Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija WordPress 2.0x CMS / Blog sistema  (Pročitano 283896 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Sve je kako treba? Smiley U tom slucaju sve funkcionise savrseno Smiley

Govorim što se tiče UTF-a ... šta me zezaš  Smile .. elem .. gde bi još mogla da bude ta mrlja da nađem ..
Samo tu gde su ti rekli! Nema druge! I najverovatnije je pre instalacije WP-a, kada si napravio bazu, bilo podešeno nešto drugo, a ne utf-8!

E to je već druga priča pošto je to sasvim moguće jer sam instalaciju radio preko Fantastika ( Fantastico ) tako da se možda nešto zeznulo

Elem .. imam drugo pitanje .. kako se može postaviti da korisnici mogu da izmene svoj komentar
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Nije da sam barem 50 puta rekao da ne koristite ta automatska govna...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Sve je kako treba? Smiley U tom slucaju sve funkcionise savrseno Smiley

Govorim što se tiče UTF-a ... šta me zezaš  Smile .. elem .. gde bi još mogla da bude ta mrlja da nađem ..
Samo tu gde su ti rekli! Nema druge! I najverovatnije je pre instalacije WP-a, kada si napravio bazu, bilo podešeno nešto drugo, a ne utf-8!

E to je već druga priča pošto je to sasvim moguće jer sam instalaciju radio preko Fantastika ( Fantastico ) tako da se možda nešto zeznulo

Elem .. imam drugo pitanje .. kako se može postaviti da korisnici mogu da izmene svoj komentar

Potrosi malo vise vremena, uploaduj sve sam, mnogo je korisnije, i sto kaze SF batali to, eto sad si se uverio da ne valja, ja sam se isto tako uverio, i mnogo mi je lakse da izgubim malo vremena na upload nego da se bakcem sa Fantasticom..

Za ovo drugo, pogledaj u delu vezanom za clanove (members, users) ili u podesavanjima... mislim d amoraju da imaju visu funkciju od obicnih clanova..

Edit:

Mod: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-ajax-edit-comments/

Google: http://www.google.com/search?hl=sr&client=opera&rls=en&hs=GQH&q=wordpress+allow+members+to+edit+comments&btnG=%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8&lr=
« Poslednja izmena: 22. Apr 2009, 14:43:02 od markoni_car »
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Nije da sam barem 50 puta rekao da ne koristite ta automatska govna...

Šta mu fali ? ... Instalira mi sve bez po muke i onda moram samo da proverim male detalje ( font, izgled, ... ) dok ovako moram da gledam sve i kako to sve izgleda elem što moram da pravim i svoju bazu i sve to a u to baš i ne volim da se mešam jer nisam baš nešto što se tiče tehnike ..

Hvala za plugin  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Ne fali mu nista, evo vidis kako sad lepo mozes da se jebes sa utfom Smiley

Ja razumem da je to mikrohirurgija na mozgu, ali instalacija svake od tih skripti je toliko trivijalna da traje ne vise od 30 sec.

Ako ne volis da se mesas - nemoj da se mesas.
Ako hoces da se mesas - mesaj se na pravi nacin.

Instalacija preko takvih cuda moze biti nepotpuna, moze biti verzija koja nije najnovija, moze biti takva da pojebe ownera fajlova pa da nakon toga ne mozes nista da radis sa svog ftp naloga, moze u okviru instalacije dodati nesto standardnom paketu sto ce samo da pravi problem i sl i sl.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne fali mu nista, evo vidis kako sad lepo mozes da se jebes sa utfom Smiley

Ja razumem da je to mikrohirurgija na mozgu, ali instalacija svake od tih skripti je toliko trivijalna da traje ne vise od 30 sec.

Ako ne volis da se mesas - nemoj da se mesas.
Ako hoces da se mesas - mesaj se na pravi nacin.

Instalacija preko takvih cuda moze biti nepotpuna, moze biti verzija koja nije najnovija, moze biti takva da pojebe ownera fajlova pa da nakon toga ne mozes nista da radis sa svog ftp naloga, moze u okviru instalacije dodati nesto standardnom paketu sto ce samo da pravi problem i sl i sl.

Smile ... da znas da si u pravu .. nisam razmisljao o tome sto se tice verzija i svega toga ..

A kako sad mogu da prebacim bazu za blog koji sam vec krenuo .. ako je to ikako moguce ..
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Imas u samom controlpanelu wordpressa ili preko phpMyadmina.

Google:
Backup and restore database in Wordpress

Izmenio   Smile nisam ni mislio da ce ispasti toliko dugacko
« Poslednja izmena: 22. Apr 2009, 23:54:35 od markoni_car »
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
bar skrati link ne mora u 4 reda da ide..

Kako postaviti stranicu na internet? tekst

U svakom slucaju, ne preporucujem ti to. Preporucujem ti da sednes, podesis novi blog kako treba, i uradis ponovo sta treba da ne bi opet imao problem sa bazom.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Sve u svemu, cenim da je došlo vreme da sedneš i odvojiš malo vremena, proučiš zvaničan sajt WordPress-a i udješ u problematiku. Ovo jeste jedan od najjednostavnijih CMS, ali to ne znači i da ne treba da mu se posvetiš i misliš da sve završiš na osnovu pipkanja i čačkanja unaokolo i "zdrave logike". Neće ti trebati puno vremena, i veruj mi, neće ti biti žao. Sa druge strane, ovaj forum je sjajno mesto kad baš negde zapne, ali ne baš za nešto što će ti Google izbaciti za 0,0003 sekunde. To je suštine nekoliko postova iznad Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Hvala  Smile Ovaj Gallery2 je bas ono sto mi treba, ima podrsku za Wordpress i upload. Idem da se igram u Xampp-u  Smile
Ovo je zanimljivo, pa bih nastavio sa tobom na temi o WordPress-u....
To što si tamo pomenuo i meni treba! U stvari, meni treba da neko u komentaru (bez registracije i ulaženja u WP admin panel) može da uploaduje fotografije (do odredjene veličine u kb) ili čak galeriju i da se to pojavi kao kao thumbnail a kad klikneš da ga prikaže u odredjenoj veličini, možda najbolje kao "Lightbox"... Ako si probao ovaj plugin, molim te javi da li je to to!

« Poslednja izmena: 06. Maj 2009, 13:33:40 od LazniCarScepanM »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.