Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 12:16:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hendikepirani  (Pročitano 9569 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Ni meni nije jasno sta je tu sramotno...
Isto tako mi nije jasno sta je tu glupo, posto sam i sam imao priliku u par navrata slusati takve napade na ljude koji ama bas ni na koji nacin nisu mogli da uticu na resenje problema... narodski... izdrkavanje.

Sto se same teme tice... prenecu moje misljenje sa druge teme, pomenute na prvoj strani...
Odnos prema osobama sa hendikepom je prilicno pipava stvar...
Koliko sa jedne strane imaju pravo kada ocekuju ravnopravan tretman, toliko nekad u tome preteruju...
Ako postoji invaliditet to ne moze da se zanemari...
To ih ne cini ni boljim ni gorim ljudima, niti im daje vise ili manje prava kada je odlucivanje u pitanju, ali ih ipak odredjuje na neki nacin...

Jednostavno, neke stvari za njih su nedostizne, i zrela osoba ce biti svesna toga i ziveti sa tim problemom i oko tog problema...
U tom slucaju normalan odnos je moguc...

...

Ja ih tretiram kao normalne osobe jer to i jesu, kao kompletne licnosti jer to i jesu...
To sto je neko debil nema nikave veze sa hendikepom, takvih ima bez obzira na broj udova ili boju kose i ociju...
Ipak, povremeno sam u odnosu sa tim ljudima nailazio na neki potpuno iracionalni ponos koji je meni bar neshvatljiv... Kada neko ne zeli pomoc iako mu je ocigledno potrebna, po cenu da sebi nanese veliki bol i stetu i sl.

...

Na drustvo mogu vrlo malo da uticem, a mislim da to na najbolji nacin radim tako sto formiram ispravnu klimu oko sebe.
Ipak, to sto drustvo pravi greske, ne opravdava tu vrstu iracionalnog ponasanja...

Pre par meseci sam najgnusnije izvredjan i izetiketiran, od strane jedne osobe koja je cak faktor u nekoj organizaciji osoba sa invaliditetom, samo zato sto sam nakon citanja stranica i stranica uvreda i primedbi na racun lokalnih vlasti (koje uzgred ne podnosim), rekao da se stvari polako pomeraju na bolje i da je to ocigledno, da se na tome radi i da je grad mnogo pristupacniji za osobe u kolicima nego nekad... to je mali korak do cilja, ali je ipak zasluzio pored toliko pljuvanja i bar jedno malo hvala...
Cak sam bio maksimalno uljudan i pristojan kada sam to pisao...

To su ekstremi, ali interesantno da takav ekstrem predstavlja negde tu zajednicu koja je veoma brojna...

Nisam o tome govorio... govorio sam o "Mogu sam" kada je to iskljucivo bespotrebno mucenje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
potpuno si u pravu!

jedini problem koji ja vidim je drustvo koje nas nije pripremio da reagujemo na adekvatan nacin kada su oni u pitanju.
i vec rekoh zbog cega je to tako.

ne slazem se da su ravnopravni sa mnom.znate u kom smislu?
ravnopravni da...u smislu inteligencije i eventualnih mogucnosti da rade posao,recimo,kao i ja!u normalnim drustvima,ne i u nasem.
ali kada se nadjemo naspram najobicnijih stepenica...sva ravnopravnost pada u vodu.
banalan primjer,ali njima svakodnevnica!

pokusala sam da pojasnim psihologiju bolesti i sta ona zna da napravi od covjeka.

desilo mi se da me zena u kolicima optuzi za ponasanje za koje znam da nema prava.
pokusala sam da se suprostavim...bezuspjesno!
kasnije je ona meni prisla,izvinila se i rekla da probam da razumijem trenutnu nemoc koju je osjecala...
iz nekog razloga meni nije bilo tesko da razumijem.
ta zena je,dok sam ja ispred nje ocijukala na salteru trpjela bolove....nisam zadrzavala red,da se razumijemo,ali bila sam beskrajno srecna...
moje pravo,naravno.
nista lose,naravno.
ali nekako,meni i bi jasna njena ishitrena reakcija.
kasnije i njoj samoj.

nije to i samo sazaljenje one najgore vrste.
to je uvid u neciju teskocu i divljenje da se neko i dalje bori u zemlji u kojoj ni prilaza zgradama nema u onoj mjeri u kojoj bi trebalo da bude.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
I ja se sa tobom slazem... i razumem da okonosti u ovoj zemlji trenutno nisu takve da je ispunjenost onih osnovnih tehnickih uslova da budu ravnopravni na zadovoljavajucem nivou... ali radi se na tome...
Sve je vise niskopodnih autobusa, sve je vise ustanova i obicnih zgrada sa rampama...
I posla ima sve vise, u pojedinim granama je i zakon to regulisao...

Mnogo je daleko od idealnog ali se znacajno pomerilo od onoga kako je bilo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to definitivno!

bar sto se tice Beograda.

meni je to bilo prijatno iznenadjenje kada sam ovdje dosla da zivim!
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Odnos prema osobama sa hendikepom je prilicno pipava stvar...
to je to.
ako te napljuje ili udari, ... kako da odreagujes ?!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
uvijek ces reagovati prema svojoj ljudskosti i savjesti...

sta ocekujes da ti se kaze?
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Frizider
Pa jebote sta ces da radis, okrenes se i odes. Pocastis ga eventualno sa par psovki i to je to.......necu valjda se mlatim po ulici sa hendikepiranim covekom pobogu, kapiram da jadnije scene od te nema bez obzira da l' je neko u blizini..........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 
Naravno da nećeš pustiti nekog da te tuče štakom, ili da te psuje i vređa samo zato što je to hendikepirana osoba. Međutim retko sam viđala takve scene uopšte. S druge strane možeš recimo na radnom mestu učiniti neki ustupak kad radiš sa hendikepiranom osobom da joj bude jednostavnije i lakše. Recimo omogućiti da te kontaktira telefonom da ne dolazi, objasniti gde je rampa i pustiti da uđe na ulaz sa rampom iako nije predviđen za stranke, izaći u susret oko nečega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Pa jebote sta ces da radis, okrenes se i odes.
Citat
S druge strane možeš recimo na radnom mestu učiniti neki ustupak kad radiš sa hendikepiranom osobom da joj bude jednostavnije i lakše
ma kako vam zvucao moj komentar, ali, zar ovo nije diskriminacija  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ili lijepo vaspitanje? Smile

mozda si od onih koji uvijek koriste samare u komunikaciji i ne sporim da kod nekih one i jedino imaju efekta,
ali ne mislis li da,nekad,i ne reagovati na necije nekulturno ponasanje zna da bude efektnije nego kada se iz petnih zila trudimo,sto samarima...sto psovkama da ih...dovedemo u red?

osim toga,toliko nacina postoji da se nekome stave stvari na znanje.

bilo kome.

a biti pazljiv prema svakome,bio hendikepiran ili ne,trebalo bi da je navika i pravilo.
« Poslednja izmena: 25. Nov 2008, 18:23:26 od sesircic »
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 12:16:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.