Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:05:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hiron ~ Kiron  (Pročitano 134793 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 477
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
chiron u 8 kuci kazu da osoba ima dosta problema da suoci realnost jer gubi dosta dal osoba il nesto drugo, u biti mrke misli dolaze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Put do pakla poplocan je dobrim namerama!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Aspekti Kirona i Sunca

Rana: Ranjeno sopstvo, kreativnost ili jang princip. Preuzimanje oceve rane na sebe. Strah od sopstvene kreativnosti. Osecaj da je osobu izneverio i ranu napravio otac ili ocev princip.
Poruka roditelja i okruzenja: "Ne odobravam tvoje razmetanje, prejak sjaj."
Unutrasnja poruka: "Plasim se da sijam. Ne osecam se potpunim ako sijam."
Isceljenje rane: Rad na samopuzdanju. Rad sa unutrasnjim detetom. Razvoj pouzdanosti. Sve forme kreativnog izrazavanja.
Dar: Kreativnost. Rad sa decom. Liderstvo.

Aspekti kirona i meseca

Rana:Emotivna rana. Preuzimanje na sebe majcine rane. Dozivljavanje majcinog bola ili saosecanje sa njim. Majka je ranjena. Strah od sopstvene ranjivosti. Osecaj da je osobu izneverila ili ranu nanela majka ili majcinski princip. Osecaj zapostavljenosti i teskoce u vodjenju brige o sebi. Osecaj nesigurnosti. Duboki bezimeni strahovi.
Poruka roditelja i okruzenja: "Svet predstavlja opasno mesto. Ne veruj nikome. Volimo te ali ..."
Unutrasnja poruka: "Osecam se odbaceno. Ranjiv sam."
Isceljenje rane: Rad na emotivnom oslobadjanju. Isceljenje kroz vodjenje brige o drugima ili o sopstvenom detetu. Psihoterapija. Iskustva ljubavi i prihvatanja.
Dar: Osecaj za druge i empatija. Sposobnost vodjenja brige i isceljenja drugih.

Aspekti kirona i Merkura

Rana: Rana u komunikaciji. Nesposobnost komunikacije i osecaj da drugi ne razumeju osobu.
Poruka roditelja i okruzenja: "Ne svidja nam se nacin na koji komuniciras."
Unutrasnja poruka:"Ne razumete me. Ne slusate me. Ja sam glup."
Isceljenje rane: "Pevanje, javni govori, pisanje, sviranje nekog instrumenta. Kreativni zvucni izraz. Razbijanje blokade i isceljenje grlene cakre.
Dar: Sposobnost razumevanja drugih i poducavanja drugih umetnosti delotvorne komunikacije i resavanju problema.

Aspekti Kirona i Venere

Rana: Rana na planu emotivnih veza. Ranjeni partneri. Preuzimanje tudjih rana na sebe. Tuga, gubitak voljene osobe. Ranjavanje drugih ili zadobijanje rane kroz ljubav. Osecaj nevoljenosti. Bol na srcu.
Poruka roditelja i okruzenja: "Nasa ljubav je uslovljena. Volecemo te ako..."
Unutrasnja poruka: "Ne volim sebe, ne cenim sebe i ne prihvatam sebe. Niko me ne voli. Nisam vredan ljubavi."
Isceljenje rane: Kroz iskustva bezuslovne ljubavi. Isceljivanjem srcane cakre. Vezbanjem opustanja i samilosti. Put Bhakti joge (posvecenosti). Posvecena muzika. Masaza i dodiri. Reiki.
Dar: Sposobnost da se drugima pomogne da iscele sopstvene emotivne veze. Savetovanja. Diplomatija. Ljubav.

Aspekti Kirona i Marsa

Rana: Rana po pitanju izrazavanja sopstvene seksualnosti, fizicke energije, besa i agresije. Ekstremno velika energija. Hiperaktivnost. Preuzimanje besa drugih na sebe. Zrtva nasilja ili nasilnik.
Poruka roditelja i okruzenja: "Ti si agresivan. Ne svidjas nam se kada si besan. Imas previse energije. Besan sam na tebe. Ljut sam na tebe."
Unutrasnja poruka: "Nije u redu pokazivati bes. Ja sam destruktivan. Drugi su destruktivni."
Isceljenje rane: Kreativno oslobadjanje energije kroz sport, borilacke vestine, ples, tai chi chaun, aktivnu meditaciju.
Dar: Pretvaranje energije besa u kreativni telesni izraz i aktivnost. Davanje snage drugima.

