Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 00:51:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Христос је све  (Pročitano 33890 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
To sto je decko postovao to je Obrazov proglas neprijateljima.
I  slazem se sa proglasom totalno
Al bre Decky rezis ko pas na svakog ko zdravo razmislja.
« Poslednja izmena: 16. Okt 2006, 03:56:01 od Dutch »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Citat
Ja nisam nikoga uvredio i to je jedina istina. Smile Gde je uvreda ako kazem za mrmota, u kontekstu da neko pogresno tumaci Bibliju a onda me ubedjuje u to. Onda on vredja mene, i moju inteligenciju.

Ako se po tome gleda sta je uvreda, kako onda stitis mene i ostale clanove koji su ateisti, ili su duhovni ali nisu vernici? Da li je uvreda ako mi neko kaze da sam djavo, sotona, da ima zig zveri, da sam nekrst? Da li je uvreda kada mi neko kaze da sam glup i nista ne znam jer citam npr, wikipediu a ja pri tom ne mogu da kazem da je neko pogresno protumacio Bibliju (koju sam takodje procitao). Da li je uvreda kada neko zbog mojih stavova o religiji kaze da sam izdajnik, nesrbin...? kakve su onda to uvrede, a takvih je puno vise?

Upravo zato sluzi ono "prijavi moderatoru".

Citat
Ja jos uvek verujem da smo svi ovde jednaki, i da nema potrebe za pozitivnom diskriminacijom.

I treba da verujes.

Citat
moji komentari su zdravi i konstruktivni, nisu uvredljivi, i ja ih se ne odricem.

...I onda je mrmot.....

Ako ti je jos nesto nejasno, obrati se meni na PP ili bilo kom modu, smodu, adminu. Zali se ako hoces da te diskriminisem ali posle ovoga se vratite svi na temu, da ne brisemo ili lokujemo bez potrebe. Dosta je bilo off-a.

@All 

Tema je Христос је све !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Све за Образ, а Образ ни за шта!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 269
OS
Nepoznat
Browser
http: Nepoznat
Ја никога нисам увредио и рекао да je глуп,а мене су после једног поста назвали будалом и то неки који обожавају шиптарчине више него ли свој народ.
Али идемо даље у складу са темом.

Христос је све

Још је древни пророк Божји Софонија, као и сви други пророци, најављујући Његов долазак, предосјећао да ће Њиме „Господ промјенити народима усне, те ће бити чисте, да би сви призивали име Господње“ (Соф. 3,9). Њега су тражили и за Њим су чезнули „сви који су кротки на земљи“, који су чинили „оно што је он наредио“(Соф. 2,3).

Он је својим Рођењем дошао у свијет да би свима људима и народима отворио очи „да се од таме обрате свјетлости и од власти Сатанине Богу“ (Д.Ап. 26,18).

Он је незалазно Сунце, које долази да засија из дјевичанских њедара, да просвијетли све под сунцем вјечном свјетлошћу;

Његово надумно рођење од Богородице – избавља од бесловесности сваког човјека;

Богородица рађа Бога нетрулежно да би он уништио трулежност и подарио нетрулежни и вјечни живот сваком створењу:

Огањ божанства Христовог, Дјева је носила у утроби, родивши у времену Сина младенца, који је био прије времена, обнављајући тиме законе природе, зато му заједно са пјесником пјевамо радосну пјесму: „У бесловесне јасле положи те Дјева, Божија Ријечи беспочетна, која надумно примаш почетак, долазећи да ме ослободиш од бесловесности“.

Камен „одваљен без руку“, кога је видио пророк Божији Данило, и који је ударио у лик“ и сатро сваку земаљску моћ и силу, „посташи гора велика и испунивши сву земљу“ (Данило, 2,34-35), којим је Бог основао Царство „које ће трајати довијека“(2,44) – тај Крајеугаони камен је управо Он, Исус Христос, на коме сва „грађевина складно спојена, расте у храм Свети Господу.“(Еф.2,20-22)

Својим Рођењем он помирује и спаја Бога и људе, Бога и свеукупну творевину, људе и народе међусобно, дарујући слободу човјеку и свијету од гријеха, смрти и сатане. Зато нас Апостол и позива да „стојимо у слободи којом нас Христос ослободи“ (Гал. 5,1)

