Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 18:04:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hoce li biti onog rata...  (Pročitano 18357 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa nema, a valjda je vreme za presedan? Pametni ljudi gledaju napred a ne unazad Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Prodati Kosovo? A kako to prodati neshto shto nije nashe? Ne kapiram vas.  Smile
Kosovo nije samo parche teritorije, to je i nasha zaostavshtina. Mi nemamo pravo da trgujemo njime. Znam da ovo zvuchi kao izlizani patriotizam, ali zaista, ako se odreknemo Kosova, onda nam ni Beograd ne treba.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ainhoa,
mnogi sa kosova su prodali svoju zemlju i otisli odatle,tako da i ako bi se i prodavalo,ne bi bilo nista novo,samo na drugom nivou
ono sto je problem je kulturno i versko nasledje,ali o tome je trebalo voditi racuna mnogo pre
ti kazes-ako se odreknemo kosova,onda nam ni beograd ne treba,a ja ti kazem da nam ne treba kosovo,ako ce ponovo vecina srpskog muskog zivlja izginuti kao na boju na kosovu  Smile e,onda nam nece trebati ni beograd,jer nece imati ko da pravi decu u beogradu   Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Kapiram ja shta ti hocesh da kazesh, ali nije isto bespovratno odustati od dela svoje teritorije (a u ochima medjunarodnog prava, Kosovo je deo Srbije) i prodati nekretnine...
Ako nekome prodas kucu, uvek mozes da je otkupis nazad... A ako nekome "prodas" teritoriju, nikada neces moci da je povratis... osim u nekom agresivnom ratu, a gledajuci trenutno stanje stvari, to je tesko ostvarljivo...
Ali, najbitnije je da ovde nije u pitanju samo Kosovo... shta cemo sa opshtinama Bujanovac, Presevo i Medvedja? Da i njih damo pride, kao bonus? A, imajuci u vidu agresivnu politiku radjanja kod Albanaca, koja je delom sadrzana u programu Prizrenske lige (albanske majke se savetuju da radjaju sto vise dece i da se sele na sever, sto dalje), sta mislis, da li zaista cinimo uslugu nasoj deci ovim? Da li ce se Albanci zadovoljiti samo Kosovom? Nece, veruj mi.
A posle, ako damo Kosovo, nedugo potom cemo iz istih razloga dati i Rasku oblast, posto se i odande Srbi vec uveliko iseljavaju.
Negde granica mora da se povuce... Postoje stvari koje su neprikosnovene, o kojima se ne pregovara. Postoje stvari na koje jedna drzava ne moze da pristane, ako se smatra drzavom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja sam isto o granici pisala ranije u postovima...znam da je problem,ali ne vidim da se nesto politicki resava po tom pitanju...  Smile  samo pricaju recenice koje nemaju sustine,i usput igraju na kartu nacionalizma...
da se razumemo-ne krivim albance sto radjaju toliku decu,to je njihova stvar,a sto se tice sirenja na sever...pa,njima stoji u kuranu da dok celi svet ne bude islam sveti rat iliti dzihad nece prestati...
problem je sto ovi nasi nista posebno ne resavaju...znaju samo pricati-srpstvo,srpstvo,a nijedan nece poslati svog sina u rat,niti nekog od blize rodbine...malo dalja familija ce dobiti *pozadinu linije*...tako to ide.
ne znam sta ce uraditi po pitanju kosova,ja bih najvise volela da ostane u sklopu srbije,ali to nema smisla ako dole zive albanci,koji svoju politiku radjanja i verskih tripova nece promeniti,jer ce,ako ostanu u sklopu scg kasnije preuzeti sve i ostace samo beogradski pasaluk...ne postoji opcija da se proteraju,to je problem,jer nemamo podrsku velikih zemalja...rumunija ili bugarska,ne znam sad tacno su davno isterali turke samo sa zavezljajima,a evropa je cutala,podrzavala ih je...mi nemamo tu podrsku...
zato kazem da je izmedju dva zla bolje izabrati manje,a to je osigurati ostatak teritorije od buducih uljeza!
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

