Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija WordPress 2.0x CMS / Blog sistema  (Pročitano 281408 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Los upstream.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
I nista drugo ne moze biti?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Moze... los link od servera ka tebi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Dobro, vec sam pomislio da sam ja nesto zeznuo. Cudno je sto se to desava samo kod nekih fajlova dok druge podizem bez teskoca.

Sad bih malo skrenuo sa ovog na nestio drugo. Mogu li dobiti neki dobra primer htaccess za Word Press. Ja vec imam nesto ali bih to da malo unapredim sto je moguce vise. Uzgred recemo jel se taj fajl stavlja na Chmod 0644 ili 644?

Zao mi je zbog malo decijih pitanja... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Dobro, vec sam pomislio da sam ja nesto zeznuo. Cudno je sto se to desava samo kod nekih fajlova dok druge podizem bez teskoca.

Sad bih malo skrenuo sa ovog na nestio drugo. Mogu li dobiti neki dobra primer htaccess za Word Press. Ja vec imam nesto ali bih to da malo unapredim sto je moguce vise. Uzgred recemo jel se taj fajl stavlja na Chmod 0644 ili 644?

Zao mi je zbog malo decijih pitanja... Smile

Ovde je dato korisno rešenje na support stranama, a svodi se na sledeće:

1) Make a .htaccess file, but leave it blank.
2) Upload it into the directory your WP index.php page is.
3) Change chmod of the .htaccess to 777
4) Update permalinks
5) Change chmod of .htaccess back to 644 (for your own protection)

Ako neće, probaj da ubaciš izmedju 4 i 5:

4b) edit the .htaccess file generated by wordpress and add the line Options +Followsymlinks so that the first three lines of this file now read:

<IfModule mod_rewrite.c>
Options +Followsymlinks
RewriteEngine On

(There’s no point adding this line before WP updates the .htaccess file: you addition will just be overwritten.)

This is assuming of course that Apache is configured to allow .htaccess files. You need AllowOverride to be set to All in your /etc/apache2/httpd.conf and .htaccess to be defined as the name of the file that can override the default settings. The section should look something like this:

<Directory />
Options None
AllowOverride All
Order deny,allow
Deny from all
</Directory>

# use .htaccess files for overriding,
AccessFileName .htaccess
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ajde videcu... hvala  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
E prvo što sam uradio kad sam kupio prvi PC i video prvi put Windows (u ono vreme NT) bilo je da džaram po registry-ju iako su mi lepo ljudi govorili da samo to ne čačkam! Toooooliko godina kasnije, nakon što sam provalio toliko toga na PC-u, nakon nebrojenih instalacija Windowsa i čega sve ne, shvatio sam jedno: ne diram registry ni pod razno! Nema potrebe!

Tako i ovo: nemojte da drndate po SQL-u, zajebaćete nešto!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Pozdrav za vordpresadzije sa Bureka. Radim na sa jednim templejtom, plan mi je da ga totalno izmenim, sto sam uglavnom i uradio, al nesto razmisljam, pa reko da pitam, ako je neko nesto slicno pokusavao (ja jesam, ali se sve svodilo na puku improvizaciju koja i nije davala idealne efekte).

Naime, imamo onaj deo gde ide content, loop ili kako se vec zove, gde idu tekstovi sa bloga, e sad, radio sam ono kada se filtriraju kategorije koje ne zelimo da se pojavljuju tu, ali da li je moguce da se kategorije sortiraju po redu, pa da prvi odozgo post uvek bude iz odredjene kategorije, onaj ispod iz neke druge itd. a ne da, kada napisem novi post, da se on pojavi na vrhu, ma iz koje kategorije bio??

Evo i slike, primer, tu imam dva posta, e sad jedan je iz jedne kategorije, drugi je iz druge. Sad ako napisem novi post iz jedne od tih kategorija, on ce se pojaviti sledeci i imacu samo jednu kategoriju na pocetnoj strani. A hteo bih da se novi post iz ove ispod kategorije pojavi tu dole umesto donjeg teksta.

Vec sam pokusavao, ali radio sam to tako sto sam ceo taj deo filtrirao da se pojavljuje samo jedan tekst iz jedne kategorije, pa sam onda duplirao taj kod u indeksu i promenio filter za kategoriju. Kolko tolko uspresno je, ali da li postoji neki efikasniji nacin za ovo?

Nije mi hitno, ne morate da se cimate oko ovoga, mozete samo da me uputite u nekom pravcu gde je opisano, ili ako je neko radio da kaze.

Uzdam se u pilota i Scepana  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

lorem ipsum.jpg
(105.98 KB, 246x586)
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Moze da se preradi ali je cimanje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.