Aspekti Kirona i Jupitera

Rana: Rana je u sistemu vrednosti. Ranjen je ucitelj. Strah da se sopstveno znanje podeli sa drugima. Duboki unutrasnji nemir. Misionarska revnost. Religijski dogmatizam. Strah da se bude srecan i nesrecan. Kriza vere.
Poruka roditelja i okruzenja: "Budi optimista - nemoj biti preveliki optimista. Nasa religija predstavlja jedini put ka Bogu. MI ne verujemo u Boga. Sto vise to bolje.
Unutrasnja poruka: "Nije u redu deliti sa drugima svoje znanje. Moja istina je jedina istina."
Isceljenje rane: Sirenje sopstvenog znanj kroz predavanja, govore, pisanje izdavastvo. Putovanja. Put Jnana joge (znanje).
Dar: Sposobnost inspirisanja drugih i njihovo poducavanje kroz predavanja, pisanje, izdavastvo.

Aspekti Kirona i Saturna

Rana: Rana po pitanju osecaja za strukturu, dostignuca i samopouzdanje. Strah od sopstvene moci. Strah da se nadje mesto za sebe u svetu. Otac ranjen ili utice na stvaranje rane kod osobe. Preuzimanje oceve rane na sebe. Duboki unutrasnji strahovi i rigidnost. Ozbiljnost i nesigurnost.
Poruka roditelja i okruzenja: "Ja sam ti sef, ja znam sta je najbolje za tebe."
Unutrasnja poruka: "U meni postoji glas koji me stalno kritikuje i koji mi sudi. Ja sam kriv.
Isceljenje rane: Put Karma joge (sluzenje drugima). Ispunjavanje sopstvene svrhe, darme.
Dar: Sposobnost da se preuzme odgovnost i pozicija autoriteta. Mudrost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 278
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Netscape 8.1.3
mob
Apple 
A Kiron u aspektu sa mesecevim cvorovima???
Sta to znaci ako moj Kiron (iz 5.kuce) pada na mesecev cvor nekog drugog??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Mali gospodar tuge
 « : Danas u 16:47:40 »   

U ogledalu, umesto sebe, osobe sa Hironom u prvoj kući vide odraz nekog drugog, kriju svoje želje a ispunjavaju tuđe, razmeću se hrabrošću, iako su, u suštini, pravi "zečevi" i bore se sa vlastitim srcem, izbegavajući donošenje važnih odluka.

Ovaj majušni, zlokobni planetoid utiče na "Ahilovu petu" svake osobe koja mu pruža gostoprimstvo, pretvarajući se - u prvom polju ili znaku Ovna - u pravu ranu, što se neizostavno reflektuje na osećanje postojanja, samopotvđivanje, inicijativu i primamarni identitet, često i fizički izgled.
 Hiron u prvom polju nameće im misao da postoje samo da bi bili ogledalo nekog drugog, a motivacija za borbu kod njih - interes nekog drugog. Iako su veoma ranjive, ove osobe odlikuje razmetanje hrabrošću, a njihov borbeni dih nije ništa drugo do zamena za bol i pokrivanje straha i nesigurnosti koji ih uvode u novi krug beznađa, samodestruktivnosti i prenagljenih akcija. Sav njihov  emocionalni pritisak prenosi se u čistu akciju.
 Ove samodovoljne osobe nikako ne traže pomoć i podršku, jer su uverene da same mogu sve. A razlog za ovaj stav je očajanje i strah da će nečim ispoljiti ono čemu streme. Svako glasno izgovaranje ličnih ciljeva doživljavaju kao prizivanje porpasti, kao da sami sebi u startu predviđaju neuspeh. A to čemu teže - ili ne znaju uopšte šta je, ili ako znaju, duboko dkriju, plašeći se da ime ne bude oduzeto, upropašćeno ili na bilo koji način uništeno. Umesto sopstvenog JA osećaju prazninu i bol koje nisu sposobni da podnesu.

