Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 239537 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson k310i
Ovo je latinica a meni treba cirilica   Smile

Kada sam vec ovde da pitam koji kod poziva clanke na pocetnoj stranici.Hocu nesto da promeni ali ne znam gde da nadjem taj kod
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750 on Linux
Ovo je latinica a meni treba cirilica   Smile

Kada sam vec ovde da pitam koji kod poziva clanke na pocetnoj stranici.Hocu nesto da promeni ali ne znam gde da nadjem taj kod

http://www.mlm.rs/cirilica-latinica.php

ili ovaj stari dobri program sto sam zakacio

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
uskoro ce biti kaze i cirilica ... nema vremena .. a imas tamo na forumu i neke cirilice ... ali kaze ne zna o cemu se radi a ovo je provereno (inace on je jedan od admina joomle za nas deo odnosno srb/mne)

a clanke na web stranici poziva frontpage ... a kod koji trazis je u components/com_content/models/frontpage/.php trebalo bi da je to to  Smile ...

pogledaj maLo strukturu joomle ... posle ces lako uvek znati de da trazis ... nije neka filozofija ... imas komponente module pluginove ... svaki ima svoj folder ... ako zelis neku dodatnu extenziju da menjas ... osnovne su opet isto tu ... i dalje opet imas sve smisleno nazvane foldere ... znaci administrator ... media ... images ... templates ... libraries ...

uglavnom se u backendu te stvari isto zovu ... pa sta pozelis da promenis samo trazi u tim folderima pa dalje kako je slozeno ...

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Poštovani joomlaši pomagajte,
Hitno mi je potreban menu modul za Joomlu kao na sledećim sajtovima:
Da li postoji modul/extenzija za meni kao što je npr.  na sajtovima:
www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook-mini-laptop
www.lg.com/rs/it-proizvodi/monitor/index. jsp
www.samsung.com/rs/consumer/pc-peripherals/monitors/lcd-tv-monitors/index.idx?pagetype=subtype

Poenta je da u sebi ima mogućnost pretrage (filtriranja) odnosno sužavanja izbora proizvoda, kao što je to na pomenutim sajtovima.  Nije bitno i ako se je komercijalna verzija.

Ako ima neko ko bi to mogao napraviti neka se javi na e-mail: difajant@yahoo.co.uk
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2617
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S4
E ovako... Radim u Joomli sajt, pocetnik, ali sa solidnim osnova sto se tice tih poslova. Iako sam relativno nov, i ucim se jos. Sajt je u vezi wallpapera, prica, zanimljivosti i slicno. Zavrsio sam s dizajnom i kategorijama, sad mi opet ostalo još samo da nadjem neku extenziju za album. Ima li neko neki savjet u vezi toga?

Ako me ne shvacate, evo ovako najbolje sto mogu da objasnim, treba mi na fazon da postavim ogroman broj slika u sto kracem vremenskom roku i da pri tome za svaku sliku postoji više rezolucija u jednom albumu. Znaci treba mi extenzija koja to odradjuje.

Ja sam nasao odlicnu za to, ali se placa, trazim krekovanu verziju, mada ne znam da li uopste postoji. A i gledam dalje... Mislim, znam da je lakse platiti i to..Ali sto bih placao ako postoji ovaj nacin. Ako mi niko od vas ne bude mogao pomoci, onda mi nista drugo i ne preostaje.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Touch Pro
priaterija  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbASV5 3.8.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Иморотовао сам више од 1000 проивода у вируел март,како сам то урадио описаћи чим будем могао.Приликом импртовања увукао сам шифру производа,назив,категорију и цену.Али ја би сад да додам свим тим производима произвођаћа као и главну категорију.Да ли постоји нека солуција да свим категоријама кода главна категорија као и произвођач
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
E ovako... Radim u Joomli sajt, pocetnik, ali sa solidnim osnova sto se tice tih poslova. Iako sam relativno nov, i ucim se jos. Sajt je u vezi wallpapera, prica, zanimljivosti i slicno. Zavrsio sam s dizajnom i kategorijama, sad mi opet ostalo još samo da nadjem neku extenziju za album. Ima li neko neki savjet u vezi toga?

Ako me ne shvacate, evo ovako najbolje sto mogu da objasnim, treba mi na fazon da postavim ogroman broj slika u sto kracem vremenskom roku i da pri tome za svaku sliku postoji više rezolucija u jednom albumu. Znaci treba mi extenzija koja to odradjuje.

Ja sam nasao odlicnu za to, ali se placa, trazim krekovanu verziju, mada ne znam da li uopste postoji. A i gledam dalje... Mislim, znam da je lakse platiti i to..Ali sto bih placao ako postoji ovaj nacin. Ako mi niko od vas ne bude mogao pomoci, onda mi nista drugo i ne preostaje.  Smile  Smile

probaj ovo http://extensions.joomla.org/extensions/photos-a-images/photo-gallery/1468

iako ces imati samo 2 veličine slika, thumbnail i uvećano, veličinu i tubmnaila i uvećane slike sam odredjujes.. sve sto je potrebno da sve slike stavis u 1 folder i one se autoatski prikazuju kao galerija... ovo je non-commercial tako da slobodno mozes korisiti..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2617
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung S4

probaj ovo http://extensions.joomla.org/extensions/photos-a-images/photo-gallery/1468

iako ces imati samo 2 veličine slika, thumbnail i uvećano, veličinu i tubmnaila i uvećane slike sam odredjujes.. sve sto je potrebno da sve slike stavis u 1 folder i one se autoatski prikazuju kao galerija... ovo je non-commercial tako da slobodno mozes korisiti..

Hvala na ovome, iako sam vec odradio to.
Medjutim...

Imam problema s editovanjem configuration.php. Uploadovo sam cijeli sajt na server i importovo sam bazu s lokala ali sada u configuraton.php ne mogu natjerati da radi.
Mijenjao sam:
var $host = 'localhost';
var $user = 'moje user';
var $password = 'mojpasword';
var $db = 'ime baze';
var $dbprefix = 'nekiprefix_';
var $log_path = '/var/www/vhost/adresasajta/home/html/logs';
var $tmp_path = '/var/www/vhost/adresasajta/home/html/tmp';

Ako moze pomoc da li sam nesto preskocio...ili detaljno upustvo kako se tacno vrse izmjene da ne gdje nije napravljena greska u koracima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.