Ако Девети крсташки рат рачунаш као последњи, онда је Глава90 у праву. Тај је водио будући Едвард I.
У противном, последњи Крсташки рат водили су успешно Јанош Хуњади и Ђовани ди Капистрано да би разбили опсаду Београда (тада Нандорфехервара) 1456. године против Турака.
Фридрих II током Шестог крсташког рата 1228/9. заузима Јерусалим на 10 година. Године 1244. неверници га преотимају, а ускоро почиње неуспешан Седми крсташки рат (од 1244. до 1248.) под воћством француског краља Луја IX.
(Да ли да себи пишеш бод, не знам. како год ти осећаш да треба, уради. По мени, ниси баш одмах објаснио на шта мислиш, тј. који ти је критеријум за одређивање који је последњи крсташки рат. Е сад, ако ни ово није тачно, пиши )
Pitanje: Ko je bio na celu krstaskog pohoda koji se smatra zadnjim?
Последњи крсташки рат 1271. је водио Едвард Први и то је историјски факат. На шта си ти мислио и који је за тебе крсташки рат последњи у потпуности је ирелевантно. Поен иде Глави90.
Po mojim izvorima nije tako... Kod mene pise da je poslednji krstaski pohod na Jerusalim vodio Luj IX Sveti.... Pa kako vi odlucite... Mogu i da uskeniram...
« Poslednja izmena: 29. Jun 2007, 18:24:05 od Stefan7000 »