Želje kao rane 

Psihološki posmatrano, sasvim je moguće da je osoba sa ovakvim položajem Hirona, još u detinjstvu otvoreno sputavana u izražavanju želja. Nije važno da li su u pitanju bile represivne metode vaspitanja, strogog pridržavanja satnice, nedostatka fizičke podrške... - ograničavanje i ometanje nekih prirodnih ritmova stvorilo je kod njih veliku konfuziju i verovanje da ono što se želi nije prihvatljivo i da se ni u kom slučaju ili obliku ne smeju truditi da zadovolje svoje želje. Ispod tako paralisane volje, skuplja se dubok i često pogrešno postavljen bes, u pravom smislu te reči, jer prvim poljem vlada veoma agresivan Mars.
 Osobe sa Hironom u polju moraju kriti ono što zaista žele u životu, plašeći se da će to biti uništeno spoljnim silama i zato im se događa da dobiju ono, što u osnovi, uopšte ne žele. Sve se dešava zato što smatraju da glasno priznavanje željenog dira ranjivu oblast u njima. Veruje se i da je njihovom okruženju puno potisnute, a možda i otvorene agresivnosti, što je u njima stvorilo plašljivost, smanjilo osećaj samostalnosti i nekilh ličnih prava. Ništa drugo ne proizilazi iz ovog osim navike da se mora živeti da bi se drugima udovoljavalo.

Silom neukrotivi

Vlasnici Herona u prvom polju ne treba da ispunjavaju praznine drugim ljudima ili situacijama, a da, pritom, sami ostaju anonimni samo zato što misle da je opasno biti zapažen...S druge strane, treba da se uzdržavaju od odlaska u krajnost i naprezanja volje do stepena koji bi previše isticao energiju, entuzijazam i stremljenje. U slučaju ovih osoba, sve be to moglo začas rasprsnuti kao mehurići od sapunice.
 Osobe sa Hironom u prvom polju sklone su i nepotrebnim samodestruktivnim fantazijama koje su samo odgovor na bes, frustracije i gubitak kontrole na nekom situacijom. A to su samo odgovori na unutrašnju želju da se, na neki način, ponovo zadobije osećaj mići, samo reakcija na umišljenu nesposobnost da se pronađe svoj put. Zato je savet za sve one koji imaju ovaj platenetoid u svom prvom polju da ne budu svojeglavi i samovoljni misleći da su svemoćni.
 Ovim osobama je teško da započnu nešto što je kontraznaku Ovna i suprotno prvom polju koje je JA u osnovi. Ili se samo potrči da bi se nešto započelo, ili se kasni u tome. Zato ove osobe imaju lošu naviku "izvlačenja" i izbegavanja donošenja odluka.
 Spotiču se na pragu nečega što im je na startu izgledalo tako uzbudljivo. Kako zakorače, u njima se javlja otpor i uznemirenost. Stalno se bore da pronađu nešto što će im dati toliko željeni osećaj postojanja, a onda se, opterećeni traženjem potvrde, uvaljuju u nemoguće poduhvate. Često su to uzalud uloženi napori. Na svoje telo oni projektuju osećaj stida i zbunjenosti, i bivaju poniženi zbog neke osobenosti koju drugi uglavnom ne primećuju, a njima ono deluje ružno, čudovišno, nakazno...Ne mogu svi da u sebe uvuku svoje klempave uši ili da stanje noge ako su predebele... Sebi deluju previsoko, prenisko, neskladno ili nezgrapno. Zbog ovih "problema" identifikacije bespotrebno gube mnogo energije. Ponekad se prema sebi ponašaju sadistički, živeći gotovo na ivici egzistencije, jer žele da deluju divlje i neukrotivo, a u osnovi su usamljeni, bez obzira na to da li su sami, u stalnoj vezi ili braku. Mnogima su prošle godine dok su tragali za izgubljenim i varljivim identitetom, da bi, na kraju, otkrili da su, istraživajući i prihvatajući svoju "ništavnost", stekli vitalnost i smisao postojanja.

Puni magnetizma

Svaki vlasnik Hirona u prvom polju, u sebi ima skrivenu moć "grabljenja" povoljne prilike za neku akciju, što je, uz kombinaciju sažaljenja i prikladnog delovanja, prosto ugrađeno u njihov energetski kod. Izuzetno su sposobni da urade nešto novo i preuzmu inicijativu, naročito kad je u pitanju blagostanje drugih. Snagu stiču savladavanjem teškoća, ali treba da nauče da budu otmeni protivnici.
 Ako postignu uspeh gazeći uskom stazom, u njihovom životu nema mesta za pasivnu agresiju ni neposrednu destruktivnost. Kroz njih će, jednostavno, poteći čista životna volja, ona koju zovemo unutrašnji mir. I bez obzira na to što ljudi sa Hironom u prvom polju nose sumnju kao svoju ranu, oni su, zapravo, puni magnetizma i ljudi snažno reaguju na njih.

