Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 08:33:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HDZ-u smeta ćirilica!  (Pročitano 15126 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Cetnici su izgubili rat medju Srbima a ne protiv Nemaca .... kakve to sad ima veze sa tim sto ste vi bili na strani osovine koja je izgubila rat Smile Smile i sto ste pobili 700 hiljada Srba i ostalih u Jasenovcu a niste odgovarali za to  Smile  ovako dobro menjanje teza odavno nisam video Smile Smile

odoh malo napolje razgovor sa tobom zaglupljuje Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
ok, sada blagim okretom da se vratimo na temu  Smile

edit:
@BoraBorasS: ili se vrati na diskusiju po pitanju naslova teme, ili ne moras da ostavljas post uopste  Smile
« Poslednja izmena: 03. Okt 2008, 19:45:40 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Pa to je HDZ, za njih je na Blajburgu pobijena "hrvatska vojska", zašto bi tolerisali ćirilicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Možda ste zaboravili da su veliki dio NOV činili Hrvati a i Srbi iz Hrvatske.Najmanje Srba iz Srbije.I vi ste onda izgubili rat (četnici)

Ovakva tvrdnja (prve dve rečenice) bi morala dobro da se dokumentuje navođenjem nezavisnih izvora, da bi imala makar trunku kredibiliteta. Do tada, to je potpuno suprotno onome što mi o tome znamo. Međutim, suština je nešto drugo, a to je način na koji su manjinski Hrvati zavladali Jugoslavijom. Padom Kraljevine Jugoslavije, Hitler je svojim saveznicima Hrvatima napravio pseudo-državu NDH. O toj tvorevini je dosta pisano u međunarodnim publikacijama, i.e. od strane nezavisnih istoričara, pre svega na temu odnosa Hrvata prema Srbima:

Edmond Paris. Genocide in satellite Croatia, 1941-1945: A record of racial and religious persecutions and massacres. American Institute for Balkan Affairs, 1961.

...tako da ne bih sada na to trošio reči. Međutim, kako to da Kraljevina nije vraćena jugoslovenskoj Vladi u izbeglištvu, nakon pada Hitlerovog Rajha? Pre svega zato što su Sovjeti okupirali Jugoslaviju, a Staljin je podržavao Broza. Zapad je pustio Jugoslaviju "niz vodu" u zamenu za ustupke na drugim mestima. Ako četnicima nazivaš Jugoslovensku vojsku, onda si u pravu, ali ako tim imenom nazivaš sve Srbe, onda si u velikoj zabludi, jer oni koji se deklarišu kao četnici, dan danas su apsolutna manjina u Srbiji.

Citat
Stalno spominjete tita kao Hrvata.Kakva korist od njega kad se nije osjećao Hrvatom

Misliš, nije baš bio pravi Hrvat kao Pavelić ili Vjekoslav Luburić?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson G 502
Kojom silom!!!!
Šta je referendum tebi sila?????
Šta je slobodno izražena volja najdemokratčnijim putem"referendumom" sila!!!
Obožavam kad ovdje pišete o nekom nasilnom odvajanju Hrvatske iz propale sfrjot,a zaboravljate recimo da je i jedna Slovenija bila satavni dio te federacije pa je otišla nakon 5-6 dana igranja rata.... Smile
Vjerojatno Slovenija kao teritorij nije zanimala vašeg pokojnog vožda,il' možda nije bilo dovoljno Srba na teritoriju Slovenije da podignu balavan revoluciju!!!!

I nisu Hrvati se sjetili tek 1991 god.pobjeći iz propale sfrjot...Ako se malo vratimo u povijest ili istoriju na ovim prostorima naći ćeš recimo i na god.1971 kada su Hrvati digli svoj glas protiv srpske megalomanije zamotane u okrilju sfrjota!!!!! Smile

Nažalost tada se nisu stekli svi uvjeti za odlaskom iz sfrjota,međutim 20-ak godina poslije jesu!!!
Hvala Bogu!!! Smile Smile

Dobro je što si pomenuo Sloveniju, jer se sad prisećam onog snimka Špegelja koji ugovara nabavku oružja. I oni su se odvojili silom, naravno, i to isto tako nelegalno. Referendum je bio legitiman, naravno, ali nije bio legalan. Isto kao u slučaju Krajine u Hrvatskoj. Vidiš da se oko ovoga krećemo u krug, jer ti ne umeš ili ne želiš da razgraničiš ta dva pojma. Legitimitet referenduma, kao procedure ili političkog instrumenta, potiče iz činjenice da je u pitanju direktno izjašnjavanje zainteresovanog naroda, ali njegova legalnost je vezana za pitanje da li je taj narod formirao širu državnu zajednicu zadržavajući pravo na referendum ili ne. Već sam objasnio da federalno uređenje nema nikakve veze sa time. Referendum o odvajanju Hrvatske, baš kao i referendum o odvajanju Republike Srpske Krajine, bio je legitiman, ali nelegalan.

