Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:37:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kupovina Windows7/XP  (Pročitano 1666 puta)
11. Mar 2011, 15:26:10
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Pogledao sam cene na nekim sajtovima koji prodaju softver i zanima me,
da li se nakon kupovine legalnog operativnog sistema (XP ili 7),
isti moze instalrati samo na jednom ili na par racunara?

Takodje bih zamolio nekoga da mi pojasni sta znace oznake:
GGK, OEM, FPP ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Pogledao sam cene na nekim sajtovima koji prodaju softver i zanima me,
da li se nakon kupovine legalnog operativnog sistema (XP ili 7),
isti moze instalrati samo na jednom ili na par racunara?

Takodje bih zamolio nekoga da mi pojasni sta znace oznake:
GGK, OEM, FPP ?

Prvi deo: obrni okreni koji god win da kupis mozes ga koristiti samo na jednom racunaru. Ne mozes da ga instaliras i da bude aktivan na dva ili vise racunara u isto vreme.
Ako ti racunar crkne, neke verzije wina mozes opet instalirati, ali se podrazumeva da onaj stari koji si prethodno aktivirao vise nije ziv.

razlike u izdanjima:

OEM (Original Equipment Manufacturer)- ovu verziju su prvobitno osmislili za prodavce i proizvodjace racunara. One su vezane za jedan racunar i kada ti racunar crkne, crkla je i instalacija sa njim, tj...kupi novi OS

FPP (Full-Packaged Product)-
ovo je win koji si kupio, tvoj je i mozes sa njim da radis sta hoces... da ga instaliras na sto racunara jedan za drugim, sa tim sto naravno, samo jedna aktivacija operativnog sistema moze postojati u vremenu. Nema vise licenci, vec jedna licenca na vise racunara u razlicito vreme...

GGK (Get Genuine Kit)- Ovo nije operativni sistem per se, vec samo nadogradnja za legalizaciju nelegalnih sistema.
Napravljena kako bi se lakse legalizovali sistemi koji moraju raditi legalno: firme, ustanove, pravna lica...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
@chelavi1 - Hvala ti puno na informacijama.
Mada,ne mogu reci da sam se bas obradovao kada sam ih procitao.  Smile
Mislio sam da je moguce proci nesto jeftinije, u smislu jedan DVD par licenci,ali....
Ovo bi sve znacilo,ako sam dobro skontao,da ako za firmu kupim npr. 5 racunara,
moram kupiti i 5 windows sistema.
Dobro zamisljeno.  Smile

Da ne otvaram novu temu,jer ima veze sa gore zapocetim:
Kakva je situacija sa Adobe proizvodima,prvenstveno sa Photoshop-om?
Da li je i u ovom slucaju - jedan disk jedan PC?
Na Amazonu se prodaje verzija za studente koja kosta 3 puta manje od regularne cene,
ali se ne sme koristiti na vise racunara i ne sme se preprodati drugome.
Zanima me koji zakon vazi za standardnu verziju Photoshop-a ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5
@chelavi1 - Hvala ti puno na informacijama.
Mada,ne mogu reci da sam se bas obradovao kada sam ih procitao.  Smile
Mislio sam da je moguce proci nesto jeftinije, u smislu jedan DVD par licenci,ali....
Ovo bi sve znacilo,ako sam dobro skontao,da ako za firmu kupim npr. 5 racunara,
moram kupiti i 5 windows sistema.
Dobro zamisljeno.  Smile

Da ne otvaram novu temu,jer ima veze sa gore zapocetim:
Kakva je situacija sa Adobe proizvodima,prvenstveno sa Photoshop-om?
Da li je i u ovom slucaju - jedan disk jedan PC?
Na Amazonu se prodaje verzija za studente koja kosta 3 puta manje od regularne cene,
ali se ne sme koristiti na vise racunara i ne sme se preprodati drugome.
Zanima me koji zakon vazi za standardnu verziju Photoshop-a ?

Vidi ovako, kupujes jedan CD, a mozes traziti od prodavca 5 licenci. Radio sam nesto u jednoj firmi i kupili su instalacioni disk Kaspersky internet security 2011 i 10 licenci za pomenuti program. Dake instalirali su na svaki racunar program sa tog CD-a, mada je mogao i online da se skine, zatim na svakom kompu ubacili jedan registracioni kod koji su dobili. (dobili su ih 10 komada)

I to je to. A taj studentski paket sto je skuplji od regularnog, verovatno ima masu drugih alata, a ne samo osnovni paket.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Pozdrav Crowz i hvala na odgovoru.
Nisi dobro procitao o ceni za PS.
Taj studentski se prodaje za manje kesha,
sad ne znam tacnu cifru ali je oko 200$.
Mene u sustini interesuje instalacija na vise racunara,i
kao sto si ti napisao za Kaspersky,jedan DVD-vise licenci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5
Ma izmesao sam studentsku verziju i regularnu. Zavisi od paketa do paketa koji kupujes, mozes kupiti vise licenci sa jednim instalacionim diskom ali zavisi sta kupujes i od koga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S9+
Ima jos jedna opcija.Mozes da kupis  masinu sa legalnim softverom.Na primer moja firma prodaje dell polovne masine sa legalnim softverom(XP pro) za firme.Znaci imaju nalepnicu sa serijskim brojem i legalan softver.Time dobijas za manje para legalan softver i kvalitetnu masinu..To ti isto dodje kao OK opcija za firmu.Ako ti trebaju masine sa legalnim softverom javi mi se na PM pa ako smo iz istog grada mozemo se dogovoriti.A i mogu videti sa kolegom pa da ti posalje masinu jer on prodaje to svakako na limundu.Masine su dell sa 2.5-3 ghz intel CPU, 512mb-1 gb ram-a i 40-80 gb hard.Ima i siemens i dell masina........Da neko ne shvati pogresno ocu coveku samo da pomognem i dajem mu opciju.Ja to licno ne prodajem i nemam zarade od toga osim mog gazde Smiley
« Poslednja izmena: 17. Mar 2011, 01:09:55 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:37:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.