Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Dec 2022, 20:15:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hiron ~ Kiron  (Pročitano 116229 puta)
22. Jun 2006, 15:56:47
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
Kiron leči umirući. Znate li legendu - slučajno pogođen Herkulovom strelom moli bogove da ga izbave bede. Pošto je besmrtan, njegova je sudbina večita patnja...


Mitologija


Prema mitologiji je Kironova mati prelepa vodena nimfa Filira koja se, bežeći od Zevsovih ljubavnih avantura prerušila u kobilu međutim uporni i svemoćni bog je ipak sustiže i pretvara se u pastuva. Kao plod ovog ljubavnog zanosa rađa se kentaur Kiron - biće sasvim čudno, njegov donji deo tela je poput konja a gornji dečaka. Užasnuta izgledom deteta koje je rodila, šokirana i preplašena, ona moli bogove da je izbave i daju joj neki drugi oblik kako bi izbegla odgajanje ovog bića. Njena je želja uslišena i bogovi je pretvaraju u ivu - žalosnu vrbu.
Napušten i odbačen od majke, [oca nikada nije upoznao] Kiron kasnije biva usvojen od Apolona, zaštitnika muzike, proročanstava, poezije i lečenja biljem od koga preuzima ogromno znanje i ljubav prema bližnjima, vremenom postaje najvažniji mentor sinovima kraljeva i mnogim grčkim junacima među kojima su najpoznatiji Jason i Asklepije, Ahil i Herkules.
Jednog dana, tokom nešto grublje igre među kentaurima Herkules ranjava svoga mentora, sasvim slučajno mu dodajući strelu ispušta je iz ruku i ona probada butinu [u drugim legendama opisuje se kako je Kiron pripremao otrovnu strelu i sam je ispustio, povređujući sebe - u petu, ili koleno]. Strele koje je toga dana Kiron pripremao su, na nesreću, bile natopljene krvlju čudovišne Hidre koja je izazivala užasan bol i rane koje se nisu mogle zalečiti. Ipak, Kiron je polubog i on, besmrtan ne može umreti od zadobijene povrede ali ostaje u nepodnošljivim bolovima i nije u stanju da se zaleči uprkos ogromnom znanju koje je stekao.
U strašnim mukama i bolovima, preklinje bogove da mu dopuste da premine ali tek nakon određenog vremena Herkules, kao jedini odgovoran za nesreću pronalazi odgovarajuće izbavljenje za svoga učitelja koji užasno pati.
Prometej, koji je ukrao vatru sa Olimpa i poklonio je smrtnicima, je za kaznu od strane vrhovnog boga Zevsa, okovan za stenu i svakog dana bi ga posećivao orao koji mu je kljucao jetru. Tokom noći, jetra bi se zalečila i orao bi ponovo dolazio u zoru i nastavljao svoju čudnovatu torturu. Kako je uslovio Zevs, Prometej je mogao biti oslobođen jedino ako bi neko od besmrtnika ponudio da zauzme njegovo mesto što bi značilo odricanje sopstvenog statusa i smrt.
Kiron se u strašnim mukama odlučuje za izbavljenje, zauzevši mesto Prometeja i napokon se oslobađa svojih rana i večnog bola.
U znak zahvalnosti prema učenju bogovi ga postavljaju na nebo u sazvežđe Jarca.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
U natalnoj karti


 Kiron [Greek - Cheiron; eng - Chiron]
jeste asteroid. Veće od meteora ali manje od  planete, poznato i pod nazivom -  planetoid tj. manje planetarno telo koje se kreće u Sunčevoj orbiti. Otkrio ga je američki astronom Charles Kowal 1977. godine. Kreće se nestabilnom ekscentričnom putanjom i prečnika je 200 - 300 km (120 - 190 milja). 1989 grupa astronoma je otkrila oblak sićušnih čestica oko samog Kirona što ih je navelo da ga preklasifikuju u grupu kometa.

