stranom vlasništvu, dobro zaruđuju i zato plasiraju kredite kako građanstvu, tako i poduzećima. bitno je da dug države stagnira.

Sad si me nasmejao, čak i onaj debeli Šuker (vaš ministar finansija) je morao da prizna da je dug=dug i da u suštini nema razdvajanja duga na dugove države i ostalih subjekata. Počeo on tu demagošku priču kako dug države stagnira, pa ga novinari "pritisli" logičnim pitanjima itd...
Znaš, imamo i mi ovde HRT na kablovskoj. Smile

Šta znači da dug države stagnira? Šta će biti ako prezadužene firme bankrotiraju, pa radnici ostanu na ulici, pa izađu na Markov trg??? Opet je Vlada tj. država u problemu, šta sa tim ljudima koji imaju pravo glasa svake 4 godine. Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
@ murinhoo

Ovo je tačno, ali kakve to veze ima sa NATO paktom i vojno-političkim pitanjima uopšte.

Na kraju, vaša Vegeta je jeftinija u Ljubljanii nego u Zagrebu, tako da i vaši proizvođači preferiraju domaće tržište gde imaju veću zaradu. I vi ste manje-više u qrcu kad je u pitanju odnos uvoz-izvoz (2/1), jedino imate zaradu (suficit) u trgovini sa Srbijom i BiH.

Šta misliš koji je razlog što ste najzaduženija nacija u Evropi (po glavi stanovnika) i zašto vam dug konstantno raste unatoč "rekordnim" zaradama od turizma?

ima veze u širem kontekstu euro-atlanstkih integracija.

u hrvatskoj svašta ne štima, ali ovo su propagandni podaci o najvećoj zaduženosti u europi. to nije istina, hrvatska je eventualno prva među tranzicijskim zemljama. kod nas su banke u stranom vlasništvu, dobro zaruđuju i zato plasiraju kredite kako građanstvu, tako i poduzećima. bitno je da dug države stagnira.

Sad si me nasmejao, čak i onaj debeli Šuker (vaš ministar finansija) je morao da prizna da je dug=dug i da u suštini nema razdvajanja duga na dugove države i ostalih subjekata. Počeo on tu demagošku priču kako dug države stagnira, pa ga novinari "pritisli" logičnim pitanjima itd...

Šta znači da dug države stagnira? Šta će biti ako prezadužene firme bankrotiraju, pa radnici ostanu na ulici, pa izađu na Markov trg??? Opet je Vlada tj. država u problemu, šta sa tim ljudima koji imaju pravo glasa svake 4 godine. Smile

naravno, ali ako uzmem kredu za stan ili auto i ne vratim, jedini tko će najebat sam baš ja  Smile problem države je u tome, što ako bankrotira, svi dugovi dolaze na naplatu odmah (kompletan javni dug), što se argentini dogodilo. mi trebamo značajno podignuti izvoz da bi se ozbiljnije obogatili, postati izvozno orjentirana zemlja jer naše je unutarnje tržište premalo da bi firme egzistirale samo od njega.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
SonyEricsson k800i i D820
Hrvatska nije prezadužena!?

Izvor: http://vijesti.hrt.hr/content/view/37055/13/
3. prosinca - Iako je hrvatski vanjski dug veći od 30 milijardi eura, prema stručnoj analizi koju je naručila Hrvatska udruga banaka, on ipak nije previsok i stabilizira se. Analiza pokazuje da Hrvatska nije ugrožena i polazi od zaključka da udio vanjskoga duga u BDP-u ne može pokazati je li zemlja prezadužena. Rast inozemne zaduženosti, tvrdi se u analizi, rezultat je gospodarskoga razvoja - što je zemlja razvijenija, više se zadužuje.

Analiza pod nazivom "Vanjski dug: gdje prestaje oprez i počinje strah", predstavljena je na istoimenu okruglom stolu.

Velimir Šonje, direktor Arhivanalitike, tvrtke koja je izradila analizu, istaknuo je kako usporedba Hrvatske sa 60-ak zemlja svijeta pokazuje da su neke od najrazvijenijih zemlja, poput Irske, Belgije i Velike Britanije, ujedno i najzaduženije, odnosno imaju najveći omjer duga i BDP-a. Udio vanjskog duga u BDP-u u Hrvatskoj iznosi oko 85 posto, u Irskoj je veći od 700 posto, Velikoj Britaniji gotovo je 400 posto, a u Belgiji nešto manji od 300 posto.

