Ovo postaje neverovatno! Kakva enciklopedija stvaran svet, daj godinu izdanja, izdavaca itd.! Covek ti je bio dao nekoliko drugacijih izvora sa neta gde se tvrdi surpotno, sta, sve je to bezveze, a tvoji su izvori u redu? Recimo, kada sam svojevremeno postavio pitanje ko je prvi dosao do americkog kontinenta, mislio sam da je odgovor Erik Crveni, i oslanjao sam se na Enciklopediju "Decje sveznanje" (prevod s francuskog, BIGZ, 1984.) Onda je neko odgovorio da je to bio njegov sin, Lajf Erikson, ja proverim na netu da ima i takvih izvora, lepo odustanem od svog odgovora i priznam taj odgovor. Nije mi padalo na pamet da se bornirano drzim "svog izvora", kao da je on Sveto pismo!
Sada vidimo da Galski ratovi nisu trajali ni 6 ni 7 godina, iako se svuda moze naci da su trajali od 58 do 52/51 g.pne. I koji ti je sad izvor? Gledanje u pasulj?
vec sam rekao o wikipediji i ja sam za milion pitanja mogao da nadjem suprotan dokaz a ja sam dao odgovor lajf erikson a 1994 je godina izdavanja jovan angelus nego da se vratimo na pitanje odgovor sam uzeo iz istorijskog udzbenika
A odakle mislis da su izvori podataka dati na Wikipedii? Iz kristalne kugle? I po cemu je tvoj "istorijski udzbenik" pouzdaniji? Tvoj problem je sto i svi ostali izvori, van Wikipediae, govore o 7 ili 6 godina galskih ratova.
Eto, ja sam mogao za tvoj odgovor (Lajf Erikson) da kazem da nije tacan prema "mojim izvorima", i sta onda???
Sad vidim da je ono "Dečija enciklopedija super sveta do granice čuda" (Jovan Angelus). Evo, ja koristim enciklopediju "Decje sveznanje", tamo pise da je Erik Crveni prvi dosao do Amerike, dakle Lajf Erikson nije tacan odgovor!
evo ovako wikipediu pise ko hoce ako su samo priblizni podatci istorijski udzbenik pisu istoricari odgovor je punih 8 godina al nije bitno fanste 11 bodova ili 10 superm bolje precuti kad ne znas a ne da tu advokatises a ovo nije decija enciklopedija a ti koristis decije sveznanje