Pozicija Kirona
daje ključ za posebne rane blokade i unutrašnji bol. Zodijački znak u kom je smešten u vašoj natalnoj karti govori o prirodi same rane - njenom sadržaju, poreklu i istoriji. Zodijačka kuća u kojoj je opisuje područje našeg života gde rana najčešće dolazi do izražaja - pružajući otpor, reagujemo instinktivno blokadom u svakodnevnom životu. Aspekti koje obrazuje će nam opisati načine na koje se mogu razrešiti problemi i anulirati blokade koje posedujemo. Takođe će nas usmeriti i na mnoštvo prečica kojima isceljenje može biti svesno preduzimano.
Ukoliko je Kiron retrogradan ili u uklještenoj kući/znaku takođe ukazuje i na blokade koje smo preneli iz prethodnog života.

Kiron u aspektima
Kiron na istaknutoj poziciji u natalnoj karti priziva na isceljenje bilo sebe ili drugih, u konjunkciji ili opoziciji sa ostalim snažnim tačkama donosi iznenađujuću snagu volje i poziva na izlečenje.Klasično uređena natana karta jednog iscelitelja najčešće poseduje Kiron u opoziciji sa Uranom i kvadratu sa Suncem ili Kiron u konjunkcijisa Suncem ili Severnim čvorom. Generacije 60-tih su nosioci snažne opozicije Kiron - Pluton u konjunkciji u Devici.

Tranzitni Kiron
će osvetliti nerešena pitanja tačaka preko kojih se kreće aktivirajući samo jezgro problema i kao što je dobro poznato što je sporija planeta koja tranzitira to je snažnija moć njenog uticaja. Tranzitni Saturn će od nas tražiti da preuzmemo odgovornosti za nerešena pitanja, Uran će pokušati da nam ukaže da postoji i opozitna - sasvim pozitivna strana svake situacije, uputivši nas da postoji više razumevanje za naše poteškoće. Neptun će pokušati da nas probudi i pruži nam mogućnost prepuštanja emocijama i izvan svakodnevnih poteškoća. Kiron u tranzitu preko Kirona će moćno prodrmati i u celini izopačiti naše situacije primoravajući nas da ih sagledamo i sa potpuno druge strane. Kiron tranzitirajući svoju natalnu poziciju nas ohrabruje da pronađemo put ka izlečenju na bilo koji način.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
Put ka isceljenju

Kiron jeste ranjeni iscelitelj. Ovaj planetoid simbolizuje svakoga ko bi radije podlegao sopstvenim ranama nego dopustio da drugi okuse sličnu patnju. Mase ljudi koji koji su iskusili nesretno detinjstvo odrastaju u psihijatre ili psihoterapeute kako bi pomagali drugima da prođu lakše kroz bolna iskustva koja su iskusili sami. Potisnuta ličnost koja zadržava gnev je skrivena u nama a upravo poruka Kirona je da unutar svake rane jeste skriven dar. Izražen i proživljeni bol vodi dušu na putu izlečenja i shvatanje svakog delića mozaika koji u našim životima nedostaje je upravo najznačajniji deo slagalice...

