Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija WordPress 2.0x CMS / Blog sistema  (Pročitano 282994 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 4
moze li malo pojasnjenje kako da prikazem rezultate pretrage ... ako se koristi search widget ...

citao sam malo po codex-u ali sve sto sam naisao bilo je koliko sam video za strnicu sa pretragom ... nisam nasao kako prikazati tacno rezultate ...

gledao sam i osnovnu temu ... poziva loop ... i tamo u loop-u stoji isto kao i za ostale stranice ... loop za prikazivanje clanaka samo sto je za search i arhivu stavljno prikazivanje excerpt-a ... al nista ne vezano specijalno za prikazivanje serach-a ... tako da kontam da je problem da uopste ne dobijam rezultate pretrage koji ce se onda prikazati ...

na codexu sam video da se pravi nova strnica za stranicu pretrage ... a negde u celom tom textu da search.php sluzi za prikaz ... pa sam stavio recimo u taj fajl
<h1 class="page-title">Pretraga za:" <?php the_search_query(); ?>":</h1>
cak ni to ne prikaze ... nego po default-u mi izbacuje nznm odakle ...
Search Results for: proba ... recimo, kao rezultat ...

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Nisam bas 100% siguran, ali mislim da kad nema sta drugo, gleda default temu...

Radili smo neke izmene 100x, i nikad nije bio problem po ovom vodicu:

http://codex.wordpress.org/Creating_a_Search_Page
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
1. kada kucam u google ime svog sajta, ne prepoznaje mi c, izbaci nesta cudno, velik slovo A i iznad njega dvije tacke, kako to da promjenim?

2. Dalje, ponekad mi izbaci na google Arhiva umjesto naziv sajta, kako je navedeno u domenu?

3. Kako da mi na browseru, npr Chrome, na vrhu taba izbaci neki kratki opis sajta, npr kao sto je na bureku, ne pise forum.burek.com nego Burek Forumi Index?

Nadam se da sam bio razumljiv. Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 4
aa Smiley ... nist onda cu tako ... samo lepo da procitam ... bio sam an toj stranici al sam kontao nesto drugo kao sto napisah gore ... tnx  Smile

@golekago
meta tagovi ... http://w3schools.com/html/html_meta.asp

a sto se google-a tice ... on uzima stranice koje on misli da treba ... proveri url do tvog sajta ...a zatim ako ti je uzeo stranicu home a ne arhiva ... onda je do ovoga sto sam ti iznad napisao ... meta descritpion ... to ti je opis ...

a sto se tice toga u tabu ... to ti je <title>neki naslov, bilo sta</title> ... koji ti se vidi u tabu ili na vrhu browsera sve jedno ...

sto se prvog pitanja tice nisam te najbolje razumeo ... al ako ti ukucas ime svog sajta a on ti ponudi nesto drugo vrv ima neko slicno ime koje mu izgleda kao logicnija pretraga jer "tebe jos ne zna" i onda iz tog razloga ispise to, ali opet trazi ono sto si ti ukucao ...

to mi se desavalo recimo sa sajtom ... isto ime samo je na pocetku ovog sto sam ja radio stajalo MI a na pocetk tog NI ... i stalno je menjao u prvo vreme dok nije indexirao moje stranice ... i posle za pretragu sa MI davao sta treba  Smile
« Poslednja izmena: 03. Mar 2011, 09:13:08 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
ok, to cu pokusati da promjenim, hvala na odgovoru Fman.
A sto se tice prvog pitanja, nisi me razumio, to ti je slicno kao kad kucas slovo Č i kao da ga ne prepoznaje, on stavi slovo A i iznad njega dvije tacke ...

U stvari evo ti lajv primjer.
Prvo, kucaj na google bolnica foca i vidjeces kako izbaci Arhiva
Drugo, probaj sa bolnicafoca.com na google i izbacice ti to cudno slovo A
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
To je problem encodinga negde... problem je utvrditi gde, ako svima u browserima izgleda kako treba...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 4
@golekago  Smile nismo se razumeli za taj deo ... sf ti je dao odgovor ... mislio sam na nesto potpuno drugo Smile  Smile

edit: @sf onaj problem sa js je bio do nekog plug in-a ... kada je iskljucen sve je radilo normalno ... prevideo sam to jer nije isto uploadovano nego sam samo temu poslao  Smile
« Poslednja izmena: 03. Mar 2011, 23:21:52 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
To je problem encodinga negde... problem je utvrditi gde, ako svima u browserima izgleda kako treba...
Ako bi mogao biti malo detaljniji, bio bih zahvalan? Pa sto se tice browsera, ne izgleda isto ni u jednom, u Chromu su ivice ostre, u Mozilli blago zaobljene, inace radi sve kako treba nego te male razlike, dok u IE 6 postova nema, nisu pozicionirani kako treba ... Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
HTC Sensation XL
Da li u svim dobro ispisuju contetnt, msm ova nasa slova?
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 4
taj deo contenta koji ti na google-u cudno izbacuje ... da li na sajtu izbacuje dobro ili ne?

a sto se encoding-a tice ... mozee biti do stranice ... baze ...
Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.