Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jun 2025, 11:08:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: hard disk problem, a mozda i ne :S  (Pročitano 5396 puta)
23. Sep 2008, 21:39:42
Svakodnevni prolaznik

-Dabre idu kobre. -Ko bre? - Da bre!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Siemens c 45
Problem je krenuo sa starim hardom koji sam kontao da je na izdisaju... Znaci pokrenem ga i cim dodje do windows logona dobijem divni plavi ekran smrti i restart... Vremenom skontao sam da je taj hard otkazao.... Nabacio win na drugi hard (160gb) i sve je lepo sljakalo do trenutka kada sam kupio novi hd od 160gb...
Prvo ga nije kontao pa sam instalirao raid drajvere i posle restarta kompa cim je dosao do windows logon strane odma nesto skljocne i restartuje se ... Odradim ja system restore i sve je radilo ali se opet taj problem pojavio...
Kasnije nije ni uspevao da digne hd, jako ga je slabo chitao, uvek nekako ga loshe ocita i ne mozhe da digne sistem... Isto tako i cd rom je slabo radio i ja zamenim napajanje... Opet sve radi do sledeceg restarta...
Odlucim ja da napravim particiju na novom hd-u i instaliram win sp3... Kako sam to uradio sve je ok bilo do trenutka kada je posle par restarta ( a i kachenja harda koji je slabije radio samo da prebacim podatke) on je isto prestao da radi. Nekad kad malo odstoji desi se da krene da radi kao sad dok kucam ovo Smiley . Isto tako se desi plavi ekran smrti na windows logonu. Zanimljivo je to da mi u obe konekcije za internet (wireless i kabl) stalno stavi manuelno podeshavanje dns servera sa ovim parametrima
preferred dns: 85.255.115.29
alternate 85.255.112.170
kad god stavim na automatic on ga vrati na ovo ... to mi je jako cudno.

inache imam abit an7 plocu ge force 5200, 2x160 gb WD (jedan sata jedan obican), 512 rama

nadam se da vas nisam smorio i da cete uspeti nekako da mi pomognete ja vishe nemam ideja Smile

kontam da nije hard jer se svi skoro isto ponasaju.
da li je moguce neki virus, da je sjebana ploca ili nesto?

Hvala Smiley
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 21:50:16 od P-rex »
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Koji sata, 1 ili 2 ??  AN7 ne podrzava sata 2.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2008, 22:00:36 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
proveri sve hardove na nekom drugom racunaru . sumnjam na kvar HDD kontrolera na plochi a ne na drajvere ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Tebi je nesto zesce sjebano, ali ovako s' daljine nema sanse da provalimo sta je u pitanju. Nadji nekog ko se zaista razume u racunare da ga podleda. Uzrok tvojih problema ne mora da bude samo jedna stvar. Tu treba resetovati BIOS, proveriti konfiguraciju HDD-a i u potpunosti pobrisati particije, reparticionisati i formatirati, proveriti kablove, samu verziju Wina koji koristis za instalaciju, ispravnost maticne ploce itd. Srecno!
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Siemens c 45
uhh niste me obradovali Smile

@lightsoft sata1 disk

ja imam par ideja sta bi mogao raditi to cu jos da probam ako nista onda u servis Smile
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
Siemens c 45
E ovako stoje stvari...
Pokusao sam nesto cega sam se setio...
Ono sto sam uradio jeste formatirao sam citav disk (sata) i instalirao windows xp sp3. Malo se igrao sa njim instalirao programe probavao i instalirao anti virus... Par puta sam uradio restart i shut down i sve funkcionishe ok. Razumljivo je da posumljam na virus koji se prebacivao sa jednog harda na drugi. posto su mi na drugom disku svi ti fajlovi, koji je po vama najbolji nacin da ja pokusam njih da spasem? Tj da pokusam da unistim taj virus...
Trenutno sam na ovom hd-u instalirao kasperski 2009.
Kako da nakacim drugi hd i da pokusham da bez formatiranja izvucem ono sta imam na njemu Smiley
Hvala na pomoci Smiley
IP sačuvana
social share
Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
SonyEricsson K800i
Ne vidim u cemu je problem!
Prikljucujes ga normalno! Vise nisam siguran koji ti je taj drugi ATA ili SATA, ali svejedno... samo ga prikljuci, imas sigurno jos jedan slobodan slot, ne vezano koje je vrste HD!
Ako ti je i taj drugi SATA, onda ovaj prvi (gde ti je instaliran taj XP sto ti normalno radi) gledaj da ti je prikljucen na "0" ili "1" (zavisi kako ti stoji numeracija na mat. ploci, ali mislim na "prvi" da ga prikljucis), a taj drugi do njega, znaci na "1" ili "2"! Imas pored svakog lezista gde spajas kabl broj, pa ces videti!
Posle podigni racunar u BIOS i stavi da ti je "prvi" sata (imaces tipa SATA 0... tako nekako) prvi boot, a posle kako god hoces!
I to je to... udjes u Windows i pokrenes full scan tog drugog harda!
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
Siemens c 45
znash koji je problem
U prvom postu sam napisao da dolazi do problema kad ukljucim oba harda u isto vreme... tj. kao da se virus prebaci sa jednog na drugi jer mi se to vec 2 puta desilo. Kako instaliram win ubacim drugi (problematichan hard) i posle restarta ovaj sto je radio normalno je problematichan.
Dakle, najbolji nacin da se to ne desi a da nije format!? Smile
Ja sam razmisljao da nakacim i drugi hard odem u safe mod i odande ga skeniram?!
Ako ima bolji nacin rado bih ga probao Smiley
IP sačuvana
social share
Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
da bi se virus prebacio ,mora da postoji neki program koji win automatski pozove pri podizanju sistema i koji uchita virus . kad instalirash nov windows na formatiran disk onda takvog programa nema . radi vece sigurnosti mozesh da koristish safe mode ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Jedino iz DOS-a proveri da li imaš možda neki autorun.inf fajl u root-u tog drugog diska. Ako ima briši ga i slobodno ubacuj, pa na skeniranje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jun 2025, 11:08:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.