Rane i blokade
su delovi našeg bića koja smo uspeli da izolujemo zbog nekog od ranih bolnih, traumatičnih iskustava koja smo imali u prošlosti. Kao deca smo često podložni okolnostima na koje nemamo uticaj i nismo u mogućnosti da se borimo sa osećanjima koja ostaju u nama kao produkt loših iskustava. Zato se nesvesno ograđujemo od njih, potiskujemo ih sa željom da sebe zaštitimo ponovnog proživljavanja istog bola a podsvest razvija nesvesni uzorak ponašanja koji će nas sačuvati od sličnih situacija u budućnosti. Ovi uzorci ponašanja vremenom postaju blokade koje ne samo što čine ono čemu su namenjene već nas između ostalog sprečavaju da proživimo i nova lepša i korisnija iskustva.
Dok odrastamo, stičemo čitav spektar načina kojima izbegavamo dalji bol. Rezultat ovoga je žrtvovanje sopstvenog života u korist bezbednosti, udobnosti, i konačno - života bez patnje. Jednom rečju kreirani uzorci ponašanja nas ograđuju od proživljavanja života u punom obliku.
Konačna poruka Kirona je svesno preuzeti odgovornost za sve proživljeno jer nas ono daruje shvatanjem. Potrebno je da prepoznamo, suočimo se i razumemo zaštitne uzorke ponašanja kako bismo ih eliminisali i podsetili se prvobitnih problema. Vraćajući se unazad sa namerom razumevanja i shvatanja, izceljenja. Važno je da iskusimo ponovo taj bol, da ih oživimo sa namerom konačnog isceljenja i finalnog rešavanja time se povezujući sa pozitivnim stranama od kojih smo se ogradili u pokušaju da se zaštitimo od bola
Tako dolazimo do konačnog shvatanja suštine bića.

Pokušajte da ne osuđujete sebe, ne dozvolite da vas preplave negativne reakcije i da vama ovladaju misli samosažaljenja, depresije, neadekvatnosti - one su kontraproduktivne. Držite se svoje želje o isceljenju. Nemojte analizirati i kategorizovati misli koje vam prolaze kroz glavu, samo ih prigrlite.

Bolesti kao i svaka disfunkcija ili poremećaj u organizmu jesu naši učitelji, osvetljavaju uzrok ka osvešćenju, istini i ljubavi.

Medicina i psihologija imaju sasvim suprotan pristup simptomima i njihovim osnovnim uzrocima. Dok Kiron ukazuje na uzrok, povod, ranu - klasična medicina traga za izlečenjem, korekcijom posledice [bolesti] - dok Kiron kaže da se zapravo i nema šta izlečiti jer je rana u nama samima. Ona sadrži dar a put ka isceljenju je proces otkrivanja tog dara. Rana je izlečena u trenutku kada prigrlite dar.

 Pomoć u definisanju rane
Ono što smatramo i nazivamo ranom u našim životima jeste samo naša ekspresija bola i najčešće je previše eksponirano, neumereno, slabo balansirano i posledica je predrasuda.

 

Planetarna povezanost sa čakrama
Potiljak - Mudrost/Volja - Pluton
Čelo - Pronicljivost/Inticija - Uran
Grlo - Komunikacija/Istina - Jupiter
Srce - Više emotivno - Venera/Neptune
Put isceljenja - Kiron
Lične odgovornost - Saturn
Solarni Pleksus - Mentalni segment - Merkur
Slezina - Niže emotivno - Venera/Mesec
Stopala - Fizičko telo/Seksualnost/Nagon - Mars/Pluton/Sunce

 

Planetarne teme i fiziološka povezanost sa svesnim
Zemlja -  Inkarnacija
Mesec -   Negovanja, potreba za zaštitom, opcija "beži ili bori se"
Venera - Simpatija, antipatija
Mars - Fizika, akcija, sopstvena volja
Merkur - Misao, druženje, brojna iskustva
Sunce - Volja, samo razvijajući se potencijali
Asteroidi - Odnos muško-žensih principa, leve i desne strane mozga
Jupiter - San, spoljna putovanja
Saturn - Lična odgovornost, kraj prekora
Kiron - Izcelenje, zahvalnost, dar u rani
Uran - Izvan paradoksa, božanski plan, viši um
Neptun - Ljubav, predanost
Pluton - Novi ciklus, prolaz u galaktičku svest

 
Kiron nije tipičan iscjelitelj, iako je sličan psihoterapeutu - prije je šaman nego psihijatar. Psihijatri su danas elitisti, a on nema tu vrstu akademskog u sebi, čak je prezire, individualist je a ne dio struke… sličniji je možda sportskom treneru koji se oslanja na svoju karizmu i vrlo je blizak nekoj vrsti borilišta, gdje se rane nadilaze kroz zdravu konkurenciju i samopotvrdjivanje, nije pasivan u samoanalizi…
Zbog svoje putanje spoj je tradicije (Saturn) i novih i nepredvidljivih metoda učenja (Uran)… otkriven je u vrijeme početaka new agea. Nosi u sebi neku vrstu destrukcije, zato sto je odbačeno dijete, iako plemenite krvi… ali to je konstruktivna destrukcija, rođena iz buntovništva i veoma je nadarena i humana … Više odgovara umjetničkom i vrlo kreativnom tipu nego nego isključivo profesorskom i obrazovnom.

