Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 108 109 111 112 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 239888 puta)
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Vidi kako je zipovan modul, pa kombinuj, moze da se desi da je tu negde greska.. Ne secam se dobro, ali sad cu malo da proguglam, pa ce sredimo  Smile a ti proveri to sa zipovanjem.
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Citat
Imas ovde ispod gde ti je padding-right: 14px .. margin: 0 auto... tu stavi da ti za dole bude odredjeni broj pixela.. verovatno je tu, ako ne onda pogledaj, mora da moze.. ne znam tacno kako je konfigurisano sve..

Ne moze brate tako veruj mi... Jer on odvaja samo box gde su svi moduli od gornje ivice, ako recimo stavim margin-top:15px; ....  Kako ovo da resim, neki drugi razumljiv predlog ?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
 Smile ok, ako kazes da ne moze, verujem ti, nemam uvid u sve to. Znam da npr. u WP imas sidebar, pa sidebar ul, pa sidebar li ... i onda tako svaki widget mozes odjednom da uredjujes... pretpostavljao sam da i ovde moze.. e sad, u tom slucaju ti je jedini razumljiv predlog da svaki modul podesavas posebno...

ali bolje da ne pricam, jer vec dugo ne cackam Joomlu, pa bas i nisam upucen kako je organizovano..

Najrazumljiviji predlog: predji na Worpdress  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Ma joomla je konza ! I WP je super stvar, kazu da ga je mnogo lakse optimizovati, bukvalno iz par klika... Ali joomla zato ima dalkeo vecu funkcionalnost... Moze li mi neko odgovoriti ?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Ti ocigledno ne zelis da ti neko odgovori, nego da ti neko to uradi... Valjda sam te bar malo naveo gde treba da trazis, do sada bi uradio 300 puta.  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Touch Pro
nadji u css fajlu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Naravno da ne trazim da mi neko uradi, da je tako, ne bih pretrazio ceo css, i isprobao bezbroj kombinacija... No ipak, nasao sam resenje, bilo mi je sve vreme pred ocima.. Jednostavno, trebao sam u control panelu modula, u samoj joomli, dodati css class sufiks, i kasnije ga definisati u cssu, i naravno dodati isti svim modulima za koje zelim da se tako prikazuju... Ukoliko je neko imao slicnih problema, ovo je resenje  Smile Smile

Pozdrav svima, i hvala jos jednom ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Imam instaliran module koji ce prevesti joomla sajt na vise jezika, sada bih da razlicito pozicioniram isti... Zapravo, dodeliio sam mu toolbar poziciju, koju sam predhodno sam definisao u index.php fajlu, koja izgleda (zajedno sa parcetom koda) :

Kod:
<div class="s5_wrap" style="position:relative;z-index:4;">
<div id="s5_email"></div>
<div class="s5_padding" onclick="window.document.location.href='index.php?option=com_contact&amp;view=contact&amp;id=1&amp;Itemid=3'" >Email</div>
<div id="s5_homepage"></div>
<div class="s5_padding" onclick="javascript:bookmarksite('Shape 5 - City Portal', '<?php echo $LiveSiteUrl;?>')" >Make My Homepage</div>
<div id="s5_rss" ></div>
<div class="s5_padding" onclick="window.document.location.href='<?php echo $LiveSiteUrl;?>/index.php?option=com_rss&amp;feed=RSS2.0&amp;no_html=1'">RSS</div>
           [b] <div style="padding:0; margin:0; float:right"><jdoc:include type="modules" name="toolbar" style="xhtml" /></div>[/b]
<?php if ($is_ie6 == "yes") { ?>
Problem je u tome, sto u svim browserima izgleda kako treba, bas onako kao sto sam zamisljao, dok u operi ode totalno gore... Evo i slika...

Hvala !  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

svi.jpg
(205.94 KB, 1680x1050)
opera.jpg
(209.26 KB, 1680x1050)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Touch Pro
tako ti je to u operi

----

jel neko imao problem sa adsens reklamama - cas ih prikaze cas ne
u cemu je problem, da li je do joomle ili do google-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Pozdrav ljudi!

Moze li molim vas odgovor na predhodno pitanje...?
Takodje, imam i novo  Smile Smile

Zelim da smanjim sirinu modula pozicioniranih right ! Evo kako kod izgleda, ima i php-a u cssu, tj. nema cistog width:100px; ...

Kod:
<?php if($this->countModules('right')) { ?>
<div id="s5_rightcolumn" style="width:<?php echo ($s5_right_width) + 1;?>px;<?php if ($s5_position == "left") { ?>margin-top:-56px;<?php ?>">
<div class="s5_backmiddlemiddle_r" id="s5_modright" style=" margin-left:70px; text-align:center">
<jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />
<div style="clear:both;"></div>
</div>
</div>

Bio bih zahvalan na pomoci !  Smile

Edit:

Da li bih mogao da izbrisem ceo ovaj deo

Kod:
<?php echo ($s5_right_width) + 1;?>px;<?php if ($s5_position == "left") { ?>margin-top:-56px;<?php ?>

I prosto dodam width 200px... Vec sam tako uradio, i izgleda onako kako zelim, ali da li ovakva izmena nece poremetiti nesto ?
« Poslednja izmena: 17. Okt 2009, 13:39:00 od igordr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 108 109 111 112 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.