Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija WordPress 2.0x CMS / Blog sistema  (Pročitano 281628 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Zar nisi vec okacio na nekoj od prethodnih stranica? Znam da je bilo price o tome i da sam video kako izgleda.. delovao je dobro  Smile

Revolution samo treba da razradis i onda ide bez problema. Kad sam prvi put uzeo da je koristim, nisam imao blage veze, pa sam onda vezbao sa drugim temama, i nedavno opet instalirao Revolution, sve sam iz prve uradio, i thumbnail i Featured, sve ostalo..

Hehehe sve kad razradiš ide bez problema, al dok razradiš mečku da rodiš. Ako si uvežbao onda je thumbnail u postu "luk i voda". By the way, ima nekoliko pluginova koji to rade automatski a Revolution ih nema ugradjene u temu Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Cekaj, jel mislimo na isto? Ono na pocetnoj strani, kada nije ceo tekst, nego samo deo, pa tu slika, tj. thumbnail? Mislim da to moze odmah da se ubaci, bez pluginova.
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Pa početnu (ili index) stranu pravi tako što izvuče deo teksta pa onda imaš ono "read  more" i ubaci thumbnail slike koju si stavio u post. Ta slika je po pravilu 100x100 px ili 150x150 pix jer bi ona koja može da stane u post (i koja je po pravilu veća) pokvarila koncepciju index stranice. Options tema ima "setting" stranicu (koju Revolution nema) na kojoj (iz amin panela) definišeš šta će sve biti na njoj. Znači, da li će to biti segment sa tabovima ili par poslednjih tekstova, reklame itd. Kad napišeš novi tekst i ubaciš fotografiju (recimo 600x250 px)- prilikom uploada iste on napravi nekoliko "cropova" pa ćeš videti na serveru da ćeš pored te slike (primer.jpg) imati i verziju primer_150x150. Taj thumbnail će automatski postaviti na index stranu a i u sidebar (malo manju verziju: 80x80). To radi plugin.

Options tema ima nekoliko ugradjenih pluginova (ads.php , author-profiles.php , flickr.php , recent.php , subscribe-sidebar.php , tabs.php , video.php i gallery-stream.php) - cenim da je ovaj poslednji zaslužan za to o čemu pričamo... mogu i da proverim ako ti ne umeš?!

Ali sama činjenica da kod Revolutions teme nema settinga stranice i ostalih elementarnih stvari, već sve moraš da radiš direktnom intervencijom po fajlovima bila je za mene dovoljan razlog da od nje odustanem (ne i od dizajna koji je sjajan - zato sam ga "preslikao" kao child temu). Uostalom, šta te sprečava da uploaduješ i ovu temu i moju child temu i probaš? Ne košta ništa a videćeš kako to sve lepo (samo od sebe) radi?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Da, shvatam sta hoces da kazes. U Revolution ubacujem thumbnail preko Prilagodjenog polja prilikom dodavanja teksta, tak osto ubacim putanju do slike koju sam uploadovao i vrednost 'thumbnail' ali da, nema tog automatskog smanjivanja slika vec moras sam  da sredjujes.. gallery-stream.php je verovatno ono u Options temi sto pravi red slika koje se smenjuju tj. vrte tamo gde ih postavis..

Postavi temu, mislim da ipak nisi postavio, pa da isprobam.

Generalno i meni se svidelo kod Options teme sto se lako ubacuju elementi na stranu, ali Revolution je po dizajnu ipak dosta bolji.  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Postavi temu, mislim da ipak nisi postavio, pa da isprobam.
Evo ti link. Ubaci oba foldera tamo gde su teme i onda aktiviraj Revoption (ne Options).
Generalno i meni se svidelo kod Options teme sto se lako ubacuju elementi na stranu, ali Revolution je po dizajnu ipak dosta bolji.  Smile
Pa zato sam to i uradio.

Javi se kad isprobaš (da kažeš kakav sam car) hihihi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 800
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
hehe .. hvala svima uspeo sam da odradim to što sam hteoo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sagem 
Pozdrav za sve, moze li mi neko reci kako u wordpress-u instaliram novu temu, trazio sam ovdje i na oficijalnoj stranici, ali nisma nasao Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sagem 
Uspelo, hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Hteo bih nesto da uradim na svom umetnickom sajtu. Kako su mi neki clanci dugacki i to ode u nedogled na maticnoj strani, ima li neki nacin da se podesi da na maticnoj strani prikazuje samo deo teksta i da ne prikazuje ceo?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.