I još na kraju… Hiron je grk… on je grčka duša na dijelu. Opisni ključ za njegovo tumačenje je u poznavanju antičke koncepcije umjetnosti i filozofije svijeta i čovjeka…stara grčka je i odgojila našu civilizaciju. Karakterizira ju ''spokojna vedrina'' jer nisu odvajali tijelo i dušu kao današnji čovjek... otud valjda i dolaze te duboke rane. Preporučio bi za čitanje ''Povijest antičke umjetnosti'' by Elie Faure
« Poslednja izmena: 22. Jun 2006, 16:04:47 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
Hiron i ljubav

U određenoj mjeri, zaljubljujemo se u slike. Te slike nosimo u sebi, čekajući da pronađemo nekog tko će im odgovarati. Obično tražimo nekog tko će ili odražavati našu sliku o sebi ili nekog tko će je popraviti. Jedna vrsta ljubavi traži ogledalo, a druga želi nadomjestiti dio koji nedostaje. U oba slučaja osjeća se potreba. Osjećajući se nepotpuni u sebi, pokušavamo se zaokružiti kroz drugog.
Biti savršen ljubavnik znači ne imati slabosti ili rana koje bi netko trebao liječiti. Prvi je korak utvrđivanje svojih vlastitih praznina, a drugi njihovo ispunjavanje Bitkom i srži. To znači naučiti kako voljeti samoga sebe, ali s tim izrazom treba biti oprezan. često je to istoznačnica za ljubav prema slici o sebi. U čarobnjakovim očima slika o sebi je ego; to je poricanje navučeno preko praznine i slabosti.
Proces u kojem učimo voljeti samog sebe bolje bi se izrazio ako bi se reklo da je to proces kojim učimo voljeti samog Sebe, što znači naš duh. Ako iskreno zavirite u svoju prošlost, koja je pohranjena u vama u obliku mnogih sjećanja, uvijek ćete naići na miješane utiske - neka su iskustva uzdigla ljubav prema sebi ili drugima, a neka nisu. Sjećanja na sramotu, krivnju, odbacivanje, mržnju, okrivljavanje i druge osjećaje ne mogu se pretvoriti u ljubav. Te su slike takve kakve jesu. Prihvatite ih i jednostavno produžite do višeg osjećaja jastva koje nije povezano sa sjećanjem.
Ogledalo ljubavi je božanski način da se nadraste ego, ali tek nakon što ste došli do čistog toka Bitka koji se poput tajnog dragulja skriva u svakom osjećaju ljubavi.
Ljubav nije samo osjećaj već univerzalna sila, a kao takva mora sadržavati istinu. Ako možete prodrijeti tako duboko, vidjet ćete da je svaki osjećaj zapravo prerušena ljubav. Ljubomora i mržnja čine se suprotnim ljubavi, ali se mogu smatrati i iskrivljenim putevima koji nas vraćaju k ljubavi. Ljubomorna osoba traži ljubav, ali na iskrivljen način; osoba koja mrzi možda očajnički želi ljubav, ali mrzi zato jer misli da je neće dobiti. Jednom kad na ljubav prestanemo gledati kao na puki osjećaj, bit će sasvim jasno da je to univerzalna sila koja privlači svakoga - to je ljubav koju osjeća čarobnjak. Dakle, trebali bismo cijeniti svaku vrstu ljubavi, kako god da je iskrivljena. Iako mali broj ljudi može doživjeti univerzalnu ljubav u punini, svi mi koračamo prema njoj.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
Poruke Hirona

