Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hocu da zapocnem forum / sajt / portal - Sta mi preporucujete?  (Pročitano 351989 puta)
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22023
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Citat
MySQL baze su mi potrebne za instalaciju ovih portala, foruma, blogova? tj. cini mi se da ima nekakve veze sa registracijom korisnika jel?

Ukratko...da!

Citat
šta su mi poddomeni, parkirani domeni i dodatni domeni?

Poddomen je dodatni sadrzaj koji zelis da stavis uz svoj glavni domen.
Imas recimo domen tvojdomen.com i zelis da imas dodatno i forum, blog, shop...koji bi se zvao forum.tvojdomen.com (blog.tvojdomen.com, shop.tvojdomen.com)...to je poddomen.

Addon domen je mesto koje na odredjenom hosting account koji imas zakupljenom dozvoljava da osim glavnog sajta koji bi postavio, postavis i jos jedan, sasvim razlicit sajt.
Recimo, ti imas domen tvojdomen.com i tvoj brat ima svoj domen bratovdomen.com, ako imas hosting acount koji pruza mogucnost kreiranja addon domena, onda na taj account mozes postaviti oba sajta, bez da zakupljujes dodatni hosting za brata, cime smanjujes troskove na godisnjem nivou.
Sa obzirom da je taj account koji si postavio u onom linku single domain...na njega ne mozes postaviti dva razlicita sajta.

Parkirni domeni su domeni koje podesis tako da otvaraju jedan sajt.
Imas jedan sajt, ali imas vise domena (tvojdomen.com, tvojdomen.rs, tvojdomen.co.rs, tvojdomen.me...) i ne zelis da za svaki postavljas i pravis razliciti sajt, vec ce svi da otvaraju isti sajt.
Jedan od njih postavljas kao glavni, noseci domen, uploadujes sadrzaj, i ostaje parkiras da otvaraju isti taj sadrzaj.

Prostor na disku zavisi od toga sta planiras da radis i koliko mislis da se vremenom siris.
Ukoliko sajt dobro optimizujes, dovoljno ti je i 100MB za pocetak, ali uvek racunaj da je prostor nesto sto se trosi.
Slike, avatari, baza, mailovi, sadrzaj...sve to zauzima prostor.
Mada, gde god da odes, kod kojeg god provajdera, prosirenje paketa na veci je moguce u svakom momentu uz doplatu, ako ti bude trebalo.

Protok, isto zavisi od samog sajta, ali ovaj put vise od poseta i od toga sta ce se nalaziti na njemu.
Niko ti nece dati unlimited bandwith, to je nemoguce, ili i ako ti ga daju, ogranicice te time da mozes postaviti samo jedan sajt i onda racunaju da s tim jednim sajtom ti ne mozes potrositi preveliku kolicinu protoka.
Primer jednog od clanova koji je uradio sajt za jednu domacu poznatu grupu: postavili su novi album za free download i u tri dana potrosili 200GB protoka, sto normalan, klasican sajt ne potrosi u par meseci...
Zato kazem da i to varira i da je za potrebe nekog obicnog korisnika/sajta protok od 100-200GB na mesecnom nivou sasvim ok cifra.

Eto...
« Poslednja izmena: 09. Maj 2013, 00:23:40 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ko bi reko da nisam normalan?? 0_o

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 
a recimo kad pravim posebno portal a posebno forum i hoću da se korisnici samo jednom registruju moram li da otvaram dvije mysql baze pa da ih nekako povezujem ili sve to uz pomoć nekih trikova i skripti i plaginova može da se poveže?

ne zamjerite na ovoliko pitanja, sad onako se okvirno raspitujem, a detaljno ću proučiti te tutorijale kad zakupim hosting.ovo mi je dođe samo kao uvod. vec razradjujem ideju o sadržaju. forum nisam planirao da otvaram, nego ga radi primjera spomenuh gore.
« Poslednja izmena: 09. Maj 2013, 02:26:58 od Al3k5aNd4R »
IP sačuvana
social share

| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
LG Nexus 4
Bolje pre kupovine hostinga prouči sve, jer dok proučiš posle doći će vreme za obnovu Smile

Za protal i forum, ranije su postojali razni bridge-vi kako su ih zvali i služili su upravo tome što si opisao.
Kakva je sada situacija ne znam.

