Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:43:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Христос је све  (Pročitano 34074 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Библија се не чита као обична књига јер она то није.Нови завет даје многе одговоре за питања из страог.Све је повезано.А она је писана духом свеим а је тог дуа немам у оној мери у којој свети.Само људи духом светим могу тумачити,а не ја.А дух свети се стице врлинама.А ако ти мислиш да је патријах у заблуди и да је глуп и да не разуме Библију е онда сам и ја.Послушање је пут спасења.А ја слушам патријања и верујем му.А да ли и верујеш у ово и да ли и ти њему верјеш.Ако верујеш онда вреди причати а ако не узалуд.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ne ovako stoji stvar,ja  na nocistu u manastiru i krene grupa siptara naoruzana da pali manastir i ja ih istrebim ko gnjide?
Znaci ne idem i napadam,ubijam kao sto to oni rade,nego branim svoju svetu zemlju.

jev po mateju 5:38,39;43,44

chuli ste da je kazano:oko za oko, i zub za zub.

a ja vam kazem da se ne branite oda zla,nego ako te ko udari po desnome tvom obrazu,obrni mi u drugi;

chuli ste da je kazano :ljubi bliznjega svojega ,i mrzi na neprijatelja svojega.

a ja vam kazem:ljubite neprijatelje svoje,blagosiljajte one koji vas kunu,chinite dobro onima koji na vas mrze i molite se bogu za one koji vas gone.

dakle dutch  Smile pazi shta radish ... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Moj grad,moj klub,moje pivo ;SARAJEVO

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 141
Zastava BOSNA I HERCEGOVINA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N78
А Бог је постао човек.Да би човек опет постао Бог.

U ime Allaha.Milostivog,Samilosnog

Reci: "On je Allah-Jedan!
Allah je Utociste svakom!
Nije rodio i rodjen nije
i niko Mu ravan nije
Sura CXII

U ime Allaha.Milostivog,Samilosnog

Kad Imranova zena rece:"Gospodaru moj,ovo sto je u trbuhu mome ja zavjetujem samo na sluzbu Tebi,pa primi od mene,jer Ti.zaista,sve cujes i znas!"
poslije ona,kad je rodila,rece:"Gospodaru moj,rodila sam zensko",-a Allah dobro zna sta je rodila-,"a zensko nije kao musko;nadjela sam joj ime Merjema, i ja nju i i porod njezin stavljam pod Tvoje okriljeod prokletog sejtana."
I Gospodar njezin primi je lijepo i ucini da uzraste lijepo,i da se o njoj brine Zekerijja.Kad god bi joj Zekerijja u hram usao kod nje bi hranu nasao.
"Odakle ti ovo,o Merjema?"-on bi upitao,a ona bi odgovorila:"Od Allaha,Allah onog koga On hoce opskrubljuje bez muke."
Tu Zekerijja zamoli Gospodara svga:"Gospodaru moj,"-rece-"podari mi od Sebe cestita potomka,jer se Ti,uistnu,molbi odazivas!"
I dok se on u hramu stojeci molio,meleki ga zovnuse:"Allah ti javlja radosnu vijest:rodice ti se Jahja koji ce u Allahovu knjigu vjerovati,i koji ce prvak biti,i cedan, i vjerovjesnik,potomak onih dobrih."
"Gospodaru moj,"-rece-"kako cu imati sina kad me starost ophrvala,a i zena mi je nerotkinja?"-"Eto tako";rece On-,"Allah cini sto On hoce".
"Gospodaru moj,"-zamoli on-"daj mi neki znak!"-"Znak ce biti"-rece-"sto tri s ljudima neces moci govoriti,osim znakovima.I cesto spominji Gospodara svoga i hvali Ga krajem dana i izjutra!"
I kad meleki rekise."O Merjema,tebe je Allah odabrao i cistom stvorio. i boljom od svih zena na svijetu ucinio.
O Merjema,budi poslusna svome Gospodaru i licem na tle padaj i sa onima koji molitvu obavljaju i ti obavljaj!"
To su nepoznate vijesti koje ti objavljujemo.Ti nisi bio medju njima kada su pera svija od trske pobacali da bi vudjeli koji ce se od njih o Merjemi brinuti,i ti nisi bio medju njima kad su se prepirali.
A kad mekeki rekose."O Merjema,Allah ti javlja radosnu vijest.od Njega Rijec.ime ce mu biti Mesih,isa sin Merjemin,bice vidjen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
on ce govoriti ljudima jos u kolijevci,a i kao odrastao, i bice cestit-
ona rece."Gospodaru moj,kako cu imati dijete kad me nijedan muskarac nije ni dodirnuo?"-"Eto tako"-rece-,"Allah stvara sto on hoce.Kad nesto odluci,On samo za to kaze."Budi!"- i ono bude"
I poucice ga pismu i mudrosti,i Tevrati i Indjilu,
i poslati kao poslanika sinovima Israilovim."Donosim vam dokaz od Gospodara vaseg.napravicu vam od ilovace nesto poput ptice i puhnucu u nju, i bice,voljom Allahovom,prava ptica.I iscjelicu slijepa od rodjena. i gubava, i ozivjecu mrtve,voljm Allahovom, i kazacu vam sta jedete i sta u domovima svojim gomilate,to ce, uistinu,biti dokaz za vas,ako pravi vjernici budete;
i da potvrdim istinitost Tevrata,objavljenog prije mene, i da vam dopustim nesto sto vam je bilo zabranjeno.I donosim vam dokaz od Gospodara vaseg,- zato se Allaha bojte i mene slusajte-,
Allah je doista i moj i vas Gospodar,pa se Njemu klanjajte;to je pravi put!"
A kada se Isa uvjerio da oni nece da vjeruju,uzviknuo je."Koji ce biti pomagaci na Allahovom putu?"-"Mi",-rekose ucenici,-"mi cemo biti pomagaci Allahove vjere, mi u Allaha vjerujemo, a ti budi svjedok da smo mi poslusni Njemu
Sura II Imranova porodica od 36-52 ajeta

