Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 241490 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Nexus 4
livezila? link?  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Touch Pro
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Nexus 4
mislim da sam nasao taj site ... ali nisam obratio paznju mislio sam da nije to to ... posto nije modul za joomlu ... a trazio sam u extensions ... al dobro Smiley koko vidim moze se iskoristii ali mislio sam da ima tamo vec radjeno za joomlu da se radi o dodatku Wink Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 215
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung Note 3
Ima par nekih koje sam probao, ubacis svoj id ili e-mail ali nisu pokazivali online status. Tako da je livezilla vrh, instalras, uploadujes na sajt i preuzmes java ili script mod koji se ubaci recimo u custom html i eto modula za online podrsku. Cak pokazuje i ko je online na sajtu, ip adrese, sta su kucali u pretrazi sta gledaju.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
Imam dva sajta jedan je sa jednim temletom a drugi ima samo kompnetu sa market u drugom templetu.Sad me zanima da li mogu da tu komponentu sa sve bazom ubacim na ovaj templet.
Nadam se da me je neko razumeo sta zelim.Da prebacim komponentu sa jednog templeta na drugi ali sa svim podacima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Nexus 4
ako sam sad ja dobro razumeo Smiley ... naravno da mozes ... komponenta nije direktno vezana za temu .. ona ce se otvoriti pa otvoriti ... sada ne znam tacno na koju mislis ... i kako funkcionise ... predpostavljam da je virtuemart ... njega sam poceo da gledam nesto ali nisam "izucio" Smiley .. on valjda ima i svoje stilove ... ali naravno da mozes prebaciti samo ...

ne mozes da prebacis celu bazu gde ti je taj sa tim "marketom" ... zato sto ce ti onda nestati podaci od ovog site-a ... trebalo bi da prebacis samo tabele ako se ne varam te komponente ... ili nisam 1oo % siguran da li je samo to ... ali cela baza nije sigurno  Smile  Smile

evo sada sam pogledao nesto sto imam u lokalu ... i npr. komponenta morfeoshow ... ima tablele
Kod:
jos_morfeoshow
jos_morfeoshow_img
jos_morfeoshow_rating

predpostavljam da prebacivanjem tih tabela ... da bi komponenta bila ok na drugom site-u ... nmg odma da isprobavam .. ali ako ti je vazno mogu i ja da vidim da probam pa da ti javim kasnije ... ili jednostavno probaj u localu sam pa vidi ... i naravno ... backup pre svega sto radis Wink  Smile
« Poslednja izmena: 13. Maj 2009, 18:17:11 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nisam sunce da grejem ceo svet

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone 4
Unapred da se zna da sam iščitala svih 96 strana, bookmarkovala sve korisne linkove i došla do spoznaje da je Joomla komplikovana za početnike koji nisu imali iskustva u radu sa njom. Nije mi ništa teško da naučim (skinula sam sva uputstva, tutorijale i kupila MySQL priručnik) ali da vidimo da li će Joomla vršiti posao za ono što meni treba.
Naime, trebam uraditi obimniji sajt, koji treba da sadrži sledeće stvari:
1) Login formu kako za glavnog administratora tako i za članove koji će biti ograničeni na rukovanje određenim delovima (što se koliko sam shvatila može rešiti opcijom User Group)
2) Više galerija slika, gde će određeni članovi moći samo svoje slike da dodaju i brišu (to se isto ograničava kroz User Group ali da li se može baš konkretizovati na određene galerije?)
3) Admin treba da vidi IP adrese članova što, ako sam dobro shvatila može rešiti sa gore pomenutom Livezillom)
4) Mp3 plejer sa izborom više numera
5) Flash file za koji sam shvatila da ne pretstavlja problem
6) Forum koji se u Joomli ustvari zove Fireboard
7) Uz sve to vlasnik sajta želi sam da ažurira neke stvari, samim tim trebam misliti i o tome da to njemu bude prilagodljivo i jednostavno.

Da li za potrebe ovog sajta upotrebljavati Joomlu ili ima neko jednostavnije rešenje?
Nemam nikakvog iskustva sa php-om i sql-om. Naglašavam da mi nije problem angažovati nekog ko će uraditi onaj deo posla koji ja ne znam i da mu to uredno platim. Najbitnije mi je naći idealno rešenje kako bi kliijent bio zadovoljan.

Molim za odgovor
Hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Ako se ne varam, sve moze da se napravi, ali sistem jeste prilicno komplikovan za rukovanje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nisam sunce da grejem ceo svet

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone 4
To smo već konstatovali ali i dalje ne znam da li postoji neko jednostavnije rešenje. Recimo WordPress ili neki drugi CMS sistem?
Neko je ovde napomenuo da je sa Joomle prešao na WordPress jer je jednostavniji pa ako mi može reći da li gore pomenute zahteve mogu ispuniti sa WordPress-om?
Hvala u svakom slučaju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Nexus 4
i ja sam cuo da je wordpress jednostavniji ali sigurno da ne nudi opcija koliko i joomla ... ja sam sto se tice joomle definitivno pocetnik uopste u pogledu web-a ... ali dosta sam citao trazio pricao sa ljudima ...

sve to mozes odraditi sto tebi treba takoreci sa samom joomlom ... galerija imas koliko zelis ... imas i playera ... playere jos nisam koristio ali ima ...
sto se tice foruma ... mozes vrsiti razne integracije ... a fireborard je sada u stvari kunena ... http://extensions.joomla.org/extensions/communication/forum/7256/details

sto se tice php-a i sql-a ... znanje ti takoreci nikakvo ne treba sem ako ne planiras da postanes expert Smile pa da menjas samu joomlu ... pises module i slicno ... uglavnom ... jedino sto treba da znas za pocetak je da napravis bazu ili je export/import zavisi od potreba ... sto sigurno vec znas ... ne bi bilo lose da ako ti vec treba nesto za joomlu ... potrazis na joomla srbija ... velika zajednica ... mozes naci resenej za takoreci svaki svoj problem ... samo postuj pravila njihovog foruma tj ono sto svuda vazi da prvo izlistas dal je vec pisano o istom problemu  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 94 95 97 98 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.