Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 12:51:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Homer Simpson - lik i delo  (Pročitano 37234 puta)
Ucesnik diskusija

Tko lezi ne bezi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 120
Zastava Београд
mob
Samsung i3
Ja na hard disku imam 15-20 epizoda serije "Simpsonovi" solidnog kvaliteta.Najvise volim da legnem, ukljucim WMP i u cugu odgledam sve serije (ili bar vecinu).Nazalast, ne posedujem omiljenu epizodu, a to je ona kada Pomocnik Bob izlazi iz zatvora sa namerom da ubije Barta pa FBI celu porodicu ukljucuje u onaj program "zasticeni svedok" (ili tako nekako).Ona scena kada agenti FBI objasnjavaju Homeru da vise nije Homer Simpson, nego Homer Tompson ce mi sigurno ostati u vecnom secanju.Sigurno najsmesnija scena u celom serijalu.Dobra je i ona kada ga agent Skali prikaci na detektor lazi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
ZASTO JE HOMER NAJBOLJI TATA NA SVIJETU

On je glava vrlo cudne orodice, cesto pije, lijen je i predebeo - napao ga je cak i bivsi americki predsjednik George Bush. No dr. Kris Jozajtis, predavac studija religije i filma na Sveucilistu Sterling u Engleskoj, potice ucitelje da koriste Homera Simpsona kao primjer djeci.

Kris, i sam otac cetvero djece, u britanskom Mirroru objasnjava kako i zasto Homer i njegov odnos prema porodici pozitivno uticu na djecu.

Homer Simpson je odlican otac svoje troje djece. Dok nasa djeca rastu u svijetu gdje su privid i slika sve, Homer je upravo suprotnost toj povrsnosti.

Njega ne brine kako izgleda niti sto ljudi misle o njemu - on samo brine o svojoj porodici trudi se da radi dobro.

Na primjer, u jednoj epizodi mali Bart dolazi doma placuci jer nema sve te PS igrice koje imaju njegovi prijatelji. Mnogi roditelji odmah bi shvatili poruku. No, umjesto da Bartu kupi skupe igrice i na taj nacin kupi i sebi mirnu savjest, Homer je sinu pruzio zafrkanciju, smijeh i glupiranje. Radeci to, Homer je sinu poklonio ono sto djeci najvise treba - vrijeme i paznja. Takoder je svoju djecu naucio da u zivotu ima vrednijih stvari od materijalnih dobara.

Homer, koji radi u nuklearnoj elektrani, uci svoju djecu da ne brinu puno o tome sto drugi misle o njima. On ustrajava na svom putu unatoc velikom pritisku okoline. U jednoj epizodi preskace nedjeljnju misu i zabavlja se kao nikada u zivotu, dok njegova zena Marge, uplasena za njegovu dusu, moli za njega.

Nakon toga, Homer vidi Boga u snu i kaze mu: "Ja sam dobar covjek i brinem se za svoju djecu - zasto moram ici u crkvu da mi kazu da cu ici u pakao?"

Bog se slozi s Homerom i kaze: "Tu imas pravo."

Homer je dokazao da se moze biti dobar iako se ne ide u crkvu.

Svojoj djeci - Bartu, Lisi i Maggie - Homer cijelo vrijeme pokazuje kako je ispravno slijediti svoje srce.

Politicari, moralni cistunci i kvaziintelektualci cesto su optuzivali Homerovu obitelj kao poremecenu. Takvo misljenje se najvecim dijelom zasnivalo na Bartovoj neposlusnosti i Homerovoj ljubavi prema pivu i televiziji. No upravo to sto Homerova obitelj nije savrsena cini je toliko utjecajnom na djecu.

Simposonovi su obitelj sa stvarnim problemima koje imamo svi mi. I, bas kao i svi mi, oni ih pokusavaju rijesiti.

Homer brine za probleme svoje djece koliko god oni bili nevazni, sto bi svaki pravi roditelj trebao ciniti.

U jednoj epizodi Lisa nije dobila zeljenu ulogu u skolskoj priredbi, a Homer joj pomaze da shvati kako su sve uloge vazne, bez obzira koliko male bile.

To je zapravo pravi zivot i treba uciti djecu da postuju cinjenicu da svi imamo svoju ulogu u zivotu, bila ona velika ili mala.

Unutar Homerove obitelji postoji jaka komunikacija, a to je nesto sto nedostaje modernoj obitelji. Oni jedu zajedno, pricaju i cesto se smiju. To su socijalne prigode koje cesto nedostaju u danasnjim obiteljima, u kojima svatko trci za vremenom kako bi ispunio svoj dnevni raspored.

Homer je odlican otac jer ce uciniti sve za svoju obitelj. I sto je najvaznije - Bart, Lisa i Maggie to znaju.

