Кроација либертас: Хрвати припремају референдум о раздруживању у БиХ
уторак, 02. фебруар 2010.
МОСТАР – Председник хрватске невладине организације „Кроација либертас” Лео Плочкинић изјавио је данас да хрватске политичке партије припремају одржавање референдума за раздуживање од Бошњака у Федерацији Босне и Херцеговине.
„До референдума неће доћи само у случају уколико Бошњаци прихвате мирну поделу Федерације БиХ на два ентитета”, рекао је Плочкинић.
Он је додао да је документ о мирном раздуживању Хрвата са Бошњацима спреман и да ће бити објављен крајем марта на хрватском сабору, који ће се одржати у Мостару.
Iako se nerado mesam u bratske odnose Hrvata i hrvatskog cvijeca - sa bolom sam procitao ovu vest i shvatio da ce Hrvati zabiti noz u ledja svojim cvetovima ... sto me inace i nije iznenadilo . Ali sta da se radi , svak nek ide svojim putem , sudbina je tako htela .... Licno , postovacu svaku odluku hrvatskog naroda u takozvanoj Federaciji , pod uslovom da je doneta na demokratski i transparentan nacin ..... Ostaje samo gorak ukus pitanja na usnama : Zasto niko nece sa ,, dobrim Bosnjanima ,, ?
Yet. mozels li nam postaviti grafiku buduceg izgleda drzave Bosnjaka , bez nase dicne Republike Srpske ... i hrvatske Republike Herceg Bosne ?
p.s. Raduje me sto se radi o mirnom razdruzivanju Hrvata i hrvatskog cvijeca - jer to je civilizacijska tekovina ..... i primer za ugled ....
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 21:50:53 od Lepi_Bora »
samo da ne ispadne placipickic i cankovic kao i selefije u maoci...neo nije mi jasno zasto moderatori forsiraju ove teme, a moje lokuju, jel vi mislite da su bosnjaci kao vecinski narod maciji kasalj???znaci pozeljne su teme o razvaljivanju BiX, a ne mou moje teme o ukidanju rs, krsite mi elemntarna ljudska prava i podrivate ustavni poredak BiX...
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali. Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi! Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori. Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni. I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli! Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani. Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
samo da ne ispadne placipickic i cankovic kao i selefije u maoci...neo nije mi jasno zasto moderatori forsiraju ove teme, a moje lokuju, jel vi mislite da su bosnjaci kao vecinski narod maciji kasalj???znaci pozeljne su teme o razvaljivanju BiX, a ne mou moje teme o ukidanju rs, krsite mi elemntarna ljudska prava i podrivate ustavni poredak BiX...
Isto ste vi radili s SFRJ, oko za oko, pasta za zube!
Па ово је прва тема о хрватима,а ти си као несрбин до сада поставио ИКС (није БиИКС) тема о БиХ. Ред је да и њих мало испоштујемо.Опет ти понављам да ви нисте већински у БиХ.Ако мени не вјерујеш потражи у Уставу БиХ гдје то пише или нађи у било којем званичном документу гдје то пише.Вас има више него срба,а поготово хрвата (мада је то упитно без пописа доста вас је вани побјегло) али то није већина у БиХ. Уставни поредак чега???