Isa-biblijski Isus
Jahja- Ivan Krstitelj
Merjema-Marija
Zekerijja-Zaharije
Tevrat-Tora
Indjil-Jevandjelje,Novi zavjet
melek-andjeo
sejtan-djavo  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
А рецено је и нема веће љубави него када неко положи живот за ближњег свога.
А и потријах рече Боље да сви игинемо као људи него да опстанемо као не људи.ОН је окренуо свој образ када га је учк-а заустави и Бог га је сачувао.Ништа без Бога не бива.
А ко је био први.Алах или христос
« Poslednja izmena: 12. Okt 2006, 16:21:06 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
propustio si najvazniji deo : isus kaze da se ne treba braniti od zla ... nekako ljudi uvek propuste taj deo Smile Smile i onda imash ljude kao dutch koji su u stvari mnogo blize judaizmu i starom zavetu nego shto se usudjuju da priznaju sebi ...Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Ако зло рекох, докажи да је зло; ако ли добро, зашто ме бијеш? Проти ви се.Али не злом већ љубавњу.Без страдања нема васксења.То је наша мана,јер не можемо да схватимо да нам они нису непријатељи већ сурови пријатељи.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ovde se ne misli na odbranu rechima ,nego delima . osim toga isus nije zeleo da se brani pred pilatom , jer ga ovaj verovatno ne bi raspeo da se branio Smile Smile
u stvarnosti,kako reche niche - jedini hriscanin je umro na krstu - isus nije bio dovoljno dobar uchitelj da ostavi uchenike koji ce razumeti njegovo uchenje . zbog toga se hriscanstvo ne razlikuje mnogo od judaizma (ili islama). zao plod zlog drveta Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Bf jednostavno receno Ne Seri siptaroljubcu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Ајде сад мени неко да објасни како толика контрарност између Оца и Сина...

Дакле од "око за око зуб за зуб" до "другог образа"... дакле очигледно није исти ентитет у питању или Бог мења мишљења као ја чарапе?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
I Bog pogresi ponekad,narucito kad stvori takve kao vi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:43:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.