Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 03:14:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Христос је све  (Pročitano 34203 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Arlekin
Kakvu gresku pominjes,smanji sa extazijem,lose utice na mozak
greshku vezanu za vreme pisanja jevandjelja,i da pitash Patrijarha Pavla recice ti kada su pisana,u 2. veku n.e. ali si ti u svom neznajnju skochio da vredjash ljude koji to znaju jer si mislio da su pisana za vreme Hristovog zivota.
Samo pitanje shta je Sokrat uchinio za chovechanstvo pokazuje kolika si neznalica.da nije bilo grchkih filozofa - pagana ne bi ni Teslla postojao.Oni su postavili temelje matematike,fizike i svih ostalih prirodnoh nauka,bez njihovog znanja Tesla ne bi mogao ni da pochne svoj rad.
Ja sam 100 puta veci hrishcanin od tebe,ali ti to ne mozesh ni da pochnesh da razumesh.
Drzi se ti Sex-a matori,mozda se tamo bolje snalazish nego na bilo koakvim intelektualnim temama.

Da su ljudi slepo slushali crkvu ,josh bi verovali da je zemlja ravna plocha,tako da o veri i znanje ne treba vishe govoriti.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:27:37 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
O Sokratu sam ti i poslao na E-mail.Vidis ja sam iz filozofije presao u Hriscanstvo.A ti filosofi su posluzili apostolima u propovedi Hrista.O filozofima koji su presli u riscanstvo sam ti i govorio.A hvala Bogu evo i ovde cu

Када Теодор Освештани беше у Панопољу са својим духовним оцем св. Пахомијем, дође му неки философ и понуди да се препире c њим o вери. Па стави философ Теодору ова три питања: ,,Ко се не роди a умре? Ко се роди a не умре? И ко умре a не иструну?” На ова питања одговори св. Теодор: ,,Адам се не роди a умре. Енох се роди и не умре. Лотова жена умре и не иструну.” Па додаде светитељ и овај савет философу: „Послушај ти наш здрав савет: остави се бескорисних питања и схоластичких силогизама. приступи ка Христу, коме ми служимо, и добићеш опроштај грехова!” — Философ занеми од таквог оштроумног одговора, и постиђен удаљи се. Из овога се јасно види огромна разлика између једног незнабожачког философа и једног хришћанског светитеља. Онај се губи у апстракцијама, у вештим обртима речи, у логичним зачикавањима, у мисаоном спорту, док је овај управио сав свој ум на Бога живога и на спасење своје душе. Онај је апстрактан и мртав, овај је практичан и жив.
Многи учени незнабошци су пришли цркви Христовој и крстили се само за то што црква Христова проповеда живот бесмртни као један доказани факт а не као неку слутњу разума људског. Свети Климент Римски изучио је био сву философију грчку и душа његова остала је незасићена и празна. Као младић од 24 године он је свом душом пожелео да дозна има ли још неког живота осим овога и бољег од овога? Философија му је давала само мишљења разних људи но никаквог стварног доказа. Он је туговао за својим изгубљеним родитељима и браћом, и непрестано се мучио питањем, да ли ће се он с њима видети у неком другом животу. Свевидећи Бог упути кораке његове тако, да се он срете с неким човеком, који му рече о хришћанима и о њиховој вери у загробни живот. То побуди младога Климента, да се одмах крене из Рима у Јудеју, да би тамо, у самој колевци хришћанске вере, дошао до поузданог сазнања односно загробног живота. Када је чуо проповед апостола Петра, сву засновану на Христу васкрсломе из мртвих, Климент презре сва нагађања философска, и срдачно усвоји веру Христову, крсти се и предаде сав на службу цркви Божјој. Тако онда, тако и данас: ко има јаку веру у Христа васкрслог, и јасно сазнање о загробном животу и суду, тај се лако решава на плаћање цене за улазак у тај живот, т.ј. на испуњење свих заповести Божјих.
Evo jos nekih filosofa koji su presli u Hriscanstvo.Zato ti ne razumes svece jer se oni ne oslanjaju na svoj um kao filosofi.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/pretraga.php

A o Sokratu i to da se on odrekao tih Bogova koje ti velicas cu na e-mail.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:28:04 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Da nije Boga ne bi bilo nikoga od tih koje navodis,tako da...
Sah mat
Dovidjenja bezboznici,odoh da citam nesto korisno da se oporavim od vas vampira koji sisate pozitivnu energiju.

Тачно. Ја не сумњам у постојање Бога. Никакв ти шах-мат ниси постигао, само хоћеш да се извучеш из расправе кад стигнеш до зида. Исто као кад сам те ономад питао какав си ти то хришћанин кад свесно желиш да кршиш Божја начела.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Zamenjujes teze decko,ti si rekao da je kompletna biblija pisana 200 godina posle Hrista,a ja da je stari zavet pisan mnogo ranije,a neka od jevanjdelja u Hristovo vreme,a neka nakon njegovog vaskrsenja(namerno ne kazem smrti).

Kao sto rekoh da nije Boga ne bi bilo ni vas ni matematike ni Sokrata ni palamuda....

