Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 260581 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Mislim da sam vec nekoliko puta ljudima objasnjavao da ne pokusavaju sve da integrisu ako ne znaju kako stvari rade...
Znaci to moze da radi, ali cesto pravi probleme i ako nemas znanja i iskustva to prosto nije za tebe...
Uglavnom je CMSMS / Wordpress / Textpattern uz dodatne (odvojene) aplikacije bolje resenje, jer su pojedinacno stvari jednostavnije.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2008.0)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
ako nemas znanja i iskustva to prosto nije za tebe...
kako da imam znanja i iskustva ako ne probam  Smile niko se nije naucen rodio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
To sto sad radis je ekvivalent prevodjenju Murakamija sa Japanskog na Spanski a trenutno savladavas tek srpsku cirilicu i latinicu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2008.0)
mob
SonyEricsson k310i
To sto sad radis je ekvivalent prevodjenju Murakamija sa Japanskog na Spanski a trenutno savladavas tek srpsku cirilicu i latinicu...
skaq tebi cast na tvom znanju i strpljenju koje ovde pokazujes ali ne mozes znati ko koliko zna na osnovu pitanja koje postavlja ovde...Daleko je moje znanje kao pojedinih ovde od tvog ali ne moras nas toliko ponizavati sto ne znamo... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Ja ne donosim komentar o necijem znanju na osnovu jednog, vec na osnovu mnogo pitanja.
To jeste relevantno.
I ono sto kazem nije ponizavanje nego konstatovanje cinjenicnog stanja.
Ne vidim zasto svi dozivljavate kao uvredu kad vam neko kaze da ne znate nesto, sto ocigledno ne znate.

Ja sam rekao kako se uci, i par ljudi je poslusalo i danas gotovo da i ne vidim njihova pitanja a ko ih i ima, bave se ozbiljnim stvarima.
I vama ostalima uvek skrenem paznju da to sto cackate ne bi trebali cackate... vi me ne poslusate i sjebete i ono sto je radilo...
Lepo sam rekao... Joomla je prekomplikovana... moze da radi ako je to tacno ono sto ti treba...
U 99% slucajeva to nije tako.
Nekad je bila najbolji izbor jer je broj ozbiljnih content management sistema bio mali...
Danas ih ima sasvim dovoljno da niko sebe ne mora da muci necim ovakvim, osim ako mu neke opcije koje se ovde javljaju nisu apsolutno neophodne.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2008.0)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ne vidim zasto svi dozivljavate kao uvredu kad vam neko kaze da ne znate nesto, sto ocigledno ne znate.
ocigledno zato sto smo sujetni  Smile znam ja da ne znam ali zelim da ucim.Ti mislis da ja odma trzim ovde da postavim pitanje. Smile Iscitao sam ja i druge forume i sajtove ne bi li nasao ono sto me zanima i nasao sam,jer se vrte uglavnom ista pitanja....
Citat
Ja sam rekao kako se uci, i par ljudi je poslusalo i danas gotovo da i ne vidim njihova pitanja a ko ih i ima, bave se ozbiljnim stvarima.
neces ni moja nadam se.... Smile
Citat
Lepo sam rekao... Joomla je prekomplikovana... moze da radi ako je to tacno ono sto ti treba...
U 99% slucajeva to nije tako.
Nekad je bila najbolji izbor jer je broj ozbiljnih content management sistema bio mali...
Danas ih ima sasvim dovoljno da niko sebe ne mora da muci necim ovakvim, osim ako mu neke opcije koje se ovde javljaju nisu apsolutno neophodne.
sad sam se i ja na primeru uverio da je to tako.Ja sam joomlu instalirao na savet drugara koji radi to sto i ti...ada si potpuno u pravu kada kazes da su posebni sistemi najbolji.Mislim da cu tako  i da uradim.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

I talk.You listen.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
SonyEricsson W200i
stvarno ne znam gde da postavim ovo pitanje, pa oprostite ako je u pogresnoj temi...
evo u cemu je problem:
Instalirao sam SMF 1.1.5, napravio sajt i sve radi u najboljem redu. Zatim htio sam da napravim sajt na Joomli, uploadovao sam Joomlu (1.0.15) i instalirao sve kako valja, i Joomla je radila odlicno. Ali da se ne bi clanovi 2 puta registrovali, kako sam saznao, potreban je SMF-Joomla bridge. Trazio sam bridge za SMF1.1.5-Joomla1.0.15 i nasao neki JSMF 2.0.21. Probao sam da ga ubacim u Joomlu, i dodjem do koraka kada treba da ukucam lokaciju foruma i da izaberem databejz prefix, i kada sve to namjestim ispod mi pise da Joomla i SMF moraju biti instalirani u jednu istu databazu...e sad:
1.Kako mogu da instaliram Joomlu u neku drugu databazu, kada me prilikom instalacije ne pita za nju?
2.Da li mogu da spojim dvije databaze? (Onu gdje je Joomla, sa onom gdje je SMF)
Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Joomla - SMF bridge ne postoji vise zbog kolizije licenci...
Eventualno da se nadje negde stariji zip, ali to prosto ne valja koristiti...

Joomla te prita prilikom instalacije da popunis podatke, popunis i resis problem...
Druge podatke, drugi prefix, kako god hoces...

Postoji mogucnost da rucno spojis baze SMF-a i Joomle, da pregledas delove gde se citaju podaci usera... ali to se ne isplati osim ako nemas mnogo slobodnog vremena i dosta znanja...
Najbezbolnije resenje.. instaliraj Fireboard... odlican je Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

I talk.You listen.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
SonyEricsson W200i
a ne postoji nikakav nacin da se makne registracija na Joomli???
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Pa ne brani ti niko da je ukines...
http://docs.joomla.org/Disabling_user_registration
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.