Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: SMF 1.1.x - instalacija i upotreba - (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 184883 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Jebiga... ne znam zaista Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
pih Smiley nista ... odoh da skupim snage pa da probam nifty ... a sa ovim cu da se drkam par dana da vidim moze li nesto da se promeni ...  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 152
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG Optimus L9
Pozdrav,

Imam problem sa forumom. Naime s'vremena na vreme se desava overload servera i ja ne mogu da ustanovim nikako sta ga izaziva. Sve normalno radi i onda samo odjednom zakoci i niko ne moze da pristupi. Cesto moram da restartujem VPS da bi proradio ponovo. Najveci mi je problem to sto imam skoro 30 000 clanova i uvek preko 200 ljudi na forumu i bezveze je da mi se ovo desava i da gubim ljude. Probao sam na razne nacine da ustanovim sta ga odjednom natera da koristi sve resurse, ali bezuspesno.
Mozete li mi dati neku smernicu koja ce mi pomoci da otkrijem sta izaziva overload? Mozda ne bi bilo lose i da se obratim nekom ko ima vise iskustva od mene da mi prekleda forum i pokusa da ustanovi sta izaziva overload. Koliko otprilike moze da kosta takva usluga?

Hvala unapred na odgovorima!!!
IP sačuvana
social share
potpis
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Uzmi vps koji ti nudi mogucnost bursta kada to treba... Recimo MediaTemple je po tom pitanju majka...

Trebalo bi i neko da pogleda, ali to mozes i sam...
Prvo, sve opcije koje su ukljucene, i modovi... popises, i analiziras polako...
Drugo, zamolis host da ukljuce slowquery log, i da stave recimo 3 ili 5 sec... po tome covek moze da vidi sta najcesce pravi problem...

Problem sa VPS-ovima je generalno to sto sve super radi do 99%, ali na 100% ne radi nista.... a uglavnom to nije ni mnogo rama, niti je masina konfigurisana narocito dobro...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia N73
imam problema sa instalacijom tema. .  

idem na "themes and layout settings" pa instaliram iz fajla. .  lepo je instalira. .  nema nikakvih problema. .

nego kad primenim temu, nema nijedne slike na toj temi. .  instalirao sam vise komada i ni na jednoj nema ni jedne slike. .  :S
IP sačuvana
social share
Skupljam napisane lektire za osnovnu i srednju školu. Ako ih imate, rado bi mi dobro došle! Šaljite na PM , Hvala !

SF:
Citat
... Prikazi error ***#* @$ mater.
Smile
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC Sensation XL
Da ne izvlaci slike iz neke default teme a ti nju mozda menjao....?
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
opet ja sa pitanjem Smiley

vise ne znam ni sam sta radim ... pa ako moze neka kratka pomoc ... sve mi se pomesalo u glavi ...

znaci forum koji radi ... ima nesto smesno korisnika i poruka ... ali bi bilo lepo sacuvati ... e sada uradjen je nov forum isto smf ... nova tema modovi sve ... na novoj bazi ...

e sada kako prebaciti usere, poruke, samim tim znaci forume, kategorije ...
muljao sam nesto izvuko iz stare baze

smf_boards
smf_boardspermisions
smf_membergroups
smf_members
smf_messages
smf_categories
smf_colapssedcategories
smf_messageicons

mislim da je to sve ... ako ime neke tabele nije dobro ... pisao sam napamet ...
i sada ... nisam uspeo da samo dodam na bazu novog foruma ... pa sam odatle izbrisao te tabele jer nista spec ni ne sadrze ... jedan user ... i importovao iz stare baze tabele koje sam predho0dno exporotvao ...
pogledam sve je ok uglavnom ... ali ima i nesto sto nije Smiley

znaci kategorije forumi dozvole ... sve ok ... poruka pise koja je poslednja npr. kako treba ... ali zato kad se udje u forum ... ne prikazuje teme uopste ...

sta nisam dobro uradio ... da li mi mozete ukratko dati redosled kojim radim to sto treba ... i ispraviti tabele koje sam izdvojio ako treba neka jos ili neka manje ... ili me uputiti na neki link ... nesto ne mogu da smislim ni kljucne reci za pretragu ... sto sam trazio nisam nasao ...

e da ima i jos jedan problem ... na pocetnoj stranici ... gde stoji ime teme ... preradjen je default template i to sve ok radi ... a kad ubacim ovo iz stare baze ... sve je ok ali tu gde je ime izgubi se pozadina sve ... samo pise ime  Smile

Smile Smile

edit: a da ... i u navigaciji mi ostane samo pocetna pomoc i odjavi se kada sam ulogovan a  Početna Pomoc Pretraga Prijavljivanje Registracija kada nisam ...  Smile
i u medjuvremenu sam primetio i da kada nisam ulogovan ... imena kategorija su ok ... prikazuju se kako treba ...
da napomenem da sto se tice izgleda sve je bilo ok dok nisam to mesao ...
i da nedodje do zabune ... sve imam backupovano ... ovo je samo probno  Smile

« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 21:08:19 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia N73
nije to..

nego sad sam usao u direktorijum gde je ta tema.. direktorijum je prazan, pokušao sam da dodam fajlove ali neće da ih doda.. kao prebacuje ali je direktorijum prazan
IP sačuvana
social share
Skupljam napisane lektire za osnovnu i srednju školu. Ako ih imate, rado bi mi dobro došle! Šaljite na PM , Hvala !

SF:
Citat
... Prikazi error ***#* @$ mater.
Smile
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
@detesom
Odzipuj rucno te teme i uploaduj fajlove na pravo mesto...
Dakle, temu koju hoces, skini zip, odzipuj, uploaduj gde treba pa izaberi...

@Fman
Trebao si od starta praviti na pravoj bazi, jer nisu te tabele nezavisne, sve ima svoje...
Pri exportu add drop, i pri importu bi manje vise trebalo da radi, ali je problem kada baza ima razlicitu strukturu, jer kada je tako ne mozes bas lako da uradis import..
Sve to moze da se nabudzi, ali je posao...
Mozes da probas prvo sa tabelom usera i grupa (ako ih ima... idealno ih pobrisi)... T
Forume i kategorije napravi nanovo sam...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
nisam video ovaj odgovor ... a u medjuvremenu sam brisao sadrzaj tabela na novom i ubacivao sa starog ... a prosli put sam zaboravio da dodam tabelu smf_topic zato nije bilo onoga ...

e sada sve radi kako treba ... jedino je ostao problem sa menu-jem ... i tim sto iza teksta kategorija nema pozadine i svega sto bi trebalo  Smile

evo sada sam pogledao firebug-om ... izbacuje mi za taj div ... classu kateg2 koja ne postoji ... vec sam je nazvao kateg... proverim u board_index ... stoji kateg normalno ... nije mi jasno odakle se dovlaci sad ta dvojka mater joj  Smile

imas li ideju sta bi mogo da prouzrukuje ovo ... posto je ostalo ok ...

ili definitivno da vidim da sve ide ispocetka samo usere da ostavim mada mislim da se vlasniku nece svideti ovo Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.