Što je zemlja veća omjer vanjskog duga i BDP-a je manji, dok je taj omjer veći što je veći stupanj razvoja zemlje, pojasnio je Šonje. Prema indikatorima financijske ranjivosti, postotnom udjelu kratkoročnog duga u ukupnim deviznim likvidnim sredstvima središnje banke i poslovnih banaka, Hrvatska ima najmanju kratkoročnu ranjivost u regiji. Prema postotnom udjelu kratkoročnog duga u neto međunarodnim rezervama, Hrvatska je sa 56-postotnim udjelom na pola puta do kritičnog praga.

Prema omjeru vanjskog duga u odnosu na izvoz, Hrvatska je natprosječno zadužena, iako je to više problem slabosti izvoza hrvatskoga gospodarstva, nedostatnih "greenfield" izravnih stranih ulaganja i kašnjenja u integracijskim procesima, zbog kojih hrvatske tvrtke nisu na vrijeme imale pristup na integrirano europsko tržište.

Hrvatska u svakom slucaju mora da smanjiva svoj vanjski dug i po meni je to najbitnija stvar sto se uz sve ostale reforme mora raditi...
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 22:24:39 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat: zemunac22

Smile
Znamo da imate HRT na kabelskoj ... Imamo i mi RTS i sl. također   Smile

Jbte. koji pesimizam tebe drži i to od kako te "poznam ovdje" na forumu
HR nije "El Dorado zemlja", ali nije ni mačkoprcina
Napredak se vidi i osjeti, vjerovao ti ili ne. Da je sporiji nego bi mogao biti - i to je istina
O dugu sam već pričao (slično kao i Murinho) ... 2/3 duga je privatni dug i dug firmi u expanziji. Neću više o tome

Propadamo kao država - ali, "budale" i dalje ulažu u nas:

U Hrvatsku uloženo 3,6 mlrd. evra
8.04.2008. | Izvor: Seebiz.eu
Zagreb -- Stranci su prošle godine u Hrvatsku uložili 3,6 milijardi evra, što je 32,4% više od protekle godine ... Najveći godišnji iznos stranih ulaganja od 1993. godine.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat: zemunac22

Smile
Znamo da imate HRT na kabelskoj ... Imamo i mi RTS i sl. također   Smile

Jbte. koji pesimizam tebe drži i to od kako te "poznam ovdje" na forumu
HR nije "El Dorado zemlja", ali nije ni mačkoprcina
Napredak se vidi i osjeti, vjerovao ti ili ne. Da je sporiji nego bi mogao biti - i to je istina
O dugu sam već pričao (slično kao i Murinho) ... 2/3 duga je privatni dug i dug firmi u expanziji. Neću više o tome

Propadamo kao država - ali, "budale" i dalje ulažu u nas:

U Hrvatsku uloženo 3,6 mlrd. evra
8.04.2008. | Izvor: Seebiz.eu
Zagreb -- Stranci su prošle godine u Hrvatsku uložili 3,6 milijardi evra, što je 32,4% više od protekle godine ... Najveći godišnji iznos stranih ulaganja od 1993. godine.

Das sagt alles!!!
Sve receno i tocno!... Dinamo  Smile

I da NATO je nas izbor, i ja osobno mislim da ce nam pomoci da ostvarimo jos vece investicije ove godine...ipak smo sada sigurnija zemlja za ulagace...a kako smo jucer mogli citati ili cuti na vijestima, Hrvatska je usla u proracun Europske Unije za godinu 2009...
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 22:28:36 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat: murinhoo

mi smo NATO-vi, NATO je naš    Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sve vise mislim da smo trebali da prihvatimo Hitlerovu ponudu, da mu budemo usputna stanica ka istoku  Smile ... Sta smo dobili psole 4 god. rata ptoriv fasizma? Istrebljenje, rusevine i SFRJ  Smile Posle toga slede 90-te i tako u krug ... Sta sada fali Nemackoj, Italiji, Shapaniji ... u stavri, sve bivse fasisticke zemlje  su najmanja 10 god ispred nas (pa i Hrvati  Smile ).
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
Hrvatska u svakom slucaju mora da smanjiva svoj vanjski dug i po meni je to najbitnija stvar sto se uz sve ostale reforme mora raditi...

vanjski dug se neće smanjivati, to je floskula nepismenih hrvatskih političara, što je upravo vidljivo iz ove analize.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:20:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.362 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.