Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Houston,we have a problem" - Jugoslovenski svemirski program!!!  (Pročitano 27865 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
batice,samo da znaju koliko je to realno.
Jos pre 30-35 godina i vise se pricalo da imamo A bombu. Sta mislite otkud onolika frka bila posle oko instituta u Vinci ? Samo vrh ledenog brega.

Atomsku bombu,koliko ja znam,na osnovu clanaka i tekstova,nismo imali.Ali smo imali dovoljno znanja i sredstava da je napravimo.I to i jeste bio plan na kome se radilo,u dva navrata.

Pa,Vinca,Rudjer i Josef Stefan su i napravljeni u tu svrhu.

A pre pa nedelja sam cuo,od coveka koji radi na Tehnoloskom fakultetu,da smo mi 80ih bili jedna od svega par zemalja koja je pravila uredjaje za nocno osmatranje.

Ocu da kazem da,iako svi mi danas zivimo u ovom nekom ubedjenju "najgori smo,uvek bili i uvek cemo biti",uspesno implementiranom od strane osoba slicnih Stanislavu,koje ce rado da seru,ali prstom ne mrdaju;i da Jugoslavija ipak nije imala takve tajne kakve imaju Amerika ili Rusija;ispostavlja se da ipak ima tu mnogo toga sto mi ne znamo i sto tek treba da se otkrije.

Doduse,ovo za svemirski program je ocigledno izmisljotina(zavidim tim ljudima koji imaju toliko slobodnog vremena da mogu da ga trace na pravljenje laznih dokumentaraca),ali kazem za ostalo,sto je zaista postojalo - ima tu jos stosta.
« Poslednja izmena: 11. Jan 2012, 00:57:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Ma ko zna. ne bih da razvijam teorije zavere ... ali, jbm li ga. Takva bila prica poodavno. I to sa visih nivoa. Sada da li je samo buva za dizanje morala ... sta znam. Ali kazem nikad' se ne zna.

Citat
A pre samo par dana sam cuo,od coveka koji radi na Tehnoloskom fakultetu,da smo mi 80ih bili jedna od svega par zemalja koja je pravila uredjaje za nocno osmatranje.
Znam za to. To je iz tog vremena. Slovenci, valjda bese Iskra, su imali najbolje laserske nisane, daljinometre ... ali ode sve u ...
« Poslednja izmena: 11. Jan 2012, 00:57:52 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ma ko zna. ne bih da razvijam teorije zavere ... ali, jbm li ga. Takva bila prica poodavno.

Pa,nije teorija zavere,covece.To je jos jedan od trendova koji je danas nametnut - a neko pocne da misli svojom glavom,ili cita,saznaje,razmislja,zakljucuje... odmah bude proglasen teoreticarem zavere,i to onom vrstom koja prica o cemu god stigne.To i jeste fora - napravis masu toliko tupavom da svako ko misli postane vanzemaljac.i bude etiketiran tako.

Tako su isto neki lupali da sam i ja teoreticar zavere kad sam rekao krajem februara da ce za tri nedelje poceti "oslobadjanje Libije",pa na kraju tako i bi,a oni samo podvise rep.

Jednomrecju - kad covek nesto zna,neka prica.I Haksli,Zamjatinov i Orvel su verovatno u svoje vreme smatrani "teoreticarima zavere",pa danas svi placu za njima kad vide u kakvom svetu zivimo-u svetu koji su oni predvideli.
Znam za to. To je iz tog vremena. Slovenci, valjda bese Iskra, su imali najbolje laserske nisane, daljinometre ... ali ode sve u ...

Da,ali je deo projekta,odnosno optika,razvijana ovde.I to valjda u kasarni u Zemunu,gde i dan danas stoji taj neki (kao) bunker gde su testirali sociva i stakla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Jasno mi je o cemu pricas.  Smile

Da, bilo je i u Zemunu. Imas pravo. Na njih sam zaboravio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Sve je moguce ...
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Samo jos da dodam,vezano za tu pricu o neverici i skepticizmu - Haunebu leteci tanjiri. Nekada su verovatno bili smatrani izmisljotinama ili salama,a mi danas vrlo dobro znamo da su postojali.Cak i da su leteli.Ne onako kako su nacisti planirali(malo gore-dole,napred-nazad),ali su leteli.I upravo zahvaljujuci njima Ameri danas imaju neke tehnologije.
A da kazes nekom obicnom tipu za to pre 50 godina,odmah bi te ismejao.Dok bi neki aeronauticar,verovatno prvo dobro saslusao i promislio pre nego sto bi ista rekao,jer covek zna koliko ne zna,ali i sta je sve moguce.

Isto pricam i za religiju,odnosno one koji ista tvrde za nju.Ej,bre,pa ne mogu jos beskonacnost da pojme,jedan Njutnov zakon ne mogu da ti kazu,a opet bi svima da sole pamet i dokazuju nedokazivo.

Inace,vezano za Jugu - na kraju krajeva,taj nuklearni program i nije nesto nepojmljivo i nedostizno.Jel Imala reaktore? Jeste. Jel imala tehnologije? Jeste. Jel imala materijale?Osoblje? Jeste. Molim lepo.Stavi se sve na papir,i postane jasno.Nije to nista nedostizno.Zato sam ja u pocetku i "dao priliku" ovoj prici o svemirskom programu,pa posle,kad sam zasao u detalje,shvatio da je to ipak vec izmisljanje.

Mislim,ne pisem konkretno tebi,nego dodajem na prosli post,da vide sve neverne Tome i pametnjakovici,pre nego sto pocnu sa pametnim pitanjima i filozofijama vezanim za nuklearni program.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Haunebu leteci tanjiri
BMW im pravio motore.

Citat
pa ne mogu jos beskonacnost da pojme
Kruznica, lako pojmljivo Smiley

Citat
jedan Njutnov zakon ne mogu da ti kazu
Ima ih 3 Smiley

Ne vristi odmah. Smiley Jasno mi je sta pricas.  Smile  Polako, tupio sam i tupio i sta? Pusti, vreme donese na kraju ono sta treba.  Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2012, 01:37:48 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
neka desavanja su opisana i u narodnim pesmama.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
@light -  Smile  Smile

neka desavanja su opisana i u narodnim pesmama.

care!  Smile Smile Smile

Sa YT : Masinka zivela ti nama jos 200 godina. Futuristicna zena,svaka cast

« Poslednja izmena: 11. Jan 2012, 01:58:27 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
sto rece jovo kapicic "Srbi su imali sve, a ostali nista !"    Smile
nek crknu dušmani.   
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.