Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 241411 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Namesti permisije foldera gde se uploaduju slike na 777  Smile To sve ti se dešava je plugin nije u stanju da ubaci sliku u predvidjeni folder!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
Namesti permisije foldera gde se uploaduju slike na 777  Smile To sve ti se dešava je plugin nije u stanju da ubaci sliku u predvidjeni folder!!!
Nije ni to.Kad otvorim clanak on vidi normalno sliku ali je ne vidi u modulu.Ima li neki slican modul....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nije ni to.Kad otvorim clanak on vidi normalno sliku ali je ne vidi u modulu.Ima li neki slican modul....
To što se u članku vidi slika onda rešava sve ostale dileme - slika je uploadovana dakle na server (permisije foldera su u tom slučaju OK) i putanja u skriptu koji generiše stranicu mora da je OK, čim je prikazuje. Slika nedostaje na index strani ako dobro kapiram? Onda je ili modul u konfliktu sa nekim drugim, ili tema koju koristiš ima grešku u kodu index strane. Proveri...
I proveri da li na index strani treba da bude baš ta slika ili njen thumbnail? Ako je Thumbnail, pogledaj preko FTP-a da li je i on generisan u folderu na serveru.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2009, 10:10:28 od LazniCarScepanM »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
To što se u članku vidi slika onda rešava sve ostale dileme - slika je uploadovana dakle na server (permisije foldera su u tom slučaju OK) i putanja u skriptu koji generiše stranicu mora da je OK, čim je prikazuje. Slika nedostaje na index strani ako dobro kapiram? Onda je ili modul u konfliktu sa nekim drugim, ili tema koju koristiš ima grešku u kodu index strane. Proveri...
I proveri da li na index strani treba da bude baš ta slika ili njen thumbnail? Ako je Thumbnail, pogledaj preko FTP-a da li je i on generisan u folderu na serveru.
Sada mi tek pravi darmar.Sad nece uopset sliku da mi stavi to jest stavi je on ali kad treba da je vidim na sajtu on nesto zabrlja.Moguce da je neki mod sa nekim u svadji Smile ili je nesto do teme.Gledao sam u folderu i nema umanjene slike.A instaliaro sam nekoliko plugina za to.Moguce da oni prave djumbus
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Sada mi tek pravi darmar.Sad nece uopset sliku da mi stavi to jest stavi je on ali kad treba da je vidim na sajtu on nesto zabrlja.
Šta si to uradio pa sad tek ništa ne radi?   Smile Od onog "proveri" nije moglo ništa da se zabrlja  Smile
Moguce da je neki mod sa nekim u svadji Smile ili je nesto do teme.Gledao sam u folderu i nema umanjene slike.A instaliaro sam nekoliko plugina za to.Moguce da oni prave djumbus
Svaki od modova koji pakuju slike u neki folder, prave thumbnail tih slika, resize itd očekuju da im je dodeljen neki folder za to, i taj folder mora da ima odredjene permisije. Ako je to folder samo za slike, stavi mu slobodno 777 - ne može ništa da se desi Wink Kažeš da umanjene slike nema u folderu?! Logično, inače bi je prikazao na index strani - to sam i mislio! Znači: ili permisija folder ne dozvoljava pluginu da napravi i uskladišti umanjenu sliku, ili sam plugin ne funkcioniše iz nekog razloga ... npr. nisi uradio njegov settings (ako ga ima) ili se kolje sa drugim pluginovima. Sve sam ti opcije dao. Probaj jedno po jedno, samo ti možeš da vidiš šta je, a na dobrom si putu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Ja sam početnik, pa se unapred izvinjavam ako je moje pitanje "glupo".   Već 15 dana pokušavam da uploadujem na Verat sajt urađen na lokalu u Joomli 1.  5.  10 uz pomoć WampServera 2.  0.   Sajt na lokalu funkcioniše.  
Prvo sam napravio export baze iz phpMyAdmina i importovao je na server uz pomoć HeidiSQL (na preporuku podrške na Veratu).   Nisam dobio poruku da je došlo do greške.  
