Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hocu da hostujem sajtove - kako?!  (Pročitano 3003 puta)
22. Okt 2006, 22:23:59
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6131
Pozdrav!

Nesto sam razmisljao sa par drugara... Hocemo da uzmemo, onako, zajednicki neku malo brzu vezu, ali da mozemo da hostujemo na njoj... Nisam siguran da sam svestan 100% sta mi sve za to treba, ali recimo da znam neke stvari...

E sada, mene zanima, da li je neko upoznat sa tim, koliko bi brzu vezu trebalo da imam, pritom mislim na upload.... I koliko to kosta... Nesto sam nacuo da NeoBEE daje te kao pakete velike brzine... Recimo, kolika mi brzina treba da hostujem 1 sajt, pa cu srazmerno da izracunam za vishe...

Druga stvar, znam da moram imati staticku IP adresu, predpostavljam da i to kosta... Zanima me koliko...

Treca stvar, koji OS da koristim, Windows ili Linux, ja bih izabrao Linux, jer je kao prvo besplatan i nesto sam mnogo puta cuo da se bas on spominje kod hostovanja, pa predpostavljam da je bolji, stabilniji ili sta vec..., ali ipak zelim da znam sta je bolje...

Eto, to bi bilo to...
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
haha.. optimista.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
Ne postoje ni teoretske sanse da pomislis da tako nesto uradis a da pritom to:
1. Radi iole pristojno i stabilno.
2. Isplati se ili bar budes u razumnom minusu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6131
Za 5 minuta i 2 sekunde dobio sam 2 odgovora i oba su negativna, mozda je to dovoljan razlog da odustanem...
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
A sta mislis zasto se niko "nezavisan" ne bavi hostingom na taj nacin u Srbiji?
I verovatno se jos jako, jako, jako dugo nece baviti.
Prvo... i sami internet provideri rade lose, a usluge su im ekstremno skupe za tako neko igranje...
Drugo... cist je imbecilizam pomisliti da sa 512 , 1024 pa i nesto malo vise linka moze da se pokrene nesto sto ce liciti na ozbiljan hosting.. pritom dedicated 1MB up i 1 MB down kostaju vise mesecno nego 3 solidne masine u nekom datacentru u svetu koje su na net povezane gigabitnim linkom koji kad je jako los dan i veliko opterecenje radi samo 20MB ...
Trece.. ako se krece u takve stvari.. ne raspituje se za elementarne stvari.. znaju se elementarne stvari pa se raspituje za detalje... "kolko treba za jedan sajt" je pitanje koje niko ozbiljan nece pitati jer se to moze eventualno raditi kao plan za uzorak od 200, 300, 1000 sajtova... jer medju njima ima sajtova koji ce zauzeti 0.2% resursa i onih koji ce zauzeti 2, 5, 10%.. a ti ne znas koji ce ti zapasti i koliko bi te pojedinacno kostao "jedan".
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6131
@SerbianFighter

Pa dobro, shvatio sam poentu... Ne moze se uci u ovo iz razloga da se proba, jer je skupa igra... Mi smo zapravo mislili da pokusamo, ali kad vec tako stoje stvari, nista ni od probanja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
Ne mozes da probas.. ako otvaras nesto moras to raditi na najmanje godinu dana.. jer je toliko najkraci period zakupa TLDomena.. a godinu dana je par hiljada evra.. a sa par hiljada evra se ne igra, a toliko para realno, tesko mozes i vratiti a kamoli nesto zaraditi...
A to kako ste vi mislili da probate je otprilike ko da uzmete one decije kofice za pesak i lopatice i da krenete graditi kineski zid Smiley
Pritom.. trebate imati garantovano sigurnu vezu, garantovan protok, garantovanu struju + podrsku u slucaju bilo kakvih problema.. a to nije nesto sto se moze nauciti za pola sata...
Nije da zelim bilo kome da pokopam nade.. samo da pokazem kako stvari stoje posto sam tu pricu radio pre relativno mnogo vremena, kad nije svaki klinac imao ako ne server a ono bar neki reseller nalog za hosting i to prodavao.... i video da to ovde ne radi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Guns don`t kill people, I do

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple iPhone
a uzmete one decije kofice za pesak i lopatice i da krenete graditi kineski zid  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

dobra fora u potpunosti se slazhem jer da bi tako neshto funkcionisalo treba ti mnoooogoooo veca brzina neta nego shto bilo koji provajder nudi ! Smile
IP sačuvana
social share
Rode donose decu - Pauk odnosi auta!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia n80-1
A o nekim ddos napadim i sličnim zezalicama izlišno je govoriti .. sa aspekta odbrane,
gledjući domaću infrastrukturu telekomunikacija.
Ove godine je izvršen 10'o dnevni osrednji ddos (gledajuci svetske trendove ) napad na jedan domaci forum ..
I to je bilo dovoljno i da se Telekom uguši .. na kraju je forum bio odsečen od neta da bi se ostali spasili ..
logove su izbrisali ..zauzimalim mesta na hd'u .. naravno ..

Jadno i bedno za telekomunikaciju u Srbiji .. zato ostaje jedino američki hosting kao opcija
i eventualno nemački .. kao rezerva ..
Domaći net je rezervisan za adsl i ništa više od toga u narednih 10'ak + godina ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple iPhone 4
Evo ja hostujem na dialup-u 20 mojih sajtova i jos 50 sajtova monih prijatelja i sve radi savrseno Smile

Uz to, taj isti dialup delim na 5 racunara u kuci preko kojih surfujemo Wink
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.