i

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 88
Zastava Slovenija
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K500i
Ja sam za to, da Kosovo bude država za sebe!(jer u protivnome neče biti mira pa bar vi to znate koji živite u neposrednoj blizini) Ali sve u svemu uveo bih sistem kao u Belgiji ili kojo drugoj državi u kojo žive različiti narodi. Znači podela vodstvenih funkcija-oblasti (odlučivanje o svemu) na jednake polovine, jednakopravna dva jezika...sve na jedneke polovine!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
@milosava
Prodavanjem Kosova ne bi osigurali ostatak zemlje od uljeza, naprotiv... Tek onda bi otvorili "sezonu lova na srpske teritorije"...
A shto se tiche agresivne politike radjanja i islama, nadam se da ce se barem zemlje Evrope malo opametiti i shvatiti kolika se opasnost nadnela nad nashim kontinentom. Francuzi su vec dobili jedan shamar, i, koliko chujem, planiraju da isele sve one imigrante koji nemaju francusko drzavljanstvo. Uz pomoc i podrshku evropskih vlada, takav koncept bi mogao da prodje i na Kosovu.
To shto su Albanci dole vecina ne mora nuzno da znachi da imaju automatski pravo na svoju drzavu... Pa pogledajmo samo Kataloniju u Shpaniji, gde u Katalonci vecina, imaju svoj jezik, svoje nacionalne simbole, svoj parlament, ali ipak su pod okriljem Shpanije. Naravno, ne mozemo porediti Katalonce i Shiptare, ali princip je isti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jeste,ali kojom brzinom se radjaju za 100 godina nece ni morati da traze otcepljenja,jer ce sve poklopiti...ono kao prava manjina,ucesce u vlasti...ma,samo kad naguraju broj moci ce izglasati sta zele...u ustavu jos uvek stoji-...drzava svih naroda i narodnosti...koliko ja znam
uostalom,i da nije pitanje vere i ugrozenosti-koji ce nama k*** albanci u drzavi...sutra ce biti mnogo veca frka za posao,socijalno i zdravstveno...mislim da to treba resiti jednom za svagda da nam se ne obije o glavu mnogo gore...
ako ostanu spojeni sa srbima u istoj drzavi nagrabusicemo svi za koju deceniju...ako sad ne mogu da rese samo kosovo,nece moci ni ostalo za par decenija...
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prvo, ako se Kosovo odvoji daleko od toga da nikada necemo da ga povratimo. Nikada je mnooogo dug vremenski period!  Smile Koliko smo samo bili pod Turcima.

Drugo, situacija je takva da cemo da 1. ostanemo bez Kosova i bez naknade
                                                   2. ostanemo bez Kosova uz naknadu i garancije za nase manastire i narod koji ostane dole

Znam da albanske garancije nemaju nikakvu ozbiljnost ali opet... Ako kojim slucajem ostanemo u istoj drzavi, imacemo 2 miliona nezadovoljnih, militantnih gradjana koji ne bi zeleli nikakvu saradnju sa institucijama u BGu. Mislim da mi Srbi pre svega ne zelimo da imamo nista sa Albancima. Mi imamo ogromne predrasude prema njima, kao i oni prema nama. Ako se Kosovo odvoji i dobije (bez)uslovnu nezavisnost, ostace rupa u Evropi za sverc heroina.

Bolje je uzeti sto vise nego nista. Mislim da ce nas motivisati brzim pristupom EU, sto nije lose. A mi i nismo bas drustvo koje se uklapa u model EU, tako da zurimo tamo bez veze.

Iako je frka u Novom Pazaru i raskoj oblasti pa cak i Vojvodini, sve je to predaleko od bilo kakvog odvajanja. Nema organizovanih oruzanih grupa, medijski mnogo manje prisutno (bar ovde kod mene nisam nijednom nista uspeo da procitam o toj temi, za razliku od Kosova), nece od toga biti nista. Siptari se za nezavisnost bore prakticno od osamdesetih, a aktivno od '93. koliko se secam.

Siptari nisu sposobni da vode drzavu, za desetak godina molice nas da ih primimo nazad. Mozda. Smiley Da imaju pravo na drzavu na Kosovu - nemaju, ali to je sada najmanje bitno. Svaki pomen medjunarodnog prava pada u vodu jos od ilegalnog NATO bombardovanja.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2005, 21:13:49 od marniko82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kakve bre predrasude?! ljudi hoce tudju teritoriju tj.nasu,a mi kao imamo predrasude...o chemu ti to?!
a,to za rupu u evropi za sverc heroina...pa,nismo mi zaduzeni da vodimo racuna o zdravlju evrope,a ne fermaju nas ni za suvu shljivu...srbi su uvek,nekako,evropi zgodni za tampon zonu-turci,albanci,droga...
nemoj biti naivan,albanci nisu na brzinu ostvarili zamisljeno ne zato sto nemaju ljudstvo i oruzje,vec cekaju pravi momenat...
doduse,kod njih 20% je onih koji rukovode oko droge,a ostatak,zbog svoje bezbednosti,mora da slusa...
pre 20 godina,jedan lekar iz zenice,siptar, je po direktivi od starjesine svog klana morao sa porodicom da kupi prnje i da ide dole(e,sad,da li je morao na kosovo ili albaniju,zaboravila sam)...
nisu oni kao srbi,kod njih se zna ko je ko i ko koga slusa,i nema-necu,ja cu po svom...
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 18:04:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.