Zatim sam uploadovao sajt uz pomoć Total Commandera.   I to je prošlo bez grešaka.  
Potom sam konfigurisao configuration.  php.  
Citat
<?php
class JConfig {
   var $offline = '0';
   var $editor = 'tinymce';
   var $list_limit = '20';
   var $helpurl = 'hxxp:|| help.  joomla.  org';
   var $debug = '0';
   var $debug_lang = '0';
   var $sef = '1';
   var $sef_rewrite = '0';
   var $sef_suffix = '0';
   var $feed_limit = '10';
   var $feed_email = 'author';
   var $secret = 'wbtjtCbM0at49ABi';
   var $gzip = '0';
   var $error_reporting = '-1';
   var $xmlrpc_server = '0';
   var $log_path = 'www.  imesajta.  rs/logs';
   var $tmp_path = 'www.  imesajta.  rs/tmp';
   var $live_site = '';
   var $force_ssl = '0';
   var $offset = '1';
   var $caching = '0';
   var $cachetime = '15';
   var $cache_handler = 'file';
   var $memcache_settings = array();
   var $ftp_enable = '1';
   var $ftp_host = 'www.  imesajta.  rs';
   var $ftp_port = '21';
   var $ftp_user = 'dobio od Verata';
   var $ftp_pass = 'dobio od Verata';
   var $ftp_root = 'www';
   var $dbtype = 'mysql';
   var $host = 'mydb.  imesajta.  rs';
   var $user = 'dobio od Verata';
   var $pass = 'dobio od Verata';
   var $db = 'dobio od Verata';
   var $dbprefix = 'jos_';
   var $mailer = 'mail';
   var $mailfrom = 'mail@imesajta.  rs';
   var $fromname = 'kontakt';
   var $sendmail = '/usr/sbin/sendmail';
   var $smtpauth = '0';
   var $smtpuser = '';
   var $smtppass = '';
   var $smtphost = 'localhost';
   var $MetaAuthor = '1';
   var $MetaTitle = '1';
   var $lifetime = '15';
   var $session_handler = 'database';
   var $password = '';
   var $sitename = 'imesajta';
   var $MetaDesc = 'imesajta';
   var $MetaKeys = 'kljucne reci';
   var $offline_message = 'Sajt trenutno nije u funkciji.   Molimo pokušajte kasnije.  ';
}
?>
Kad sam pokušao da vidim sajt dobio sam poruku:
Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
Nakon toga zvao sam podršku, čovek je 20-ak minuta kontrolisao šta sam uradio i nije pronašao grešku.  
Preporučio mi je da ponovo uploadujem sajt, zbog moguće greške prilikom uploada.   Probao dva puta i opet isto.  
Pročitao sam više ne znam koliko postova o navedenoj grešci, ali ne nađoh pomoć.  
Može li neko da mi pomogne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Ako si u config fajlovima upisao pravilno podatke, problem je negde drugo...
Probaj uraditi export i import u lokalu... ako radi... uradi ponovo export i posalji im zipovanu bazu da je oni importuju...
Ako i dalje nece, probaj neki drugi hosting... bar testa radi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 490
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Zar nije logičnije bilo da prvo uploaduješ sajt, pa ga pokreneš, pa tek onda uvezeš bckp baze iz lokala???  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Nexus 4
pa kako da ga pokrene bez baze?
ako mislis na instalaciju ... sto bi instalirao kada ima sve gotovo? dovoljno je da uploaduje file-ove i bazu ... poveze i svi mirni ...

uradio vise puta istim redom ... import baze ... zatim file-ovi .. config obicno sredim u lokalu pa zatim ubacim gotov ... i sve radi ... cak i na freehostia-i ... tako da nije do toga problem  Smile zar ne  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jun 2009, 17:23:15 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

P.F.C. - Grobari Jug

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2323
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung S5600
sad malopre da pristupim mom sajtu izbacuje mi ovo....da li je neko hakova..ne mogu ni u administrator panel da udjem
jel zna neko kako da sredim ovo

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.JPG
(94.08 KB, 1024x768)
2.JPG
(53.89 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.163 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.