U jednoj epizodi Homera i Marge optuzuju da nisu sposobni imati djecu jer su otisli u toplice, a djecu su ostavili na cuvanje djedu. Na kraju im oduzimaju djecu i smjestaju ih kod njihovih susjeda, novopecenih krscana Flandersa. Homer si predbacuje da je los otac i odlazi pohadati roditeljski tecaj. U zbrci koja nakon toga slijedi on slucajno postaje baptist. Bit epizode je u tome da su Homer i Marge spremni na sve kako bi vratili svoju djecu i djeca ih zbog toga vole.

Bart i Lisa shvacaju da njihovi roditelji nisu dovoljno obrazovani da bi imali sve odgovore na njihova pitanja. No Homer i Marge ne skrivaju da nesto ne znaju. Ta iskrenost, toliko vazna u dobrom odnosu izmedu roditelja i djece, pruza Homeru mogucnost da zadrzi postovanje djece, cak i kada ispada prilicno glup. U jednoj epizodi Homer priznaje Lisi da nema pojma o matematici, a Lisa je odusevljena sto on prihvaca njenu pomoc pri kladenju u nogometu. Lisa se nakon toga osjecala ispunjenom i zeljenom.

Homer ne mora biti tiranin u svom domu da bi zadobio postovanje. Svi bi roditelji trebali uciti od Homera, o njegovoj sposobnosti da svoju djecu kontrolira, a da se pritom ne dere na njih niti ih podmicuje. Homer ocigledno nije bas najbistriji lik, no on je odlican tata jer se trudi i stalo mu je da shvati tko su njegova djeca i zasto rade to sto rade.

Kada se Bart napio, susjedi su bili uzasnuti. No Homer je prepoznao sebe u Bartovu cinu i znao je da je to samo nezgoda. On ne zuri s osudivanjem, a da prije ne promisli kako bi on sam djelovao da ima toliko godina i da se nade u takvoj siutaciji.

Homer je i otac od akcije. On ce vrlo brzo uzeti u ruke Maggie kada place i nahraniti je iz bocice.

Obzirom da je muskarac, normalno je da ce dosta stvari raditi zajedno s Bartom, npr. gledati baseball utakmice. Zbog toga ne mora preskociti mentalne barijere da bi se igrao s Lisom, koja se ponekad osjeca zapostavljenom. Ona je pametna i samostalna klinka, ali svejedno treba ocevu paznju. Zato on cesto cavrlja s njom, a isao je i na koncerte da ju cuje kako svira saksofon.

Homer pokazuje kao sva djeca trebaju dobivati istu kolicinu paznje od svojih roditelja ako zelimo da se razviju u potpune osobe.

Iz toga mozemo svi puno nauciti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 10
mob
Samsung E700
Xexexexe obozavam Homera i ono njegovo "do"(ili kako vec ne znam ni moze li se to napisati  Smile )Imam dosta epizoda Simpsona snimljeno al omiljena mi je ona kad onaj njihov pas Santa's little helper nadje curu pa kad dobiju 25 kucica xaxaaxa nema sta Simpsoni su super Smile
IP sačuvana
social share
Don't be afraid to be you.
Svijet je pun budala koji misle da je svijet pun budala.
Love is where you find it.
Smile   Smile   Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10596
Zastava Beograd
Meni su najbolje epizode kada Homer upadne u Tron i ona sa Skali i Molderom.
-We will ask you simple yes or no questions, do you understand?
-Yes! (detektor lazi zapishti i eksplodira)

Ona dva linka sto ste dali na prethodnoj strani ne rade.
IP sačuvana
social share
And from that day forward, anytime a bunch of animals are together in one place it's called a ZOO...  Unless it's a farm!

Le gâteau est un mensonge
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Pa vidiš da je postavljeno još u februaru!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10596
Zastava Beograd
Nisam obracao paznju na to. BTW Prekjuce sam otkrio da moja profesorka francuskog obozava Simpsonove (zena je najveci lik, inace).
IP sačuvana
social share
And from that day forward, anytime a bunch of animals are together in one place it's called a ZOO...  Unless it's a farm!

Le gâteau est un mensonge

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
mob
HTC One X
Homer protiv vanzemaljaca:
"Nemojte da me pojedete! Imam zenu i decu... pojedite njih!"

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
I meni je to Homerova najsmesnija recenica Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 77
Hey peoples... Smiley
nadjoh na netu epizode Simpsonovih za download (mnogo epizoda), odusevio sam se, pa reko da podelim sa vama:
http://www.yourmp3.net/index3.html?find.php?Cat=24&Page=11

ima svega tu, cak i neke epizode South parka...

ako se desi da link ne radi jednostavno idite na yourmp3.net pa poksajte da nadjete.
Takodje sto se tice mp3... ma super sajt!

pozzz Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgubljeno je samo ono cega smo se odrekli...

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 28108
mob
SonyEricsson X10 Mini Pro

Znachi, ludi su!! Legende Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 12:51:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.