Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 21:50:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koliko pazite na pravilnu ishranu?
Malo
58.3%  (7)
Umereno
25%  (3)
Veoma
16.7%  (2)
Ukupno glasova: 12
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrana  (Pročitano 2595 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 Хммм ово је врло дискутабилна тема што се тиче тог воденог поста,те нећу да убеђујем никог у то да ли је исправно или не.Само ми је чудно кажеш чистиш се тих пар дана,па то значи да ћеш остале дане да једеш ту загађену храну па ћеш опет да се испрљаш.
Јер ти не можеш да се очистиш у наредни месец дана и да останеш чиста већ ћеш одмах да се испрљаш уносећи те загађене намирнице (мада ја неједем те месне прерађевине,а мислим да и мало претерала за оне куге и грипе јер ипак не једемо баш такву заражену животињу,али контам шта си хтела да кажеш). Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
У томе је и највећа корист воденог поста... Капираш ти да ја не могу да смажем сада ниједан једини залогај тешке и неквалитетне хране... Чак ми и роштиљ смета, као и јако зачињено, пикантно, много слано, много слатко... Што је за мене невероватна промена, с обзиром да сам раније таманила џанк фуд само тако...

Једино што ми прија да једем је лагана храна, јогурт, двопек, воће, поврће, риба...  Smile Сад сам као беба, свежа, чиста. Још само да ме неко удари по гузи да подригнем након јела.  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
hehe ja cu da te udarim po guzi  Smile

ja uvek jedem cisto , samo kuvano , nekada malo nekada onako umereno soli zavisi , sto kvalitenije i veoma obilno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Ма то ти је супер. Али доста је тешко наћи квалитетну храну, а и ако је има, често је скупа. Мислим, примера ради, "Рио Маре" са маслиновим уљем кошта преко 250 динџи. Много. Па и само маслиново уље... Испада да је најјефтиније хранити се смећем.  Smile

Бај д веј, сад сам наш на овом посту пред Госпојину, и задњих 5 дана финиширам воденим постом.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Е и ја се придружујем ударању  Smile.

Па наравно да те ја разумем,али мислим да то није неки одговор на мој коментар.
Мени такође буде мука од роштиља,сол скоро не користим али мислим да ћу почети да купујем ону праву морску јер је сол ипак потребна организму.
Што се тиче хране стварно је скупа ако је здрава, и јако ме излуђује што је интегрално брашно 2-3пута скупље од обичног белог.Ја сам пар пута сам правио хлеб од интегралног брашна и има феноменалан мириси и укус скоро као да једеш колач.
Жути шећер исто скупљи од обичног белог,а овај се други прави од овог првог,мада има низ глупости које ми нису јасне али шта да радим тако је како је морам да се прилагодим.
Ја за чишћење организма највише користим зелени чај и кефир,то ми је баш моћно бар имам такав осећај.

Понекад пожелим да купим пар хетара њиве и да ископам земљу и направим бетонски базем и ту навезем најквалитетније земље и то све прекријем метално-стакленом конструкцијом.Е затим ту посејем све биљке које иначе једем и то све наводњавам чистом водом а ваздух који ту долази се прво филтрира (цео систем би био  на дугмиће као у досије Х-у),те би ту расло природно и здраво.
Једини проблем је што ми треба пара за такву инвестицију Smile Smile Smile
Поздрав за све  Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2006, 21:25:30 od Pochetnik »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
@Ainhoa  kako je na vodenom , da li kriziras ili se brzo naviknes , da li izgubis snagu , kakav je osecaj ?

uf rio mare ubija sa cenom ja to preskacem uzimam tunu koja kosta oko 50 din. , sto se hrane tice mene malo ubija ukus jer jedem totalno ne ukusnu hranu ali vec sam navikao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Е тако и мене убија укус зато некад једем и по 45 минута,треба ми велика концентрација,морам нешто боље да смилслим са укусом,пробај соја сос
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
soja ne valja , ni ne prilazim joj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@Uboje

Ех.... РиоМаре не да убија... а тек Insalatissime... тако лепо, а тако тешко доступно.

Него, питао си ме за водени пост... Тренутно сам off, тј нисам на воденом, већ на овом обичном, "православном". А на водени се поново бацам следеће недеље, и то у уторак.

Што се подношења истог тиче... ОК, нећу да те лажем. Први дан некако и прегураш (често ми се деси и када нисам на посту да цео дан прегурам на минералној води, и то што од обавеза не стигнем ни да једем), други дан већ кризираш, али не дуго. Већ пред крај другог дана, осећај глади нестаје. Крвни притисак је ОК, као и крвна слика (све сам ја то испроверавала када сам први пут воденопостила). Пулс је зато успорен, пошто срце максимално штеди енергију.

То је један од разлога што се током воденог поста забрањује било каква интензивна физичка активност. Мени су лагане шетње и истезање пријали, али ништа више од тога, никакав кардио или тако нешто. Штавише, ако дуго седиш или лежиш, мораш да прво удахнеш и издахнеш дубоко пар пута, тек да "погураш" срце да брже пумпа крв.

Водени пост је доста непријатан, и то због пропратних ефеката чишћена организма. Грчеви у стомаку су реткост, али зато је главобоља скоро па гарантована. Срећом, изузетно је блага, и брзо прође. Уопште, сви ти неки "болови излечења", како их искусни у воденом посту зову, доста су специфични, и јасно се могу разликовати од сличних болова. Једна од непријатних ствари су дах и језик. У току чишћења организма, на језику се појављује беличаста скрама, која има непријатан мирис, тако да сам у току дана знала да перем зубе и језик по 7-8 пута. Чак сам пазарила и ону фенси четкицу са делом за чишћење језика. Ипак, није баш толико гадно, пошто чај од мајчине душице битно смањује ту непријатност. Што се даха тиче, као што знаш, у плућима се крв поново обогаћује кисеоником, али и крв се ослобађа свог угљендиоксида, али и нагомиланих отрова којих је крв пуна. А због повећаног уноса течности (знала сам дневно да спуцам и по 5 литара, што воде, што чаја), бубрези раде пуном паром.

У сваком случају, када се "скинеш" са воденог поста, а то мораш радити постепено, нипошто нагло (веруј ми на реч  Smile), осећаш се стварно супер.

Енивеј, ако сам ја нешто евентуално заборавила да поменем, препоручујем ти ове сајтове:

http://falconblanco.com/health/fasting.htm

http://www.freedomyou.com/fasting_book/water%20fasting.htm

Smile

@Pochetnik

Citat
Јер ти не можеш да се очистиш у наредни месец дана и да останеш чиста већ ћеш одмах да се испрљаш уносећи те загађене намирнице.

То ти је као прање руку... Због чега их прати када ће поново да се упрљају?  Smile
« Poslednja izmena: 17. Avg 2006, 18:11:33 od Ainhoa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ainhoa hvala na odgovoru , uf meni se cini bas zestoko  , mogao bi da zamislim sa mojim trenutnim unosom od 4500 kalorija na 0 , tesko da ja to mogu izdrzati , ja jedva izdrzim ovaj moj rezim kada skidam ono malo masti a tada skoro da ne unosim UH , negde do 100g maksimalno a ovo uf .
Koliko dana traje vodeni post ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 21:50:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Hrana

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.