Nema zida mladicu,sam si upao u svoju zamku,a nikada nisam svesno krsio nacela Hriscanstva,lupetas.
Negde rekoh to sto popusim koji dzok  ne umanjuje moju veru i to nije bas toliki greh koliki je porok isto kao i alkohol.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:29:05 od Dutch »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
a neka od jevanjdelja u Hristovo vreme,a neka nakon njegovog vaskrsenja(namerno ne kazem smrti).

Која? Да чујемо сви? Нека која још нису објављена?  Smile

Kao sto rekoh da nije Boga ne bi bilo ni vas ni matematike ni Sokrata ni palamuda....

Ја ти кажем да не сумњам у то али ти се понављаш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Zamenjujes teze decko,ti si rekao da je kompletna biblija pisana 200 godina posle Hrista
ja to nisam rekao,ako se na mene odnosilo.A matematike naravno ne bi bilo da su ljudi citirali jedni druge kao papagaji kao shto ti preporuchujesh,nego su seli i koristili malo mozak a ti pokushavash da kazesh kako je to neispravno i bogohulno.

Citat
a nikada nisam svesno krsio nacela Hriscanstva,lupetas.
Interesantna izjava od strane jednog Pimpa
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:33:49 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Hvala sto si naveo Teslu, koji je bio neo-kantovac. Saznaj sta kazu Kant kao i neo-kantovci, pa dodji i reci da li ostajes pri svojim recima. To je sah-mat.

Zasto je moja vera prava,zato sto je ziva da se osetiti sam Bog,ali kao sto sam rekao nazalost vi necete imati tu cast da osetite Boziju Blagodat,a to je jedo stanje i tela i duha koje se ne moze opistati,a desava se na velike praznike u crkvi.
Tako da ja znam da je Pravoslavlje pravi put,a Hrist je Sve...

A kako samo tada i u crkvi, zasto ne i inace? Zanimljivo pitanje. A obrazlozenje za praznike pa jos u crkvi postoji, dala ga psihologija. Kolektivna svest kojom vernici uticu jedan na drugo, pomesana sa jakim mirisom tamjana koji i te kako utice na hemijske reakcije u mozgu (u tolikoj kolicini), a ako tome dodas da su ljudi postili duze vreme i da im je organizam iscrpljen (iako se tvrdi da ga post prociscava), taj osecaj ekstaze i uzvisenosti vise ne predstavlja nikakav poseban fenomen.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Arlekin
Kakvu gresku pominjes,smanji sa extazijem,lose utice na mozak
greshku vezanu za vreme pisanja jevandjelja,i da pitash Patrijarha Pavla recice ti kada su pisana,u 2. veku n.e. ali si ti u svom neznajnju skochio da vredjash ljude koji to znaju jer si mislio da su pisana za vreme Hristovog zivota.
Samo pitanje shta je Sokrat uchinio za chovechanstvo pokazuje kolika si neznalica.da nije bilo grchkih filozofa - pagana ne bi ni Teslla postojao.Oni su postavili temelje matematike,fizike i svih ostalih prirodnoh nauka,bez njihovog znanja Tesla ne bi mogao ni da pochne svoj rad.
Ja sam 100 puta veci hrishcanin od tebe,ali ti to ne mozesh ni da pochnesh da razumesh.
Drzi se ti Sex-a matori,mozda se tamo bolje snalazish nego na bilo koakvim intelektualnim temama.

Da su ljudi slepo slushali crkvu ,josh bi verovali da je zemlja ravna plocha,tako da o veri i znanje ne treba vishe govoriti.
Zasto se ti pozivas na patrijaha ako je on glup i nezna.Kada jakzem da nisamam kopetentan da o Bibliji pricam jer je ne poznajem dovoljno kao on.On je covek cita svaki dan 40 i vise godina a mi?Koliko smo je mi puta prociali i odma dajemo sud o njoja.Ja nisam kopetentan ja verujem patrijau.Ako on gresi gresim i ja.On je za mene veca licnost od Sokrata i ako mene neki koji ne poznaju njega porede sa njim.Jer sam i njega u ne znanju citirao.A vecina me i naziva filozofom a ja Pravoslavac.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
E ljudi gde ste bili 2006 godina.2006 godina Hriscanstvo postoji i postojace.I vi sad dosli da kazete da to nevalja i da je to izmisljotina.Gde su ono koji su pre vas to isto pricali.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Zasto se ti pozivas na patrijaha ako je on glup i nezna.
Ko kaze da je patrijarh glup,ja njega jako cenim i smatram da je vrlo mudra osoba,nemam pojma odakle si to izvukao.A chvrsto verujem i da pitash patrijarha Pavla da bi ti rekao da je glupo i njegove rechi da uzimash zdravo za gotovo pre nego shto razmislish o njima.To bi ti rekao svaki mudar chovek, a Pavle to sigurno jeste.
Tebe porede sa Sokratom  Smile  nemoj da me zasmejavash.
Sushtina znanja i jeste da kritichki posmatrash stvari,i papagaj moze da nauchi da ponavlja
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:47:46 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 03:14:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.