Kada sam govorio o sili, nisam mislio na referendum, naravno, nego na ono što sada zovete "domovinski rat". Pri tome, naravno, ne gubim iz vida Sloveniju, koja se takođe odvojila silom, ali si u pravu kad kažeš da za Srbiju to nije bilo tako interesantno pitanje, jer tamo nije bilo Srba. Prirodno je da je za državu srpskog naroda važnije pitanje šta će biti sa državom u kojoj ima mnogo Srba, a u kojoj su imali nedavna iskustva jednog Jasenovca.

Što se tiče SFRJ, dakle, nisi odgovorio zašto je vaš Broz to uopšte pravio. Zašto on nije raspisao referendum odmah posle rata? Ali pravi, demokratski, a ne komunističko balotiranje. Sistematski izbegavaš činjenicu da je SFRJ, kao i sve ostalo sa tim "S" ispred, dakle socijalističko i komunističko u Jugoslaviji, delo vašeg Broza, njegovog druga Staljina i te ekipe. U redu, nema više Jugoslavije, šta sad ti onda hoćeš? Što se javljaš na ovaj forum i pričaš o tome? Vi ne želite da imate bilo šta sa nama, pa onda je valjda dobro što ni mi ne želimo ništa sa vama. Zar nisi zadovoljan što je tako? Ako hoćeš, možemo da pokrenemo inicijativu da napravimo zid na onom malom delu granice između Srbije i Hrvatske, da prekinemo sve telekomunikacione i druge veze i da zakonski regulišemo kazne za bilo kakvo komuniciranje sa bilo koje od strana, ne priznamo pasoše jedni drugih i sl. Ja sam za to, mislim da će to biti bolje nego da trošimo jedni drugima energiju na ovakve besplodne rasprave.

Vidiš kako u tvom postu dolazimo do zanimljivog zaključka!!!!
Dakle nije Srbe bilo briga za sfrjot već za svete zap.srpske granice VKK!!!Jer da su Srbi bili istinski borci za sfrjot udarili bi po Sloveniji svom snagom jna tj.sna,a ne bi se igrali rata 5-6 dana!!!
Kad naučite da nije Srbija tamo di je makar i jedan Srbin možda se i nećemo vrtjeti u krug!!!!
BTW Tito da je imalo bio Hrvat koliko je bio zadrta jugoslovenčina još tamo 1971 bilo bi mahanja propalom sfrjotu iz Hrvateke.. Smile
Al' opet bolje ikad nego nikada!!!!

IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Tito je po rođenju poluhrvat ali se kao komunist osjećao internacionalac.O broju Hrvata u NOV ne znam točno ali nek ih je bilo 20 % imamo reći pravo da smo i mi pobjedili.Patizanski pokret je najslabije bija razvijen u Srbiji.Pa tko je bija onaj čovjek sa podignutim rukama u valjevu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

Pa boki baš zbog toga da bi vama ostalo više mi smo svi otišli,ajmo opet redom

Slovenija,Hrvatska,Makedonija,BiH,C.Gora,Kosovo...
Ugasiše se bakjle boki na grbu!!!
Toliko o sfrjotu...

pa ako ste htjeli manje to ste i dobili Smile
Citat

inace oni djelovi van srbije gdje srbi zive po meni nikud osim na papiru nisu otisli
ja kad odem na primjer u borovo osjeco bi se ko kod kuce dok ti vjerovatno ne
isto vazi i za banja luku herceg novi itd...
« Poslednja izmena: 04. Okt 2008, 10:37:50 od bokimajk »
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pa tko je bija onaj čovjek sa podignutim rukama u valjevu?

ko?
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

omnia mea mecum porto

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
Zastava Republika Srpska Krajina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson k750i
kako tebi nije jasno da je hrvata u drugom ratu u partizanskom pokretu bilo najvise 5%, a pokupili ste sve zasluge za pobedu.srbe nigde ne pominjete.to je vasa lazljiva propaganda.
IP sačuvana
social share
dum spiro,spero.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
inace trebali ste odmah fino reci 1917 da necete u nju
mi bi dobili svoje istoriske teritorije preko drine i prevlake doduse malo vise nego sto smo imali, vas bi vratili nazad pod austrijance
vi bi danas vec bili u eu po austrijom i jedna od najbogatijih drzava u svjetu mi bi imali ono sto hocemo sto znaci ne bi bilo razloga da pravimo vise nikakve probleme i svi bi srecno zivjeli
eh kralju kako nas zajeba Smile
« Poslednja izmena: 04. Okt 2008, 10:45:27 od bokimajk »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 08:33:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.