Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 258318 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E65
inace na serveru je uploadovano gde treba ,chmod namesten na 777 baza odradjena i sve je ok...ali ona nece da radi.. hvala ti na savetima:)  do sada sam radila na wapu i razumem se u host.. inace moj hosh je sa php5 i to mi je ok...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Kontaktiraj ih i pitaj zasto ovo ne radi... prosto moguce da je neka funkcija iskljucena... verovatno imaju iskustva, a i duzni su da pomognu Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E65
ok... hvala ti puno Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E65
evo da se pohvalim da sem uspela da je instaliram Smile problem je bio u config fajlu.... ocajnicki potez mi je bio da obrisem njihov originalni fajl i napravim ovi sa istim nazivom ali prazan,,, e u njega mi je instaj automatski ubacio sve parametre.. i radi...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
U sustini ti mozes sama rucno da popunis settings fajl, taj deo intalacije je samo interface za one koji nece da se igraju sa izmenom fajlova...
Nebitno, vazno da si uspela odraditi posao Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E65
popunjavala ja rucno   Smile ali onda nije htelo da radi ... rekoh ti da sve odradim kako treba i nece .. izgleda da je caka u nazivu konfig fajla njihov original naziv je configuration.php-dist    a ja napravila  configuration.php   bez toga dist i instal mi je sam ubacio sve unutra.. ma juuupiiii Smile   e sad cu polako da ucim i da se "igram" sa joomlom... hvala ti jos jednom na korisnim savetima
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple iPhone 6s
Privatne poruke su privilegija redovnih korisnika...

Jos jednom, koristi , nemoj pisati postove za redom, to je protiv Pravila Foruma
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E65
znaci nema pravo da pisem dva posta za redom.. ok.... izvinjavam se... odoh... caos  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Lood 100%

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 123
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung 
@srecica

vidim da si resila problem ali sve jedno. za ubuduce da znas da configuration.php ne postoji pre instalacije Joomla CMS i da ga moras sama napraviti ili pre instalacije, ili prekopirati configuration.php koji dobijes na kraju instalacije. configuration.php-dist je distribucija tog fajla. Najbolje je da pre instalacije otvoris notepad i snimis blanko dokument kao configuration.php pa ga uploadujes u root sajta. U toku instalacije Joomla ce pregaziti taj fajl sa ispravnim.
IP sačuvana
social share
When you assume, you make an ass out of u and me.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung S7220
Znaci lupam glavom cijeli dan...

RokNewsRotator
Module Configuration
You can choose to use an installable module for the RokNewsRotator. The settings are accessible from the following path Admin > Modules > Site Modules > RokNewsRotator . Setup is as follows:-

* Module Mode: Choose which content type is loaded, whether that be Content Items, Static Content Items, Both or Frontpage Only
    * Link Title: Select if you want your titles to link to the article or not
    * Link Images: Select if you want the images to link to the article or not
    * Frontpage Items: This option controls whether frontpage items are shown
    * Count: Enter the value of how many articles you wish to have in the module
    * Category: Controls the category where the content is loaded from
    * Section: Controls the section where the content is loaded from
    * Include Mootools JS Library: Set to no unless using a template which doesn't have mootools already being called
    * Read More Label: The text placed in the read more button
    * Transition Duration: The time taken for the transition between articles in ms
    * Delay Length: The time taken for a transition to occur
    * Show Image Corners: If set to yes produces rounded cornered images, default is square
    * AutoPlay Rotator: Sets the module to automatically change articles or stay static for user input
    * Preview Length: Set a value to choose how many characters are shown as a preview of the full article

If you wish to place inside a Static Content Item, follow the instructions below:-

1. Navigate to Admin > Site > Template Manager > Module Positions
   2. Find an empty field and input rotator and save
   3. Navigate to Admin > Modules > Site Modules > RokNewsRotator
   4. Assign the module to the rotator position
   5. Create your static content item
   6. Insert the following syntax {mosloadposition rotator} into the content item (use {loadposition rotator} for Joomla 1.5)

The static content will now load the module

All you need to do now is to create some content items which are assigned to the category/section you chose in the module settings. In the content item, you will need to use the following syntax to load the image with the correct styling. The code is content editor HTML mode friendly.

<!--IMAGE image_path IMAGE-->

An example is as follows

<!--IMAGE images/stories/lego/rotator-3.jpg IMAGE-->

Place the image code at the top of your content item and write your content after it.

to je jedino uputstvo...

Ne znam kako da ubacim fotografije da se smjenjuju, sve sam pokusavao...

News rotator izgleda ovako:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Clipboard01.jpg
(88.84 KB, 930x339)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.156 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.