Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 21:25:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Христос је све  (Pročitano 34190 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
@Dutch, a ja ti onda kazem na najjednostavniji nacin: sve sto je "najavljeno" u Bibliji napisano je 100-200 godina po Hristovoj smrti. I da je istina, nije najavljeno vec istorijski obradjeno po zavrsetku desavanja. A to o cemu pricas je upravo ona definicija usvojena u Nikeji, usvojili je ljudi, nije je obznanila "visa sila". Adam je direktno i prvo otelotvorenje Boga, kako to da ne postoji sveto cetverstvo? I kako je nepogresivi Bog stvorio Adama kao kvarljivu robu? Vec na samom pocetku se namecu sustinska pitanja, tek kada njih shvatimo mozemo ici dalje.

Ovo si ti napisao na moju konstataciju da je Isusov dolazak najavljen,tako da oholosti i sujete ne postoji,samo cinjenice.
Izgleda da ti stvarno ne znas sta je strari zavet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
@Dutch, gde ima da se upise taj kurs selektivnog citanja, da i ja prodjem kroz to?

Koliko znam, ja sam ti na to lepo odgovorio, ali si ti izgledao to malo preskocio. Samo ne znam zasto? Ali mi nije tesko da ponovim:

Posto si citao Svete knjige, gde je najavljen bas Hristov dolazak? Prvo se verovalo da je Mojsije taj "sin", neki su ga videli u Sv. Jovanu Krstitelju, a onda je dosao Hrist. Kroz istoriju covecanstva menjalo se shvatanje o tome ko je ta osoba, i skladu sa vremenom u kome su ljudi ziveli. A zar svaka druga i paganska i monoteisticka religija nema istu "najavu" o necijem dolasku? Pa najveci motiv i jeste iscekivanje nekoga ko bi trebao da dodje, samoregulativni mehanizam ljudskog ponasanja u iscekivanju dolaska nekoga pred kime ce odgovarati za svoja dela. Nesto tipa "Cekajuci Godoa", koji nikako da dodje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Najavljen je i Mojsije i Hrist,odredjene manipulacije od strane tadasnjeg naroda postoji,ne manipulacije vec verovanje da je neko bas taj najavljivani,ali to je njihov problem.
Zasto je moja vera prava,zato sto je ziva da se osetiti sam Bog,ali kao sto sam rekao nazalost vi necete imati tu cast da osetite Boziju Blagodat,a to je jedo stanje i tela i duha koje se ne moze opistati,a desava se na velike praznike u crkvi.
Tako da ja znam da je Pravoslavlje pravi put,a Hrist je Sve...
Ali ja vas ne napadam zato sto vi ne verujete,nego zato sto se sprdate sa mojom verom i ismevate Boga.
Znate li vi da ovo radite u dzamahirijama i ismevate Muhameda bili pobijeni i vi i vasa porodica.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
@ Pimp
Ti toliko malo znash o hrishcanstvu a spreman si da vredjash bilo koga ko se ne slaze sa tobom,pravi si hrishcanin,i kada ti se ukaze na greshku ti potpuno ignorishesh.Pa ti si najveca antipropaganda hrishcansta,ako sebe takvog izdajesh za hrishcana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Jedino sto vera u Boga i znanje o veri u Boga nisu jedno te isto  Smile

Bolji je onaj koji vishe voli ono sto radi.
Sto veca vera to vece znanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Ha,ha,ha koja tehnologija o cemu pricas,pa isli su civilizacijski napred,ali to nema veze sa njihovim Bogovima,vidi Ameriku koliko je civilizacijski napred,a bezbozna je.
S druge strane imamo Teslu koji je bio verujuci,a ima li takvog uma medju paganima,ili sajentolozima.

Па наравно да смо ишли цивилизацијски напред, хоћу да ти кажем да је свет итекако постојао и пре Христа - чак и "светлији" него онај који је дошао после њега - средњовековни, хришћански.

А да нема везе са Боговима, то ти не можеш да знаш.

Да ли има таквог ума међу паганима? Па сигурно је да има у тој равни, чак и јачих. Сократ, Платон, Аристотел... итд. итд.

Благодети слободног ума и размишљања су много већа него што мислиш, насупрот хришћанским догмама.

Рецимо Аристотел је закључио још у своје доба да је земља округла. Требало је миленијум и више да прође да би хришћани то закључили. Херо је још у старом веку направио прву парну машину, колико је требало Џејмсу Вату? Ерик Црвени је допловио до обала Америке 500 година пре Хришћана...

Све то и још много достигнућа су производ пагана који су имали много мање знања и услова па су ипак захваљујући свом паганском духу остварили циљ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Joca

Znanje da - ali o cemu ? O crkvi - o Bogu - o svetu oko nas? Sto je veca vera veca je svesnost da znanje nije put ka Bogu nego alat za opstanak na ovom svetu. Intelekt ne vodi Bogu niti razumevanju njega.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Sta je Sokrat uradio za covecanstvo i ostali koje navodis.
Da nije Tesle tesko da bi danas kucao to sto kucas.
A od filozofskih dela tesko da je covecanstvo osetilo neku vajdu.
Ali to samo pokazuje koliko ti mrzis Pravoslavlje i Srbe.
Arlekin
Kakvu gresku pominjes,smanji sa extazijem,lose utice na mozak
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Sta je Sokrat uradio za covecanstvo i ostali koje navodis.

Књигу у шаке, ово овде није основна школа

Da nije Tesle tesko da bi danas kucao to sto kucas.

Да није пагана који је пришао ватри, отркио точак, укротио коња, јурио би се ти још тољагом.

A od filozofskih dela tesko da je covecanstvo osetilo neku vajdu.

ОК ако мислиш само на то, погледај архитектуру, језик, науку, технику старог света па ћеш видети да је хришћанство закочило све то на једно хиљаду година.

Ali to samo pokazuje koliko ti mrzis Pravoslavlje i Srbe.

Православље не волим тако рећи равнодушан сам према њему а Србе највише волим на свету.

Тако да - не лупетај, и не причај напамет.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 16:21:52 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Да није пагана који је пришао ватри, отркио точак, укротио коња, јурио би се ти још тољагом.

Da nije Boga ne bi bilo nikoga od tih koje navodis,tako da...
Sah mat
Dovidjenja bezboznici,odoh da citam nesto korisno da se oporavim od vas vampira koji sisate pozitivnu energiju.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 21:25:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.