У Христу Богомладенцу је једина истинска слобода и мир: „Јер Он је мир наш који и једне и друге састави у једно“ (Еф.2,14). Он дошавши у свијет, „благовијести мир и онима који су далеко и онима који су близу“; „Јер кроз њега имамо и једни и други приступ ка Оцу у једноме Духу“ (Еф. 2,15-18).
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ne Dutch opet krivo

Rezim kao VUK na svakog ko religiju koristi u krstaskim pohodima i sa ciljem sirenja mrznje prema ljudima.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
Nigde ja ne vido mrznju osim kod vas par koji kidisete na sve Pravoslavno i Srpsko,mislim da je dosta Srbiji jedna Natasa Kandic.
Vratite se vi lagano na temu...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Ako neko zbog ovoga mora da me kazni neka radi svoj posao: kako da se vratim na temu kada mi neko kaze da kidisem na Srpstvo? Pa sta sam ja, Aboridzin? Ako sam ateista to ne znaci da nisam Srbin, i to niko nema pravo da mi osporava.

Ja se vracam na temu, a voleo bi da se toga pridrzavaju i oni koji treba da nam daju primer.

P.S. Cak misle da sam neki strani placenik, pa mi odmah pregledaju profil. Prepoznace se ko je. Smile
« Poslednja izmena: 16. Okt 2006, 04:29:10 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A pa to je cuvena demagogija srbin=pravoslavac=mrzi shiptare,hrvate,crnce,muslimane,talibane,marsovce, nindza kornjace - inace u slobodnom zivotu bas neki prijatan mladic  Smile

Ali ajmo nazad na temu - i Hrist rece

I am the light that shines over all things. I am everywhere. From me all came forth, and to me all return.
Split a piece of wood, and I am there. Lift a stone, and you will find me there.

...a Nikejski sabor rece - NE - ovo je jeres - i kome je sada verovati rogu ili kozi??
« Poslednja izmena: 16. Okt 2006, 04:27:06 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
Sta je to sto si citirao?
Odakle ti to?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Moja glavna zamerka prici o Bogu (namerno kazem prici o njemu, a ne njemu) je prica o paklu. Mogu da je prihvatim kao element zastrasivanja da bi ljudi drzali sami sebe na oku i pazili sta rade, ali danas je ta prica prevazidjena. Prosto mislim da ako je Bog ljubav, sta god ko uradio on ce to shvatiti kao slabost covecju i nemoc da se sa gresima izbori. Ne verujem da bi ga zbog toga kaznio.Drugo sto je mnogo ozbiljnije je i cinjenica i teorija pa i praksa, da ono sto od ili iz necega nastane u njega se i vraca. Ako je Bog tvorac i sve je nastalo od njega, pa i covek, u njega se mora i vratiti i samim tim nema pakla. Nema ni raja, jer se covek nece vratiti kod Boga nego u Boga, jer se lepo kaze "Od Boga je potekao..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Dutch

reci cu ti sta je to kada ti meni kazes sta mislis o tome sta pise - ako treba mogu i da prevedem. Jer vidish u tome je tvoj problem - ti ne govoris sta misls o necemu vezano za Hrista i veru ili sta osecas o tome - nego odma trazis ono sta drugi misle o tome da bi svoj stav izjednacio sa njihovim. Samim tim ti ne verujes u Hrista i sebe vec u toga koga slusas i cije reci koristis. I tu je sustina onoga sto sam napisao o razlici verovanja u crkvu i Boga.

@Cool

Ne postoje raj,pakao, Boga kao entitet odvojen od nas, mi kao odvojeni entiteti od njega i nas samih - nema grehova, kazni i nagrada - to su sve mehanizmi kontrole nametnute kroz instituciju crkve. Ipak ko ume da prepozna simboliku istine moze je naci u svakom crkvenom spisu bilo koje crkve ili vere - cak i onih nabanalnijih kao sto su razni neo kultovi modernog doba. Cak i koriscenje reci Bog je samo simbolika za nesto sto je oko nas i u nama. Treba pokusati trascendentirati um i dozvoliti mu da ide van oblika (iako on postoji) i granica materijalnog razmisljanja. Bog jeste energija ali je i zakon koji uoblicuje tu energiju. Mi jesmo od njega nastali kao energenski entiteti ali mi nosimo deo njega u sebi - samim tim mi jesmo on i on jeste mi - svako od nas podjednako a ne samo izabrani. Hrist jeste Bog koliko i svi mi - jedina razlika je njegova poptuna svesnost o tome nasuprot nase vere u to (ili cesto opovrgavanja toga).
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 00:51:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.