Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 10:58:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hawker Typhoon(maketa)  (Pročitano 24659 puta)
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
vec sam rekao i pilotu.....to je otprilike kao ona "sky" sto je tebi stavio za spitfire-a... ali jbg....kad nema bolje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
HTC HD2
a koja ti je druga boja?
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 19:17:22 od Dr.Lift »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
Pa druga mi je tamno zelena... pogledaj na tvojoj temi...ista je kao ta sto ti je pilot dao....kaze da i meni treba takva pa sam takvu kupio....
jedno pitanje za pilota....:

Na slici su 20mm topovi iste boje kao trup....jel tako treba da bude? a bombe su crne....
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 23:28:02 od Phillip$ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Topovi su vrlo tamna boja metala. A za bombe moram da pogledam. Ne zuri, do bombi imas jos vremena.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
nisam ja jos planirao da bojim....samo skupljam informacije.... Smile
Hvala jos jednom i izvini sto ti dosadjujem... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Jeb. drustvo, kasno sam seo za comp danas, iskrslo opet nesto, tandara mandara, da ne pricam. Elem, sutra cu da odem da vidim za crnu i ovu svetlo sivo zelenu. Smile
A mislimda bi bilo dobro da imamo neki spisak sa siframa tih boja. Na semama kutija pisu brojke koje oznacavaju boje. Ima li neko taj spisak boja tako da odma znamo kako se takva zove.
E sad druga je stvar ako sama sema nije tacna pa stavljena pogresna boja. Tu nam samo iskusni mogu pomoci, ili da tragamo za informacijama po netu i gledamo makete koje su u svetu i svugde uradili. Pilot nam tu moze dosta pomoci - evo vec nam daje te boje u onim pravougaonicima.
Problem je nabavka boja. Smile

@Philip$-e cini mi se da to sto si obojio ide malo na smedje - ne znam tesko se moze prosuditi iz fotke (ipak ne moze to telefonom). Ja cu pogledati sutra boje i probacu naci i tu morsku srednju sivu (Englezi - to je potpuno otkacen narod), a ti ne zuri sa bojadisanjem. Slusaj sta ti je Pilot rekao: bojis samo (kada ti dodju boje) one delove koji se moraju zalepiti da bi se nastavilo sa spajanjem celog aviona. Ti delovi ostaju zalepljeni i tesko ih je posle  lepljenja trupa bojadisati. Kako da bojadises avijaticara onako maleckog kada ga zalepis u kabinu. Sve takve stvari se znaci rade prve. Budi strpljiv ne zuri. Posmatraj maketu kao sto indijanac posmatra...   vetar, na pr, ili neku zivotinju. On je prvo upoznaje i razmislja, otkrije sve njene tajne. Akcija dolazi tacno onda kada treba, a i tada neiskusan ratnik ili vrac, moze da napravi gresku. Smile

Sve je ok.  :DNe bi bilo lose da pogledas uputstvo za sklapanje, a onda uz pilotov savet da spajas. Ja sam recimo uradio sam, i to me mozda kostalo losijeg sastavljanja - veci prorez izmedju delova. Sada to trebam gitovati, a sve je sitno.

Ja bih porazmislio o ostavljanju te boje sto si vec uradio, ako ona nije prava, pogotovo ako ti nadjem boju. Mozda ta boja moze da posluzi kao neka vrsta podloge???, za onu pravu. Video sam kako Pilot ceo avion isprska crnom spolja, pa tek posle radi pravu shemu.

Just take it easy. U medjuvremenu dok cekas, skupljaj informacije i o maketi a i o samom avionu.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
ok...znaci bojenje se obustavlja.....a sklapanje dolazi na red....to cu sutra ujutru natenane da odradim....
samo jedno pitanje...kad sklopim krila i trup...da ih prvo obojim pa ih sastavim u jedno ili obrnuto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Delove trupa oboji iznutra crnom, isto tako mozes i krila. Treba da obojis verovatno avijaticara i njegovo sediste. Unutrasnji deo trupa, gde je kabina obojis u odgovarajucu boju (mislim da ti je pilot rekao koju, pogledaj u nazad). Prvo slepis avijaticara za sediste, sediste za trup iznutra (pricam napamet, pogledaj shemu spajanja tamo ti je sve poredano), potom spajas trup, zatim krila medju sobom, pa ih lepis za trup, zatim zadnja mala krila. Staklo kabine, ne lepi. Sve sto je sitno (tockovi, oruzja,bomba itd, nista jos ne lepi. Znaci, trenutno je najbolje da stanes, mozda da pripremis delove (brusnes malo i sl.)
Ne smes nikako zuriti. Skupljaj informacije, proucavaj shemu spajanja, onda postavi pitanje, i tako. Moj ti je savet to. Mala pauza, znam da si nestrpljiv, ali ne vredi bez svega potrebnog. Sada si malo indijanac.Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
potom spajas trup, zatim krila medju sobom, pa ih lepis za trup, zatim zadnja mala krila.

samo sto kod mene krila idu u trup....ne ispod njega.....recimo nije kao na Spitfire-u kod Dr.Lifta.....na Typhoon-u svako krilo ima svoju rupu gde se lepi za trup....

Citat
Ne smes nikako zuriti. Skupljaj informacije, proucavaj shemu spajanja, onda postavi pitanje, i tako. Moj ti je savet to. Mala pauza, znam da si nestrpljiv, ali ne vredi bez svega potrebnog. Sada si malo indijanac.Smile

izuzetno sam nestrpljiv....ali nacicu vec neku zanimaciju dok ne dobijem boje... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung U700
I sad je zvanicno.... rad na maketi se obustavlja zbog nedostatka boja....nastavak sledi tek posle nove godine....i to samo ako onda bude boja....
Do onda ako bi pilot mogao da mi ukratko kaze kako je najbolje da lepim delove a da mi ne ostane razmak izmedju....ne planiram jos da lepim....samo me zanima jel ima neka posebna tehnika za to...
pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 10:58:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.