Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:33:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Bodovna lista History Quiz™ - April. Ko ce pobediti?
Luka Reflex - 24 bodova
Lord_Vader - 24 bodova
Coolrunner - 8 bodova
jobo - 6 boda
BetterDeadThanRed - 5 bodova
grunf25 - 4 boda
-Samurai- - 4 bod
Orfanelin - 3 boda
litricind - 3 boda
scooby87 - 2 boda
Sle_Jr - 1 bod
go-run - 1 bod
The Punisher - 1 bod
Arbus_Di - 1 bod
Dr.Lift - 1 bod
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: History Quiz™ - April  (Pročitano 27806 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1810
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n70
Pa postoje dve (obe tacne) definicije zasto je poceo rat:
1)Zato sto je Paris oteo Helenu suprugu spartanskog kralja Menelaja pa je on zatrazio pomoc od Agamemnoma da ide na Troju
2)Ova definicija govori da je Agamemnom hteo da prociri teritoriju Grcke pa je prosto napao Troju
A zenska pre rata je bila Dejdamijaj a za vreme rata njegova robinja Briseida
ja cu reci jel tacno a obe nisu sigurno tacne jer moze biti samo jedna
Blizu ali ne

@Sle Jr  NE
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1677
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
pa neki kazu zbog Helene a drugi zbog sirenja Grcke kada sam pitao nastavnika istorije on je rekao zbog sirenja iako sam ja mislio da je zbog Helene, a da li je tacno ovo za Ahila?
PS:ja mislim da je prva
« Poslednja izmena: 16. Apr 2007, 16:46:21 od Luka Reflex »
IP sačuvana
social share
... Ja kapiram da neko gotivi Maradonu,Tajsona,Rodmana,Kanidju,Mekinroa,Kantonu jer su ljudi nenadjebivi i na terenu i van njega i stvarno imaju originalan način pristupa životu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1810
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n70
ne smem da kazem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1677
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
pa sada sam dao 2 odgovora,a ako nisu ona 2 onda su ova 2 Ahilove zenske su one sto sam naveo,a za bitku ono pod 2
« Poslednja izmena: 16. Apr 2007, 16:50:15 od Luka Reflex »
IP sačuvana
social share
... Ja kapiram da neko gotivi Maradonu,Tajsona,Rodmana,Kanidju,Mekinroa,Kantonu jer su ljudi nenadjebivi i na terenu i van njega i stvarno imaju originalan način pristupa životu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1810
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n70
Ne i NE nijedan nije potpuno tacan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Stvarno nemam ideju kakav odgovor trazis???

Istorijski razlog rata/pohoda je uvecavanje teritorije, kao i zauzimanje pozicije na moru zbog trgovine (Trojanska luka, i dalji prolaz morem), a Jelena i desavanja u vezi sa njom su samo bila povod/opravdanje za pocetak rata.

Mitski razlog: Parisov sud (Jabuka razdora)

Trojanski rat ima svoje korene u priči o venčanju Peleja i Tetide, boginje mora. Pelej i Tetida nisu na svadbu pozvali Eridu, boginju razdora, pa je besna boginja uletela na svadbeno slavlje i bacila zlatnu jabuku na sto. „Ova jabuka pripada onoj koja je najlepša“, reče ona.
Hera, Atina i Afrodita su krenule da uzmu jabuku, ali je bog Zevs izjavio da Paris, trojanski princ, za koga se smatralo da je najlepši živi čovek, treba da bude sudija.
Hermes je otišao do Parisa i on se saglasio da bude sudija. Hera mu je obećala moć, Atina bogatstvo a Afrodita mu je obećala ruku najlepše žene na svetu.
Paris je izabrao Afroditu i ona mu je obećala da će Jelena, žena spartanskog kralja Menelaja, postati njegova žena. Paris se tada spremi da ode u Spartu da otme Jelenu. Njegova sesta Kasandra i brat Helen, blizanci proroci, pokušali su da ga odgovore od ovog nauma, kao i njegova majka Hekuba ali, Paris ih ne posluša i zaputi se u Spartu.
U Sparti je Menelaj, Jelenin muž, ugostio Parisa kao kraljevskog gosta. Međutim, kad je Menelaj otišao iz Sparte na sahranu svoga oca na Krit, Paris je oteo Jelenu (a možda je otišla i dobrovoljno), a poneo je i mnogo Menelajevog blaga.
Jelena i Paris su se venčali u Troji. To se desilo oko 1200. pne.

A Ahil se zaljubio u Briseidu, kojoj je pravo ime bilo Hippodameia, i koja je bila Apolonova svestenica...

Stvarno nemam ideju sta je jos potrebno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1677
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
@Lord_Vader
Prigovor!!!
Ja sam dao 3 odgovora koja daju potpuno isto objasnjenje kao i Coolrunnerovi odgovori ako ni jedan nije tacan,kako ti kazes:u potpunosti onda si ti ubacio u odgovor kakav zelis nesto svoje pa istorijsko tacni podaci tebi ne odgovaraju zato ili ide bod meni ili Coolrunneru jer ovo sto smo mi odgovorili je skoro sve skupljeno sto se moze naci jos je i Coolrunner dao mitski odgovor sto koliko ja vidim nije navedeno u pitanju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1810
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n70
1.Hteli su da zauzmu trojin savrsen polozaj na moru da bi kontrolisali trgovinu
2.Imali su manjka radne snage pa su hteli da od trojanaca naprave robove
3.Troja je veoma plodna

P.S. Ne vodi se prakticno cela vojska sa zeljom da zauzmes grad(drzavu)odnosno njenu teritoriju. Smile
Takodje u postu je dozvoljeno napisati samo jedan odgovor ovo se odnosi na LR.
Posto je Luka Reflex rekao cisto da zauzmu teritoriju sto je smesno sta njima znaci teritorija manje vise nego je bitno ono sto donosi teritorija ,a to sto donosi sam naveo gore.Posto je Coolruner bio najblizi tacnom odgovoru jer je pola odgovorio tacno Coolruner 8 bodova
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1677
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Sta je ovo??? Smile Zadnji post je napisan pre 20 sati a niko ne postavlja pitanje,tj. Coolrunner ga ne postavlja izgleda da i sudije prave greske Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1810
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n70
pa i oni su ljudi postavi ti slobodno dugo smo cekali
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:33:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.433 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.