Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:54:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hosting Problem  (Pročitano 901 puta)
13. Dec 2009, 23:47:46
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 50
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Danas mi je suspendovan nalog kod jednog hosta, receno mi je da previse opterecujem server.

Please optimize your mysql queries, so that it does not cause heavy load to the server.
Else we may need to suspend it again.

Ima li neko predlog sta da radim ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Da optimizujes sajt ili ga preselis negde, kao sto pise.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 50
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Da ali kako ?  U pitanju je PhpBB forum, 1500-2000  unikatnih poseta dnevno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Verovatno si ubacivao modove razne... ako nisi, onda prosto host ne valja...
U svakom slucaju, trazi drugi.. a ako si modovao forum, nadji dobrog programera da pregleda i pokusa optimizovati.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
da se nadovezem na ovaj problem ... nesto me interesuje

ukoliko je sve ok ... znaci recimo neki cms ili forum ... sveze instaliran ... bez ikakvih modifikacija i slcino ...

imamo dovoljno bandwidtha ...

da li ce on raditi ok i kako treba i na 500 ... 5000 ... 50.000 korisnika dnevno?

ili ce sa brojem korisnika doci i problem gore i ako je sve ok ...

a drugo pitanje je ... da ne bi dolazilo do ovog problema sa sopstveno projektovanom bazom i sajtom koji ce je koristiti ... da li treba stvarno biti dobar programer ili unajmiti istog ... tacnije da li je potrebno to stvarno dobro uraditi ...
za neku manju bazu i ne neke zahtevne funkcije ... ali na velikom broju korisnika ...

tj sta najcesce prouzrokuje ove probleme ... velicina, broj zahteva, na sta obratiti paznju  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
CMS je kao auto.
Svaki radi posao, ali postoji mnogo vrsta da bi korisnici mogli da ih prilagode svojim specificnim potrebama, pa cak i tada, oni posebno zahtevni moraju ici dalje sto se podesavanja tice nego sto to omogucava fabrika..
Jedan tip ako mislis da se vozikas po gradu, jedan ako moras da se parkiras u centru, jedan za duge relacije, jedan za hladnu, jedan za toplu klimu, jedan za sumu, jedan za led....

Dakle... postoji mnogo nacina da se optimizuje koji se koriste u zavisnosti od toga sta ti tacno treba...
Od toga da kod bude dobar i da sam po sebi radi brzo... do toga da su svi upiti za bazu optimizovani (zahteva testiranje posto teorijska resenja mogu biti ok, ali ne moraju biti stvarno najbolja)... do kesiranja kroz memcached, keshiranja na nivou php-a... upotrebe odvojenog static webservera za serviranje statickih sadrzaja... slika, css-a i sl...

Vecina stvari out of the box - u principu funkcionise ok...
I komunizam u principu funkcionise ok...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
hehehehe koja poredjenja Smile  Smile

sve u svemu za to sto sam planirao ... izgleda da sam najebo ko zuti sto se kaze Smile ... jeste da imam zelju da ucim i radim kolko god mogu (fizicki Smile ) ... al tesko da sve to mogu do tad kad sam mislio da bude gotovo Smiley ...
videcu mozda cak i koliko se isplati unajmiti nekog za to sto ne mogu sam i kolko bi me to "zadovoljstvo" ili nezadovoljstvo kostalo ...

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Sve te stvari mogu se raditi i u hodu kada situacija zahteva... pozeljno je ipak da osnova bude dobra...

SMF ima recimo dosta korektne sisteme cachiranja...
Wordpress takodje ima dosta dobrih mogucnosti optimizacije...

Ako te zanima tako nesto, sednes pa malo istrazujes po zvanicnim sajtovima... koji veliki sajtovi koriste... onda na njima potrazis kakve su probleme imali tj da li su ih imali.. ako postoji mogucnost, pitas direktno kakva su iskustva i sl... moze covek dosta da sazna Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
LG Nexus 4
pogeldacu gde god mogu Smiley eo vec sam uzeo nesto sad cistoinformativno da procitam o pojmovima koje si spomenuo iznad ...

radi se o tome da ovo sto hocu nema takoreci veze ni sa jednim cms-om ... niti je nalik tome ... vec mora od 0 ...pa me je interesovalo uopste optimizovanje zbog problema sa serverom ... pa kad sam video temu reko ajd da pitam o cemu se kod toga vodi racuna... al mozda moze i da se vidi kako rade ti cms-ovi ... samo prvo da vidim o cemu se uopste radi hehe 

u ovom slucaju korisnici ce konstanto upisivati neke vrednosti u bazu ... a kasnije to porediti sa drugim vrednostima ... i rezultati skladistiti ili ispisivati negde ... ne znam ni sam kako ce jos sve biti ... ali predpostavio sam da zbog velikog broja upita (koji ocekujem) mogu imati problema sa host-om ... pa da to u startu sprecim a ne kao sve to lepo radi pa kad prebacim na host ... suspendovan posle 2 dana jer u sustini ne valja heheh

ima jos vremena ... i da se to razradi i da ucim ... pa cemo videti sta bude ... ocekujem to negde u prvoj polovini 2010 pa kad bude bude ... a do tada ko zna sta ce biti  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:54:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Hosting

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.