Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 241964 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 800
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
da li postoji neki modul koji prikazuje poslednje dodate linkove i gde se može skinuti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
u naslovu hocu da imam nesto pod znacima navoda ...npr.

"Milos Obilic" ... e sada to se prikazuje kao \"Milos Obilic\" ... da ne bi smetalo kodu ... kako to izbeci?  Smile

edit: glupo pitanje Smiley ali tako je ostalo posle instalacije ... kada sam u globalnoj konfiguraciji napisao ispravno ... sve je ok  Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2009, 14:04:27 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
posto ne mogu editujem poruku .... moracu za redom ali drugo je pitanje ...

ako ima nekog ko zna odg posto izgleda da ova tema nije mnogo posecena Smile ...

odradio sam sta je trebalo da se odradi ... i na frontpage-u mi u delu gde je sadrzaj ... raspored sledeci ...

1. article
2.article 3. article ....

najprostije receno ... 2 reda ... u prvom jedan clanak u drugom dve kolone ... 

e sada zna li neko sta da menjam u temi kako bih izbacio te 2 kolone vec da mi clanci idu svi u jednoj koloni jedan ispod drugog? ... nadam se da ce neko odgovoriti Smile ... sad cu pocnem lupam glavu ...ali da je ne olupam mnogo Smile  Smile

ako nesto znaci mogu dam link ka temi ... free je  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Ne znam sada napamet, ali idi u deo gde menjas meni, i tamo ces naci sa desne strane opcije koje to menjaju.

Da budem konkretniji:

U admin panelu imas deo gde radis sa menijima. Tamo odes na Main menu (ako se dobro secam), i kada ti otvori tu stranu, trebalo bi sa desne strane da ti budu opcije, provalices.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2009, 16:01:30 od markoni_car »
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
hm aj pogledacu bas... sad moram da ucim pa posle ...

ali mislim da ovo nije u menij ... ovo je na frongpage ... mada ... aj sad cu pogledam sad si me zaintrigirao Smile Smile

o da ... vidis to mi ne bi palo na pamet ... a citava izmena trajala je 2 -3 sec hhehehehe ...

a nocas 2 sata lupao glavu po index.php i css file-ovima heheh ... i napravio backuup ako nesto sje*em danas Smile  Smile

hvala Smiley ... Smile

a posto si vec tu Smiley i vidim znas ... reci mi jesi koristio mozda ... morfeo show .. da ne pisem pitanje za dzabe ako nisi Smile ... nemam sada vremena?Smiley
« Poslednja izmena: 22. Feb 2009, 16:07:31 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Zapisi negde sa strane da je to tamo, meni se desilo da sam isto tako trazio, i uopste mi nije bilo logicno da se tu menja, i onda sam nasao nekako. Posle par nedelja na drugom sajtu sam hteo to da podesim, i opet sam trazio ceo dan, da bih tek slucajno uboo. Od tada mi je uslo u glavu xexe Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
hehe Smiley ...

btw ono sto sam malopre spomenuo .. ne mora biti morpheo show ... interesuje me uopste mogu li nekako sliku koja mi je u article-u napraviti kao npr. sto se moze preko njega napraviti galerija ... da se klikom uveca ... on je stvarno korisan... ali konretno npr. treba mi da imam 5 ljudi sa slikama i da za svakog imam po nesto vise od imena i prezimena ... e sada ... to sve treba biti na jednoj strani tj u jednom article-u ... kakvo bi bilo tvoje resenje za ovo ? Smile

za sada sam samo ubacio slike u jedan artical i ispod svake npr. ispisao sta treba ... ali nznm moze li to lepse nekako da se odradi ...
« Poslednja izmena: 22. Feb 2009, 16:13:12 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Nisam video da si izmenio poruku.. nisam koristio, tako da nemam pojma Smile al pogledacu kad budem imao vremena o cemu se radi, pa mozda i nadjem nesto korisno.

Nisam dugo koristio Joomla, i ne znam kako bih to konkretno resio, jel je ovo to sto si me pitao:

Imas artikal i u njemu hoces da bude pet razlicitih slika koje ce moci svaka posebno da se otvara (sa npr. morfeo show)?

Kako ubacujes slike u artikal, trebalo bi da mozes vise slika da ubacis...

Edit:

Citat
How to get MorfeoShow Up and Running. 
Installation
Install Component - Extensions>Install/Uninstall
Install Plugin - Extensions>Install/Uninstall
Enable Plugin
Configuration

Components>MorfeoShow>Configuration
Management - Creating A Gallery

You can create Four types of galleries:
Classic (Standard Interface)
Flash (Flash Interface)
Maps (Google Maps Interface)
External sources (Picasa or Flickr)

To create a gallery go to:

Components>MorfeoShow>Galleries
And click 'New'.
After configuring your gallery, you can then click the 'Upload' icon and upload a single file or multiple files. 

Note: 
From version 1.1.0 you can add multiple images to a gallery from a folder on your server. To access these images you must first upload the images to your server with a FTP client to:
components/com_morfeoshow/MYPHOTO

The uploading function is not available in gallery types such as Flickr or Google Maps.
The default maximum number of images allowed in each gallery is set to 50 images.

Creating Menu Links
You can create menu links to either the individual galleries or to the album containing all your galleries.
To link to an indivudual gallery, after creating the gallery click on the 'Menu Item' icon next to it's name.
To link to a list of all your galleries, go to:

Menus>Main Menu>New>MorfeoShow
« Poslednja izmena: 22. Feb 2009, 16:29:27 od markoni_car »
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
kk u svakkom slucaju hvala ... i drago mi je da ima nekog ovde skim se moze prodiskutovati i posasvetovati u vezi ove teme Smiley  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
pravio sam nesto cisto probe radi ... e sada hteo sam to da bacim na server da vidim kako je to sve ...

prebacio sam file-ove ... inportovao bazu ... povezao kako treba(iz uputstva)...
stavio chmod 777 na configuration.php ... i ovo mi izbacuje

Kod:
Warning: plgSystemShsef::onAfterInitialise(/home/www/adresa.com/medicinska/administrator/components/com_sh404sef/sh404sef.class.php) [function.onAfterInitialise]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/adresa.com/medicinska/plugins/system/shsef.php on line 49

Fatal error: plgSystemShsef::onAfterInitialise() [function.require]: Failed opening required '/home/www/adresa.com/medicinska/administrator/components/com_sh404sef/sh404sef.class.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/www/adresa.com/medicinska/plugins/system/shsef.php on line 49

pogledao sam i ima tog file-a na serveru ... u folderu plugiins/system/  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.