Misterija moćne minijature

Planetoid Hiron, relativno nov u astrologiji, još uvek je predmet dubljeg izučavanja i interesovanja. Simbol je ineizlečive rane i nezaobilazan u životnim pričama ličnosti čije su biografije već ispisane.
 Projektuje se uvek istim intenzitetom, ali ima različite uloge. Nekome donosi isceliteljske moći, mogućnost bavljenja klasičnom medicinom, manje ili veće životne traume, a ponekad je isuviše slab da bi delovao na druge planete. Njegova snaga je u aspektima koje pravi u odnosu na odabranu osobu , pa kuću horoskopa svojih "žrtava" gotovo uvek pretvara u pravu, ličnu pećinu.
 Efekti Hirona su veoma značajni i kad se čitaju i tumače, neodoljivo podsećaju na upliv Saturna.
 Delovanje mu je veoma snažno, bilo da se radi o natalnom položaju ili o tranzitu. Bez obzira na snažni upliv i uticaj Saturna kad je reč o teškoćama življenja i nekim sudbinskim i karmičkim zadacima, Hiron je taj koji nijansira uticaj Saturna, dajući nam savete o oblastima života u kojima trpimo teškoće i uči kako da se zaštitimo od bola u blokiranom delu života.

Lična karta

I pored svoje zanemarljive veličine koja mu ne dozvoljava da se svrsta ni u patuljaste planete, čak i u odnosu na ostale planete i njihov upliv, planetoid Hiron ili Chiron postao je po svojim osobinama nezaobilazni član astrologije.
 Otkriven je kao asteroid 01.11.1977. u opservatoriji Hejl u Pasadeni (Kalifornija). Identifikovao ga je Čarls T. Koval po fotografijama napravljenim 1890. godine, jer nije bio primećen ni u jednoj opservatoriji. U službeni katalog Internacionalne unije unesen je pod brojem 2060, a u vreme otkrića nalazio se na 3.08 stepenu znaka Bika.

by Milan Šašić

P.S. - zanimljivo za pročitati.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2007, 11:37:35 od andjela pizelly »
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 5210
Meni je u desetoj u biku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

VERNU LJUBAV NEBO DRZI.

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 559
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson z500i
meni je Chiron u Lavu u 6. kuci. sta to znaci?
IP sačuvana
social share
"ljubi istinu,ali prashtaj zabludu!" - Volter
"Cuvajte se da vas ko ne prvari! " ( Matej,24,4)

"ko ljubi dobre ljude,taj ne moze biti zao!
"lud je onaj ko se silom suprotstawi ljubavi,jer ona vlada i medju bogovima"- Sofokle

"Odreci se ljubavi iz bilo kojeg razloga,znaci ne osecati ni najmanju ljubav!"- Pirandelo
"uvrede se lako prashtaju gde je ljubavi u srcu!!" Goldsmit
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 477
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Moze znacit uvreda u ponos, kroz posao il zdravlje, pazi se srcanog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

VERNU LJUBAV NEBO DRZI.

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 559
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson z500i
Mene zanima moj Chiron.... ako neko moye da mi pogleda,moja natalna je na 22.strani u natalnim....hwala!  Smile ako usput neko moye da mi kaye sta je True Node?  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2008, 11:48:12 od aleksandrazns »
IP sačuvana
social share

"lud je onaj ko se silom suprotstawi ljubavi,jer ona vlada i medju bogovima"- Sofokle

"Odreci se ljubavi iz bilo kojeg razloga,znaci ne osecati ni najmanju ljubav!"- Pirandelo
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Mene zanima moj Chiron.... ako neko moye da mi pogleda,moja natalna je na 22.strani u natalnim....hwala!  Smile ako usput neko moye da mi kaye sta je True Node?  Smile

Kiron U Lavu

Ovo su osobe koje stalno imaju potrebu da su u centru paznje, da im se pripisuju zasluge i dele komplimenti. Nedostatak priznanja izaziva kod njih osecaj frustracije. Medjutim, konstantno imaju osecaj da ne dobijaju sansu da zasijaju u pravom svetlu. Umesto sto sazaljevate sebe zbog nerealizovanog potencijala, Kiron u Lavu vas ohrabruje da izrazite talente koje vec posedujete. Radeci na njima i negujuci ih, vi cete biti u stanju da se otvorite prema svetu i podelite sa svetom ono sto ste naucili iz svoje patnje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

VERNU LJUBAV NEBO DRZI.

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 559
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson z500i
aham,hwala hehe procitala sam napocetku sad  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:05:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.