Generalno mora biti u jednoj bazi, a ne bitno koja će sve skripta vući, jer kad vidi da je ulogovan to je to.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
SonyEricsson k310i
Pozdrav, imam muku sta uraditi pa reko da pitam ovde. Do skoro sam radio stvari u joomli jer sam radio uglavnom  prodavnice u virtuemart-u. Sada sam zeleo uraditi  neki sajt koji bi imao dosta tekstova, citaj vesti, za zadatu temu. U pitanju su sauto gume, ali sam zeleo da pored toga imam mogucnosti da  posetioci postavljaju oglase za prodaju felni, guma i slicnih stavri. Milio sam da to u wordpressu odradim ali me muci koji plugin i sta sta stavim.
Znaci sta da uradim joomlu i neki dodatak, ali se uglavnom placaju, ili wordpress+ nesto sto ja ne znam sta ili nesto trece?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
http://wordpress.org/plugins/business-directory-plugin/

Možda nešto ovako?

Možda bi mogao i kroz sam wp, mada bi zahtevalo dosta rada i ispravki, tako da ti to ne bi preporučljivo. Ali ako te zanima, možeš početi ozbiljnije da učiš wp, pa da rešavaš problem po problem.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
SonyEricsson k310i
Jesi li mozda mislio da pomocu prilagodjenih polja i wordpress-a uradim tako nesto?
Razmisljao sam se ja o tome ali ne znam koliko bi se u tome snasli oni koji bi trebali oglase da postavljaju. Da malo detaljnije opisem sta bi zelo da uradim. Sajt se radi za moju vulkanizersku radnju,  Smile, da radim i kao vulkanizer. Cesto ljudi dolaze da nam nude felne i gume da od njih odkupimo kao i oni koji zele da kupe od nas odredjne gume i filne. Kada bi ja skupljao sve sto oni donesu u radnju kao i sve sto oni traze bio bi veci od samog bubanj potoka. Zato zelim da na sajtu radnje stavim mogucnost da oni sami ubacuju potraznju kao i ponudu. Toga dosta ima na kupujem prodajem i tamo ih vec saljem ali dosta njih nije nikada ni cula za taj sajt tako da ja imam dosta prostora da to uradim u sklopu sajta radnje. Tako bi ja umesto onoga sto  mi ljude nude za radnju imao na netu   i svima dobro, nadam se. Zato ja zelim da uradim nesto sto ce ljudima koji nemaju ama bas veze sa internetom da olaksam da postavljaju oglse a ne da ja to radim umesto njih jer sam onda tek u problemu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
Može i tako, ali zaista ima dosta posla. Ti moraš mnogo svog da pišeš.
Skoro je drugar radio nešto slično, tj. poenta je ista, korisnik upisuje podatke, koji se kasnije negde prikazuju, kroz wordpress, neverovatno je bilo zahtevno, a on ekstra radi. Tako da, ne bih ti preporučio da se zezaš sa tim, sem ako nećeš baš da učiš, pa posle toga možda promeniš i zanimanje Smile

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 6120
http://demos.appthemes.com/classipress/

Nije free, ali radi posao odlicno. Mnogo mogucnosti, i radi kao sat.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
SonyEricsson k310i
Može i tako, ali zaista ima dosta posla. Ti moraš mnogo svog da pišeš.
Skoro je drugar radio nešto slično, tj. poenta je ista, korisnik upisuje podatke, koji se kasnije negde prikazuju, kroz wordpress, neverovatno je bilo zahtevno, a on ekstra radi. Tako da, ne bih ti preporučio da se zezaš sa tim, sem ako nećeš baš da učiš, pa posle toga možda promeniš i zanimanje Smile

Hocu da ucim i menjam posao  Smile Imas li neke smernice sta i kako da ucim. Neki link i slicno
H
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 4
php, MySql.
A zatim wordpress, imaš njihov codex, pa tu pređeš.
A za ozbiljnije stvari ćeš sam već nailaziti na probleme, a zatim tražiti po netu i rešavati.
Forumi, blogovi, naravno sve insotrano. Domaće i što ima kvalitetno, jako je malo.

Kada dobro savladaš pre svega php, lako ćeš se snalaziti u svemu, a wordpress će ti biti jedna od mogućnosti za rad.
Jedino što te ograničava je vreme i tvoja volja za radom, pa ili ćeš naučiti osnovu, ili stvari potrebne da završiš posao ili ćeš jednostavno ući u to i graditi dalje da možeš samo time da se baviš.
To ne može preko noći, ali i te kako je moguće. Kreni Smiley

Pogledaj i top teme obavezno http://forum.burek.com/web-development-hosting-web-zarada-b56/
http://php.net/
http://w3schools.com/
smashingmagazine.com od html i css, do wp i svega i svačega korisnog.
Webarena.rs

google pre svega Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.