Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 98
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija phpBB foruma (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 123872 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Skini phpbb koji u sebi ima attachment sa zvanicnog sajta to moda, pa onda samo dodaj skin i jezik.

Misliš da uradim ponovo instalaciju phpbb koja sadrži ovaj mod? To zvuči kao da kupiš nov auto da bi mu ugradio brisače?! Pa ga onda prelakiraš u boju koju si prethodno imao (skin) i ugradiš stara sedišta (jezik)..

Ali OK, nekad je i to lakše, možda si u pravu. Samo na sajtu, čiji si mi hiperlink dao, nude samo:

* Full Package
      Contains entire Attachment Mod source
    * Changed Files Only
      Contains only those files changed from previous versions of Attachment Mod. Please note this archive contains changed files for each previous release (only versions 3 and 4).
    * Patch Files
      Contains patch compatible patches from the previous versions of Attachment Mod.

Dakle, nema phpBB2 sa att. MOD-om, već samo MOD.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone 6s
Da probamo jos jednom krupnijim slovima.... sa zvanicnog sajta to moda.

E sad to sto ga nema je ovo:

Pre-modified files for phpBB 2.0.21

pre-modified files (ZIP File)
pre-modified files (TAR.GZ File)
pre-modified files (TAR.BZ2 File)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
OK, samo pre nego što napravim grosse p**dariju, ipak da pitam:

1. Znači skinuo sam instalaciju nove verzije phpBB2 v.2.0.21, raspakujem je i orig. fajlove "pregazim" sa premodified fajlovima. I onda ih uploadujem i odradim instalaciju, jel tako?

2. Kada pre svega toga iz admin panela v.2.0.19 napravim "kompletan backup" baze, hoće sve postojeće biti preneto i u novu  verziju? I da li to da uvezem pre ili posle instalacije skina, ili to nema značaja?

Hvala, i don´t get crazy, sam si sebe uvalio u ovo   Smile Smile

PS Obavestiću prisutne (ako to ikoga zanima) kako je ova metoda prošlo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone 6s
Nikad ne radi backup iz admin panela phpbb-a , uradi to ili iz phpmyadmina ili direkt iz shella....

Teoretski postupak koji si rekao je ispravan.. prakticno.. verovatno treba da se uradi i neki update baze pa dakle uradi to kako si rekao, ako sve radi ok onda je to u redu, ako nece skini phpbb najnoviji (update varijantu) i skini attachment mod najnoviji.. u oba imas verovatno neki update.php ili nesto slicno, i to pokreni da bi se i baza updateovala na poslednju verziju ..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kako se Georgina poradjala:

Pošto sam najavio rezultrat gore opisanog eksperimenta:

Dakle, cilj je bio da se ugradi attachment funkcija u forum!

1 Pokusaj:
prvo u novoj instalaciji pregazio originalne fajlove sa premod fajlovima, ubacio serbian_lang i Subsilver_serbian slicice, za vreme instalacije stavio "default lang" na serbian, sve vreme ide tekst na srpskom, i kada je posle instalacije trebalo da otvori log in ekran, nije bilo niceg - belo!

2. Pokusaj:
uploadovao "pregazenu" instalaciju bez serbian fajlova, odradio instalaciju po default board jeziku na "English", i na kraju opet beo ekran bez ikakvog prijavljivanja greske!

3. Pokusaj:
Uploadovao orig. instalaciju, instalirao, otvorio se konacno log in ekran, uploadovao serbian lang i Subsilver serbian pictures, sve je proradilo, pokusao da uvucem backup baze iz prethodne instalacije iz phpAdmin panela, uvezao je, i sve je puklo jer je radjeno u "radio skinu" koji ovog puta nije bio instaliran. Bio sam ubedjen da to nema znacaja!

4. Pokusaj:
Uploadovao ponovo orig. instalaciju.... ukapiram da ne smem da se zakunem da sam kod prvog i drugog pokusaja instalacije u kucicu "Domain name" umesto my_website.co.yu (sto je po defaultu ponudjeno, i sto ne bode oci) ukucao www. pa onda my_website.co.yu, sto sam u trecem pokusaju sigurno uradio. Hmmmm, sve prebrisem, pa ponovo uploadujem onu "pregazenu verziju" jer je sve ovo i pocelo zbog glupe attachment funkcije!! Uostalom, lakse je uploadovati 5 puta ako treba, nego cesljati peske na desetine skripta.

Krene "pregazena" instalacija, sada sa kompletnim nazivom domena "www.xxxx.co.yu" i na kraju beo ekran bez poruke ili bilo cega.