Ovo je put iscjeljenja: kakvi god bili tvoji bolni problemi, upravo sada, danas, kakva god ozljeda bila - moraš ući u ranu. Sa svom hrabrošću koju možeš prikupiti - ja ću biti tamo, da ti pomognem i da te vodim. To znači ponovo ju proživiti. Prihvati svoje osjećaje, bez obzira kako bolni bili. Prihvati ih na način koji ne priziva sumnje, već koji voli i prihvaća. Prestani se kažnjavati. U redu je isprva osjetiti bilo što, niije zločin i ne čini te lošom osobom.
Moraš oprostiti sebi i svima koji su ti u prošlosti nanosili bol. Jer kad zavoliš sebe, voljet ćeš i druge koji su uzrok te boli. To možeš samo ako imaš hrabrosti da ju ponovo proživiš. Budi samilostan i blag prema tom osjetljivom djelu sebe. Samo tako se može rasti na pozitivan način.
Kada ponovo u sebi proživiš ta bolna osjećanja, ovaj put u duhu ljubavi, samilosti i praštanja, dopuštaš ranama da se iscjele i povuku. Postaješ sam svoj njegovatelj, staratelj i iscjelitelj.
Moraš voljeti i njegovati sebe na isti način na koji bi želio voljeti malo dijete, ili njegovati ranjenu životinju. Ne napuštaj nadu u ozdravljenje i ne budi grub prema sebi, ne osuđuj niti budi kritičan, nego budi u ljubavi sa samim sobom i svime oko sebe.
Zadrži svu pažnju i ne kloni duhom dok težiš da nadrasteš svoje sukobe - dok se nosiš s tim bolnim osjećajima. Kad ti je pažnja ovako usmjerena, nova energija i razumijevanje dolaze sami po sebi.
Sada ostani u namjeri da sve ovako ostane. U toj namjeri je izlječenje i tada se svi raspršeni djelovi ponovo vračaju k svom centru. Namjera je u dovršenju procesa izlječenja boli. Namjera je u razvoju ljubavi i samilosti, tvoje svjesnosti i blagostanja. Namjera je da ponovo postaneš cjelovito biće.
Odat ću vam tajnu spiritualne alkemije … kada svjesno i s namjerom ostanete u mjestu svoje boli, pamteći želju za cjelovitim izlječenjem i pamteći želje Radosti, Ljubavi, Širenja, Mudrosti i Svjesnosti, nova energija i razumijevanje ulaze u vas. Snaga Duha Svetoga ulazi u ovo mjesto. Izlječenje se odvija ovdje. Alkemija nastupa tu. Duhovni rast i evolucija počinju ovdje. Kada ostanete na tom mjestu, svjesni svoje boli, svjesni svoje odvojenosti, uz istodobnu potrebu za izlječenjem - nastupa alkemija.
Bol, rane, poteškoće, osjećaji odvojenosti i samoće, transformirani su u pozitivnu energiju: u Radost, Povezanost i Ljubav.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Mislim, da u sinastriji ukazuje, da, ukoliko imate Kiron na Suncu ili Mjesecu neke osobe,da vas ta osoba nemoze bas usreciti u zivotu,da ce vas ta osoba povredjivati,mozda nesvjesno ali ipak,nanosice vam bol :cry:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija


niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Imamo li ja ili on Kiron na Suncu ili Mesecu onog drugog? 8-[

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Ja&On.jpeg
(44.97 KB, 463x433)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Kiron znaci poteskoce i nesigurnost i neko sudbinsko ispastanje tamo gde se nadje.Nazivaju ga i najvecom tackom bola.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
@montenegrina
Evo pronasla sam tvoju kartu,imas Kiron na 16 st Bika,da li on tu ima nesto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija


niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Evo je njegova.

A to sa mojim Kironom, govori li to sta posebno? :-k
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Dec 2022, 20:15:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.