Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:25:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Himna za Srbiju  (Pročitano 15606 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple 15
o svemocni aleksa... informisi se malo...
za pocetak... postupak donosenja novog ustava je takav da nema sanse da se po istom postupa...
znaci... jos jedna ustavna praznina...
obelezja jesu privremena, ali su i fakticki protivustavna...
s druge strane, ona su donesena na krajnje nedemokratski nacin, jer odrazavaju volju samo onih biraca koji su izasli na izbore...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Skrecemo sa teme, ali ajde.
Svala legitimno izabrana skupstina ima pravo da prostom vecinom ukupno izabranih poslanika donese DEKRET koji moze biti protivustavan ili protivan postojecim zakonima, a DEKRETOM se moze doneti i novi ustav bez obzira sta pise u postojecem ustavu. Zato su izbori za skupstinu tako vazni, i vazno je ko je izabran za poslanika u smislu ljudskih kvaliteta, nezavisno od maticne stranke.

Sad, ovo je zemlja Srbija pa su nam i poslanici kojekakvi (mislim na sve stranke)

Svaki punoletni gradjanin ima pravo da glasa, to sto nece je njegova licna odluka - ne zeli svojim glasom da utice na izbor organa vlasti. Treba videti kolika je bila izlaznost na referendumu u Crnoj Gori. (ti koji na izbore ne izlaze nam predlazu nekakve ustanke!?) Na vlast utices izborima ili angazmanom u nekoj od stranaka, pijane kafanske price ne uticu na vlast. Organizivanje oruzanog prevrata da se promeni vlast ali je to opasno i zahteva kriticnu masu koja obicno ne postoji.

Apoliticni koji zele da uticu na politiku - apsurd. Nestranacka licnost koja zeli da bude vlast - besmislica.

Manimo se mi vec jednom Dobrice Cosica i njemu slicnih i pocnimo jednom sa formiranjem ozbiljne drzave, a ozbiljna drzava usvaja himnu skupstinskim DEKRETOM i to je svetinja za svakog drzavljanina. I to se ne menja bez preke potrebe!!!
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple 15
jao... super... sad se vracamo u vreme aleksandrove diktature...
s druge strane, niko na proslim izborima nije ocekivao da ce se kostunica&Co. proglasiti za ustavotvornu skupstinu... tako da svoj legitimitet, sto se mene tice, slobodno mogu da okace macku o rep Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nema vise Djure Jaksica,salveta i poema...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6650
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w700
Mars na Drinu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.2
Kome ti to!?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@anea
Skinimo vec jednom vlastitu drzavu sa macijeg repa, SFRJ je bila okacena o macije repove pa svi znamo sta nam se desilo, da se to ne ponovi i danas u ovoj ubogoj Srbiji. Ostavimo te macije repove za kafice, tu im je mesto. I sta smo rekli: himna je "Boze pravde" i svi ustaju, pa i oni koji imaju maciji rep.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple 15
ja sam legalista...
ja to ne mogu da prihvatim Smile
zenit, ja sam za vama
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Malo skretanje sa teme:

"legalisti" hm, hm!!!
Postojeci ustav po kome je Srbija jos uvek federalna jedinica SFRJ cak i taj ustav dozvoljava donosenje ustavnog amandmana po kome Srbija postaje samostalna drzava i to prostom vecinom poslanika. Naravno da takav amandman nece biti donesen sve dok su "legalisti" na vlasti (da se penzionisanom zastavniku JNA iz bloka 45 pruzi spokoj i miran san - imamo SFRJ)

Zakon o himni i zastavi Srbije je donesen potpuno zakonito i tu nikakvih pravnih dilema nema, ali te "legaliste" to i ne zanima, po sistemu "sta se babi snilo"

"baba san usnila" pa onda "legalisti" to sprovode, makar i fiktivno.

Ja sam pomalo YU nostalgicar, ali sam postao svesan da takva drzava zaista ne moze opstati, bolje je ovako, da svaki narod exYU samostalno kroji svoju sudbinu, a do toga smo mogli doci i bez serije krvavih ratova. Na balkanu se ni seosko imanje ne moze podeliti bez tri mrtva.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
BlackBerry bold 9000
Himna je Bože pravde iako se meni više sviđa pesma poranio Milorad da obiđe vinograd... o tome se ne glasa već se konstatuje vraćanje stanja na prethodno... kome je do jugonostalgije neka potraži drugu zemlju ako je ima... mnogima se nije sviđala poljska himna Hej sloveni pa ih niko nije pitao...
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ја колико знам, тренутна химна, застава и грб Србије се користе ПО ПРЕПОРУЦИ, тј. нису обавезујуће ни за Скупштину, институције, па ни грађане...нешто нисам приметио да се било ко бунио и да није са поносом окачио нову-стару заставу, колико сам чуо на светском такмишењу у пецању одржаном у Хрватској победила је репрезентација Србије (како то лепо звучи) па се свирала химна Божправде и сви су стајали мирно...дакле та химна не смета ни Хрватима па не видим што би се неко овде бунио, мада овде се буне само припадници највеће националне мањине без државе - ЈУГОСЛОВЕНИ...који су своју крваво створену државу изгубили па сад хоће од Србије да праве квази-нову-мини СФРЈ са Војводином,Шумадијом и Косовом као федералним јединицама...УжАс...још и петрокраку да вратимо...
Мораћу да на велику жалост Југословена поновим оно што и врапци на грани знају...Југославија је МРТВА, после коме која је трајала 15 година НЕМА је више. Срби су већина у овој држави и ово је првенствено Српска држава (па онда свих осталих)  и док је тако биће химна Боже правде...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 01:25:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.