Razmisljam da pogledam posto je vBulletin i nek ide u pi**u materinu vise. Onda pomislim koliko sam sr**nja poslao u recycle bin provajderu pa se oraspolozim! Ajde jos jedan pokusaj!

5. Pokusaj
Sada cu da instaliram originalnu varijantu, da batalim uvoz prrethodnog foruma kroz bekapovanu bazu, samo cu na serveru da uploadujem premod fajlove, ali ovog puta nakon instalacije, i tamo pregazim originalne. Morace da proradi!!!!
.... Oce, al pre podne!!!!! Onaj poznati beli ekran!
Vratim one originalne fajlove. Opet sve radi. Instaliram onaj stari "radio" skin da bih povratio onu staru bazu.Da bih se konacno vratio na pocetak ove price, nadam se.

Medjutim, setim se jednog prostog upload_pic_MOD-a, kod koga moraju da se vrse izmene kod svih skinova koliko ih ima. Ajde njega da pokusam, posto juce nisam uspeo, pa onda skin. Instalacija MOD-a je danas prosla OK.

U Admin panelu se sve lepo podesi, i kada neko hoce da uploaduje fotografiju ima za to dugmence, otvori se jscript applet, ima dugmence browse, i kad odem na send izlazi sledeci ekran:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled-Captured-01.jpg
(20.39 KB, 450x400)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Mercedes-Benz Actros 2653

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3558
Zastava 127.0.0.1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 6233
Da probamo jos jednom krupnijim slovima.... sa zvanicnog sajta to moda.

E sad to sto ga nema je ovo:

Pre-modified files for phpBB 2.0.21

pre-modified files (ZIP File)
pre-modified files (TAR.GZ File)
pre-modified files (TAR.BZ2 File)

pa sta ti je lakse od ovoga ? ja sam to juce uradio, bez ikakvih problema,
samo sto sam prebacio originalne fajlove od foruma na hdd , da se sto ne sjebe, ubacio attachment mod i ove pre modified files i radi perfektno. Nemas sta da menjas, samo upload fajlova. Smile
IP sačuvana
social share
HowTo:Instalacija SMF 1.1.x foruma! Ovdje | Wireless & Cable Ovdje | HowTo:Instalacija phpBB foruma ! Ovdje | Free hosting za vas sajt Ovdje
Windows ~ Korisni linkovi ~ Saveti za bolje funkcionisanje sistema Ovdje
Vodic - 5 koraka do zasticenog sistema - besplatno! Pitanja i odgovori!Ovdje
Linux ~ Downloads ~ Problemi ~ Saveti ~ Tips & tricksOvdje
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple iPhone 6s
Nisam li lepo rekao da pokrenes update.php ili update_to_latest.php u oba slucaja...
Ne moras da instaliras nista... samo prekopiraj fajlove, vrati config.php stari i update-uj.. ali koristi default skin posto samo za njega postoji gotovo resenje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Mercedes-Benz Actros 2653

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3558
Zastava 127.0.0.1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 6233
@SF ja sam juce ovaj mod attachment na moj forum instalirao, ne samo na default temp, nego na par njih, i sve radi. Uploaduje se samo attachment mod citavi, i  ovi premodified files i startujes instalaciju tj: www.mojsajt.com/forum/install/install.php i kaze nesto ako nije zavrseno, tj ja nisam bio stavio chmod na jedan folder i samo mi je to bio error, a ostalo sve completed ....
Prosto k`o pasulj.
IP sačuvana
social share
HowTo:Instalacija SMF 1.1.x foruma! Ovdje | Wireless & Cable Ovdje | HowTo:Instalacija phpBB foruma ! Ovdje | Free hosting za vas sajt Ovdje
Windows ~ Korisni linkovi ~ Saveti za bolje funkcionisanje sistema Ovdje
Vodic - 5 koraka do zasticenog sistema - besplatno! Pitanja i odgovori!Ovdje
Linux ~ Downloads ~ Problemi ~ Saveti ~ Tips & tricksOvdje
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6

SF, znaš šta, možda si ti genije, (to ti ne sporim, jer vidim da ovaj tvoj Burek lepo radi), al moras da znas da su geniji kroz istoriju uglavnom bili neshvaćeni.

Ova Laserdance metoda mi zvuči toliko suludo da bi možda mogla i da upali.
Sad ću da probam sve ispočetka!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6

Laserdanece:     Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile

Posle tri dana, ej bre čoveče ! ! ! U speo sam ! ! !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 98
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.